LTO weet niet hoeveel leden ze heeft!

Wageningen gaat het "onderzoeken" .... Wat een triest zooitje is die hele LTO onderhand!

melkvee.nl/artikel/…
slagroomvla

Laatste  |  

Reacties

+10
christo
Dat ze niet veel weten verbaasd me niets.
Groen1
Het best bewaarde geheim van LTO
Het lijkt bijna als vloeken in de kerk wanneer de vraag gesteld wordt hoeveel leden LTO Nederland heeft. Als je kijkt naar internetfora dan zie je dat er vooral discussie is over het wel/niet hebben van een lidmaatschap. Echter, het is ook heel interessant om te weten hoeveel leden ze hebben, want ze doen nogal wat uitspraken vanuit de sector. Leonie Bosch controleert de cijfers.
boerenbusiness.nl/bloggers/boerenbusiness/…
+1
Pluto
Ik had altijd begrepen dat ze tussen de 15 en 20 % van boeren als lid hadden !.
+2
Grasbaal
Volgens mij is LTO juist altijd heel open geweest hoeveel leden ze hebben. En juist NMV en vooral DDB doen altijd heel geheimzinnig hoeveel leden ze hebben.
gerrie-hul
@Grasbaal Die openheid van LTO kun je met een korreltje zout nemen
+2
Kootst
@Grasbaal LTO weet niet hoeveel leden ze hebben, die ook daadwerkelijk rundveehouder zijn, want alle gezinsleden en werknemers mogen ook gratis lid worden.
Daarbij komen nog de tuinders, varkenboeren en akkerbouwers .........
Twentsch Land
@Kootst

Zo moeilijk hoeft het niet te zijn...er zal wel niet naar 1 adres ....tig post worden gestuurd, adressen tellen en er is al een redelijk nauwkeurig beeld, het zal ook vast wel in het lto systeem staan.
Kootst
@Twentsch Land Toch wel, want als het onderzocht moet worden, dan is het wel moeilijk.
Adressen tellen werkt niet, ouders en werknemers wonen vaak op een ander adres, maar krijgen wel post
+1
Nick83
@Twentsch Land wel de bejaardenhuizen er vanaf trekken bij adressen tellen 😉
+3
vedder
@Kootst er zijn er ook nog lid die allang bejaard zijn voor een paar euro. De bedrijfsopvolger wordt dan geen lid (voor veel geld) maar leest wel het clubblad
Kootst
@vedder het gaat hier om "leden", niet om mensen die gratis het clubblad willen lezen
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Grasbaal:
Volgens mij is LTO juist altijd heel open geweest hoeveel leden ze hebben.

Vreemd dat ze het dan nu ineens niet meer weten?!? Natuurlijk weten ze best hoeveel melkveebedrijven lid zijn, als hier de regio een representatief beeld zou geven is minder dan de helft LTO lid.....

Waarom zou Wageningen dat moeten onderzoeken, je weet toch wie bedrijfsmatig contributie betaald? Volgens mij heeft de NMV iets van 2000 melkveebedrijven als lid.
+3
weurding
Werknemers lto worden misschien wel helemaal niet betaald door de leden als je kijkt welke fratsen ze aan mee werken 😉
+4
putjesschepper
Ze weten het wel maar schamen ervoor.
cowboys
De vraag is ook zijn alle leden wel actief in de land of tuinbouw of zitten er amtenaren van rvo tussen enz
Nick83
@cowboys dat is niet een vraag, dat weten ze heel goed. Want daar hangt namelijk vanaf hoeveel je moet betalen. Een boer met 150 koeien moet meer betalen dan een boer met 30 koeien. En iemand die geen bedrijf heeft betaald nog veel minder.
+1
weurding
@Nick83 toch betalen 5 bedrijven met elk 30 koeien veel meer dan 1 met 150, kijk maar eens naar de staffels 25 ha gras 30 mk 546,86 euro en 125ha gras 150 mk 1001,12 euro 😉 schaalvergroting brengt hun dus minder 😁
cowboys
Ook mag er wel is een onderzoek komen wie LTO financierd
+1
christo
@cowboys Een klein beetje door de leden. Het grote geld komt uit Den Haag!
verbi
Wie weet willen ze een feestje geven voor de leden , moet je wel weten hoeveel personen er komen voor de catering.......
+1
De leden van de LTO staan natuurlijk gewoon in een databestand ergens op een computer, dus dat ze niet weten hoeveel leden ze hebben is flauwekul. Het punt is alleen dat ze niet weten hoeveel levende leden ze hebben.

Ik denk dat Wageningen het ledenbestand van de LTO gaat vergelijken met de overlijdensadvertenties van de afgelopen vijf, zes jaar, zie ook mensenlinq.nl/ .
Tja, als je leden hebt, die maar geen contributie betalen, ook niet na meerdere aanmaningen en zelfs deurwaarders met lege handen terugkeren, dan moet er dus wel wat aan de hand zijn.

Ja, het is een dooie boel daar bij de LTO, ik zou zo zeggen: zand erover!
pa
@Ян де веехоудер Ga maar vast liggen. Of bedoelde je dat niet?
+1
Quote Reactie van @pa:
Ga maar vast liggen. Of bedoelde je dat niet?

Dat is een wel erg aardse gedachte, denk je niet? Weet een ding, ik ben niet bang voor de dood, de vraag is echter of je zelf hetzelfde kunt zeggen. Immers voor de ware christen is het geloof niets meer of minder dan de zekerheid van de dingen die wij niet kunnen zien. Er is iets als een hiernamaals of een oersoep of een god of een oerverschijning of een geest. De benaming maakt namelijk niet uit, uiteindelijk is het allemaal hetzelfde. Aan het einde telt uiteindelijk maar een ding: heb je geleefd voor de materie of voor de geest. De LTO is een organisatie die leeft naar de materie, naar het geld. Daarom heb ik bij de laatste verkiezingen gestemd op de SP, omdat wij behoren om te zien naar de naaste die minder bedeeld is. Ook propageert de SP al vele jaren het adagium: "De vervuiler betaalt." Jarenlang ben ik abonnee geweest van de emailnieuwsbrief van de SP de Rode Tribune, hierin werd indertijd uitvoerig ingegaan op de tweedeling in de samenleving wat betreft rijkdom en armoede, maar ook werd er aandacht besteed aan het milieu en altijd was het uitgangspunt De vervuiler betaalt. En zo hoort het ook te zijn, als je er een zooitje van maakt, dan moet je het ook maar weer opruimen.
In plaats hiervan is de LTO voorstander van het toebedelen van fosfaatrechten (die een geldelijke waarde hebben) aan de veroorzakers van het mestoverschot. Nu er zich grote problemen voordoen bij de toekenning van de fosfaatrechten, gooit de LTO alles over de schutting bij RVO, ik denk niet dat dat terecht is. Dit geeft ook een onterecht wantrouwen in de overheid die er hoort te zijn voor ons allemaal en die voor ons aller welzijn dient te waken.

En dan nog voor Grasbaal: Ik denk niet dat het een goed idee is om berichten van het forum te verwijderen omdat ze je niet aanstaan of omdat de schrijver geen lid is van de LTO. Ik kan heel veel van de mensen verdragen, zelfs het bericht waar ik nu op reageer!
christo
@Ян де веехоудер Wat staat er in het programma van de SP over de industrie, schiphol etc? De vervuiler betaalt?
Erik 1979
@christo SP is links. Maar was wel de partij die het voor de varkenshouders opnam. Niemand is helemaal goed of helemaal slecht.
+3
robbies
@Erik 1979 zelfs LTO niet Erik?
Erik 1979
@robbies zelfs Hitler is niet 100% slecht. Hij heeft toch een paar goede dingen gedaan. Al had die niet geboren moeten worden.
+1
weurding
Quote Reactie van @Erik 1979:
zelfs Hitler is niet 100% slecht.

75% is ook teveel
josl
Ik was er niet bij, weet dus ook niet wat Calon letterlijk gezegd heeft. Natuurlijk weet LTO hoeveel leden ze hebben, ook hoeveel bedrijfsleden. Waar het om gaat is de representativiteit. Bij het CBS ben je al gauw boer. Meer dan 3ha grond, stuk of 10 paarden etc. We hebben meer vleesveebedrijven dan melkveehouders in Nederland maar de helft heeft minder dan 10 stuks vee. Maar er zijn ook boeren die meerdere bedrijven hebben en maar met 1 bedrijf lid zijn. Dus best wel complex. Ik ken trouwens niet de letterlijke opdracht aan Wageningen.
bio boer
@josl kan nog wel een exstra vraag bij de gecombineerde opgave bent u lit van LTO ja/nee
josl
@bio boer ook hobbyist met 3 ha grond doet gdi
Hebben ze daar geen COMPUTERS,?
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!