59 meldingen van zwerfvuil-slachtoffers in de veestapel

In drie maanden tijd zijn in Vlaanderen al 43 runderen bezweken aan inwendige bloedingen veroorzaakt door zwerfvuil. Dat melden de kranten van Mediahuis. Soms krijgen koeien al grazend zwerfvuil binnen, maar het gevaarlijkst zijn weggegooide blikjes en flesjes die na het maaien mee verhakseld worden. Zo komen vermalen glas en ijzer in de voederkuil en dus ook in de magen van koeien terecht. In totaal is er bij de Vlaamse overheid 59 keer melding gemaakt van ‘scherp-in’, want 16 keer was het mogelijk om het dier te redden.
 59 meldingen van zwerfvuil-slachtoffers in de veestapel (vilt.be)

In drie maanden tijd zijn in Vlaanderen al 43 runderen bezweken aan inwendige bloedingen veroorzaakt door zwerfvuil. Dat melden de kranten van Mediahuis. Soms krijgen koeien al grazend zwerfvuil binnen, maar het gevaarlijkst zijn weggegooide blikjes en flesjes die na het maaien mee verhakseld worden.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden maaien , koeien , overheid en vlaanderen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!