Uitstoot Broeikasgas , cijfers CBS

Deel dit topic

Reacties

+1
pietjepuk
Een mooi staafdiagrametje waar zou vliegverkeer onder vallen?? Of tellen we dat niet mee.
Pluto
@pietjepuk yup ,,vliegverkeer en scheepvaart vallen buiten het klimaat akkoord .
diezel
Nog een goede week tot Prinsjesdag.
Het Nederlandse Stasi-propaganda- bureau werkt momenteel op volle toeren. 😁
+3
Grasbaal
Mooi om te lezen dat Texel dat vol loopt met herkauwers en andere landbouw tot de schoonste stukjes Nederland behoort.
Erik 1979
@Grasbaal ik denk dat als ze de stikstof uitstoot van de mens mee nemen dat de alle grafieken anders uit zien. Groei is afgelopen jaren wel heel hard gegaan. En er zijn weinig dieren bij gekomen in West-Europa. Als ik zie wat ik alleen al naar binnen werk ben ik denk ik een grotere ramp als een koe die van gras en mais leeft. Daar is volgens mij nooit onderzoek naar gedaan. Wel grappig vond ik het dat ze mij wijsgemaakt hebben dat in den Haag de hoogste nitraat belasting was. Of het waar is weet ik niet. Maar dat kan Jan Cees wel verklaren denk ik.
+1
pietjepuk
Quote Reactie van @Grasbaal:
Mooi om te lezen dat Texel dat vol loopt met herkauwers en andere landbouw tot de schoonste

Het cbs heeft per sector uitgezocht hoeveel co2 uitstoot er is. Zouden ze ook uitgezocht hebben hoeveel co2 per sector er gebonden wordt?
christo
@pietjepuk Wat denk je?
+1
Groen1
Zomerse toestroom: Ruim 3 miljoen passagiers voor KLM in maand augustus
KLM heeft in augustus meer passagiers aan boord van zijn vliegtuigen zien stappen. In totaal vervoerde de Nederlandse luchtvaartmaatschappij in de belangrijke zomermaand ruim 3 miljoen passagiers. Dat betekende een stijging van 1,9 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder.
ad.nl/economie/…

Populariteit vliegtuig blijft stijgen: wereldwijd 4,1 miljard passagiers in 2017
De populariteit van vliegen blijft toenemen. Luchtvaartmaatschappijen verwelkomden vorig jaar wereldwijd een recordaantal van 4,1 miljard passagiers. Nooit eerder werden er zoveel vliegtickets verkocht, meldt brancheorganisatie IATA.
ad.nl/economie/…
+1
Groen1
Groei passagiers op Nederlandse luchthavens zet door
In het eerste kwartaal van 2018 reisden bijna 16,8 miljoen passagiers per vliegtuig van en naar Nederland. In vergelijking met hetzelfde kwartaal in 2017 steeg het aantal passagiers op de luchthavens met 8,2 procent. Deze groei is voornamelijk te danken aan Amsterdam Airport Schiphol en Eindhoven Airport. Dit meldt het CBS in de Kwartaalmonitor Luchtvaart.
cbs.nl/nl-nl/nieuws/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0