Omvang meerlingfraude blijft mistig

Een storm in een glas melk dus:

Uit een reconstructie blijkt dat het eerste alarm wel erg zwaar aangezet was.

Eerste signaal in juli 2017
In juli 2017 schreef iemand met de schuilnaam Pionier op het online discussieforum Melkveehouders Prikkebord: “Gewoon een koe laten kalven en opgeven dat er een tweeling is geboren en dan de vaars buiten de melkcontrole houden. Blijft mooi op een halve staan. ’t Is maar net hoever je gaan wil.”

Die melding kwam ongeveer gelijktijdig met een eerste signaal bij RVO.nl. Er zouden boeren zijn die eenling-kalveren als meerlingen registreerden. Het signaal was voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland reden te kijken naar het aantal geregistreerde meerlingen. Maar RVO.nl haalde toen geen gegevens naar boven die de alarmbellen deden rinkelen.

Deel dit topic

Reacties

t zal wel
Nou prikkers bedankt voor de tip die jullie hier hebben geschreven voor rvo op prikkebord.
altijd op veel zaken ongenuanceerd af gaan zitten geven en op deze manier ook nog eens de sector enorme schade toebrengen.
ik hoop dat jullie hier van geleerd hebben......
triest en t geeft aan van wat niveau jullie zijn.
dit medium kan wat toevoegen en soms doet dat t ook, maar maak zo dus meer kapot dan dat het iedereen lief is.
+4
Erik 1979
@t zal wel er zijn hier mensen die domme dingen schrijven. Stom is om mazen in de wet te delen. Ook is het stom om kalveren niet op de juiste geboorte datum aan te melden. Zo zijn er meerdere zaken dom. Wij als melkende Nederlanders in het buitenland worden aangekeken als mogelijke fraudeur door de bende in Nederland. Wat ik jou mee wil geven. Bijna geen melkveehouder is een bewuste fraudeur of oplichter. Iedereen maakt fouten en veel willen op het randje van de wet bewegen. Daar is niets crimineels aan. Geef je daarom niet af op jou collega's. Spreek jou belangenbehartiging erop aan dat ze niet harder opgetreden hebben tegen de mensen die er een bende van maken. Namelijk de Nederlandse overheid. En het ministerie van landbouw en daarmee RVO voorop!
bio boer
@t zal wel wil je beweren dat nvwa hier het idee had opgedaan
Twentsch Land
@bio boer

Precies...net of alleen op het prikbord de slimsten en wijsten zitten en dat die alleen maar iets kunnen bedenken.
Henry1
@bio boer

Ik zou er helemaal niet raar van opkijken.
+2
Koeien boertje
@t zal wel ik snap niet dat je reageert.
Als je verstand had ging je van deze website distantiëren.
Dat je dat wel doet zegt veel over u
Henry1
@Koeien boertje Waarom zou @t zal wel dit hier niet moeten schrijven. Aan de ene kant geloof ik ook niet helemaal dat de nvwa door een berichtje op dit forum een heel onderzoek is gestart.
maar aan de andere kant. Als je zo'n truc -of hoe je het ook noemen wilt- bedacht hebt, doe het dan lekker zelf en houd het lekker voor je zelf. Sowieso is niemand zo anoniem op internet als het lijkt.

@Erik 1979 wat zou "de belangenbeharting" gedaan moeten hebben? Ik zie zo geen mogelijkheden die ze zouden kunnen doen tegen de overheid.
Wel ben ik het totaal oneens met de reactie van LTO destijds, maar dat is een heel andere discussie.
+3
Erik 1979
@Henry1 ik zat smorgens met mijn collega's koffie te drinken toen onze buurman binnen kwam. Hij vertelde hoe de Nederlandse melkveehouders de boel belazerde met tweelingen. (Na al die shit met grote mestfraudes). Hij heeft mij ook even duidelijk gemaakt dat wij ook Nederlanders zijn en of wij dat ook deden. Koste mij niet veel moeite om uit te leggen dat de helft van de Nederlandse melkveehouders fraudeurs waren en de andere helft niet. Omdat het normaal is dat de helft meer als gemiddeld tweelingen heeft en de andere helft minder. Maar LTO voorzitter heeft verteld.... zei hij!!! Mensen jullie moeten beseffen dat fraude crimineel is. Valt niet mee te spotten. En Nederlandse melkveehouders in buitenland hebben zelfde kut imago als die in Nederland. Ook moeten jullie beseffen dat een IEMAND PAS SCHULDIG IS ALS HET BEWEZEN IS. Wat LTO had moeten doen is contact opnemen met leden en vragen wat er aan de hand was en dan reageren. Schouten doet haar werk. Dat doet ze slecht maar dat is een ander verhaal. LTO moet de belangen behartigen van de melkveehouders dus die hadden geen mes in de rug moeten steken maar moeten vertellen dat er media stilte blijft tot dat het uitgezocht was. En dan hadden ze wel RVO op het matje kunnen roepen en kunnen vertellen dat ze terug moesten naar de basisschool. LTO heeft gefaald en de grootste imago schade aangericht die de melkveehouderij in Nederland ooit meegemaakt heeft. Zij hebben vooraf beschuldigd. In Duitsland kun je die aan klagen wegens rufmord. De rest van het zooitje trouwens ook.
+1
dewittemotor
@Erik 1979In Duitsland en Frankrijk wordt meer met de regeltjes gespeeld als hier. Alleen komt dat niet zo aan het licht. Je maakt mij niet wijs dat Duitsers de kalveren secuurder , kalveren melden dan de Nederlandse veehouders. Daar bij zit het bij ons veel ingewikkelder in mekaar met al die mestwetgeving, dus een fout is eerder gemaakt.
klant
@dewittemotor zijn in duitsland nog gewoon aan ut ketsplaten
Erik 1979
@dewittemotor ik zeg niet voor niets dat melkveehouders geen fraudeurs zijn. Die willen bijna allemaal op een eerlijke manier werken. Dat daar twijfel over is bij LTO zegt heel veel over die organisatie. Ik kan jou ook vertellen dat wij heel veel gecontroleerd worden. Laatste keer bij de oormerk controle hadden wij 0.4% fouten. (Medicijn gebruik, missen van oormerken, meldingen binnen 7 dagen etc.) 3% is dacht ik ok. De bedrijfsleider kan geen overzicht houden als dat niet goed gebeurd. Over andere veehouders zeg ik niets. Daar zijn de controleurs voor. Ga er maar vanuit dat als je er een bende van maakt in Duitsland dat je een groot probleem hebt. Bureaucratie is vele malen erger dan in Nederland. De sector wordt dan alleen niet volledig neergezet als fraudeurs door de baurnverband!
+1
marcel r
Quote Reactie van @Erik 1979:
LTO moet de belangen behartigen van de melkveehouders dus die hadden geen mes in de rug moeten steken maar moeten vertellen dat er media stilte blijft tot dat het uitgezocht was. En dan hadden ze wel RVO op het matje kunnen roepen en kunnen vertellen dat ze terug moesten naar de basisschool.

LTO heeft wel degelijk de belangen behartigd.
Diverse landen wilden op het moment dat het bekend werd de grenzen sluiten.
Door de zaken niet te bagetalliseren is veel erger voorkomen.
Door overleg en uitleg van LTO in buitenland zijn gelukkig de grenzen open gebleven.
Erg dankbaar voor deze aanpak.
Erik 1979
@marcel r wat er achter gesloten deuren gebeurt krijgen wij niet mee. Dat heb ik al eerder geschreven. Ik vertrouw ze totaal niet die zakkenvullers van LTO maar ook Campina. Maar of ik ze wel of niet vertrouw zal iedereen een worst wezen. Belangrijkste feit is dat op de voorgrond voor alle consumenten in de hele wereld de LTO de melkveehouders als fraudeurs beschuldigd had. Of ze het meende of niet doet niet ter zake. Door slecht optreden hebben ze het bewust of onbewust gedaan. Ik heb bij de deze een voorstel. Als het onbewust was dan kunnen ze toch in het openbaar hun foute communicatie toegeven en excuses aanbieden naar alle Nederlands melkveehouders in de wereld? Iedereen maakt namelijk fouten dat is menselijk.
pietjepuk
Dacht dat de waarheid boven tafel moest komen maar mevrouw schouten verzaakt nu zelf de waarheid te melden.
+3
DER was feitlijk niks aan de hand, schouten moet de eer aan zich zelf houden , en moeven/opstappen/vertrekken en rap wat !! tis een teutwief .
+6
Henry1
@Detukkeroettwente
Je zult toch een regering moeten hebben. En heb niet het idee dat andere partijen het beter doen.

Schouten zou excuses moeten aanbieden en van de fouten leren. Heb der een hekel aan dat in de politiek iedereen die een fout maakt er maar uitgeknikkerd moet worden. Iemand die een fout maakt op zo'n positie (wat altijd kan gebeuren) moet die fout recht kunnen zetten, schade zoveel mogelijk ongedaan maken en met een ervaring rijker doorgaan!
Koeien boertje
@Henry1 heeft ze fouten gemaakt? Heb het nog niet gezien op het journaal, en al die linkse lul programma's.
Toen had ik de afstandsbediening nog wel eens in de hand om haar weg te drukken.
Ik heb nog nergens gelezen wat de werkelijke aantallen zijn en wie een andere bank en belangenbehartiger moet vinden.
Het zit in de doofpot en daar blijft het.
Gewoon even een draai om de oren gekregen voor niets en misschien kon ze er weinig aan doen en liet ze zich meeslepen maar wees dan ook zo en laat weten hoe het echt zit in een vakblad of op tv
cowboys
@Henry1 Schouten doet het niet veel beter dan haar voorgangers .haar taak zou moeten zijn de puinzooi bij RVO oplossen. probeer net in te loggen bij rvo hebben storing vandaag. zijn zeker nog een paar tweelingen aan het zoeken op zondag om nog een boertje aan op te hangen
cowboys
@Detukkeroettwente de waarheid is dat er niks aan de hand was.maar de boertjes moesten beschadigd worden van LTO horen we ook niet veel meer over hoe het nu precies zat. zouden ze nog aan het zoeken zijn naar de leden die ze nog moeten royeren. maar als ze ze vinden hebben ze geen bestuurders meer.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @cowboys:
de waarheid is dat er niks aan de hand was.maar de boertjes moesten beschadigd worden van LTO horen we ook niet veel meer over hoe het nu precies zat. zouden ze nog aan het zoeken zijn naar de leden die ze nog moeten royeren. maar als ze ze vinden hebben ze geen bestuurders meer.

Nu effe niet doorslaan, 100% zeker dat er wel bedrijven zijn die de zaak bedonderden, en daar is een heel grote groep het slachtoffer van geworden( mensen die een foutje hebben gemaakt)
En nee, lto hoeft niet te zoeken, en nee, natuurlijk hoor je niets van de lto, zij zijn namelijk niet verantwoordelijk voor eventueel strafrechtelijke vervolging.
Zolang de overheid geen bedrijven strafrechtelijk vervolgt is er niemand die er een zinnig woord over kan vertellen.
Trouwens: eerst stel je dat er niets aan de hand is, en vervolgens stel je dat lto bestuurders WEL fout zaten. Geloof je jezelf nog wel?

Dat de zaak enorm opgeblazen is, en er niet overal adequaat gereageerd is klopt wel.
+5
de hoef
@Leo,s vriend luister effe lto,er jullie hebben mee gedaan om alles rond te bazuinen ,en nu het meevalt hoor je jullie niet ,dat noemen ze in uitik zeer triest ,wij hebben op slot gezeten voor tweeling fraude .mij op dna kosten gejaagd 1000 euro ,en na dat we gelijk hadden geen geld terug
we hadden drie verwerpers netjes gemeld .zelfs bloed laten tappen ,maar schijnbaar bij rvo niet doorgekomen ,jongvee getal te laag geworden en in de boete terecht gekomen ,een na heffing gehad van twee keer 4500 euro ,daar zakt mijn broek goed vanaf
Erik 1979
@de hoef ik begrijp nog steeds niet waar het probleem was om even de telefoon in de hand te nemen om te vragen wat er aan de hand was. Het beste was om een bestuurslid even voorbij te sturen. Met zo'n ellende horen ze jou toch een hart onder de riem te steken.
+1
de hoef
@Erik 1979 ik ben geen lid ,dus voor mij hoeven ze niks te doen ,ging mij om de reactie van vriend leo
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
ik begrijp nog steeds niet waar het probleem was om even de telefoon in de hand te nemen om te vragen wat er aan de hand was. Het beste was om een bestuurslid even voorbij te sturen. Met zo'n ellende horen ze jou toch een hart onder de riem te steken.

Begrijpelijke reactie, maar wisten de bestuursleden naam en adres van de geblokkeerden?
Zo ja, inderdaad effe langswippen, zo nee,konden ze ook niets doen.
En ik lees hier overal dat de lto bijna geen leden meer heeft, dus hoeven ze ook bijna nergens langs.
Ik heb de nmv ook nergens over gehoord.......

In mijn omgeving wist niemand of er iemand geblokkeerd was.
de hoef
@Leo,s vriend das dan best triest ,hier wist iedereen het want er werden geen kalveren geladen
Erik 1979
@Leo,s vriend hier is een algemeen bekend en gewaardeerde prikker en tevens columnist. Hij schreef er over. Bij deze de vraag. Is er iemand bij jou geweest? En heb jij excuses ontvangen?
Leo,s vriend
@de hoef Luister zelf effe, je kan ook normaal reageren.
En als ik je verhaal lees was er ook wel degelijk iets aan de hand...........
Erik 1979
@Leo,s vriend dat kan. Maar hij is geen fraudeur. Misschien een beetje lax in administratie controleren. Dat weet ik niet. Een fraudeur is gewoon een crimineel. Dat zijn grote beschuldigingen.
de hoef
Quote Reactie van @Erik 1979:
Misschien een beetje lax in administratie controleren.

lax mee opgeven ook niet ,maar inderdaad nooit meer gecontroleerd
Erik 1979
@de hoef heb ik ook gehad. Hard lesje geweest. Nu doet mijn vrouw dat regelmatig. Gewoon alle oormerken opschrijven en vergelijken met hi tier (het duitse meld programma). Gaat echt behoorlijk goed laatste jaren. Maar iedereen maakt fouten.
de hoef
@Erik 1979 laten we er maar over ophouden ,ik vind het onterecht ,maar heb me er bij neer gelegd ,
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de hoef:
laten we er maar over ophouden ,ik vind het onterecht ,maar heb me er bij neer gelegd ,

Goed plan, spijtig genoeg dat jij er het slachtoffer van geworden bent.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
dat kan. Maar hij is geen fraudeur. Misschien een beetje lax in administratie controleren. Dat weet ik niet. Een fraudeur is gewoon een crimineel. Dat zijn grote beschuldigingen

Kan ik vanaf hier niet beoordelen, maar ga van het goede uit en verwacht inderdaad niet dat hij een fraudeur is.
Maar voor alle duidelijkheid, Calon heeft niemand als crimineel weggezet, hij heeft alleen ( nadat de presentatrice grote druk uitoefende) gezegd dat er voor bewezen fraudeurs in de organisatie geen plaats is. Daar kan toch niemand het mee oneens zijn?

Ik ben wel van mening dat Calon meer had moeten benadrukken dat alles eerst maar bewezen zou moeten worden.
Maar goed, ik zit niet op die positie en weet niet hoe hard de overheid alles stelde.
En stel dat er inderdaad honderden of duizenden bedrijven bewust hadden gefraudeerd, dan was de geloofwaardigheid van de melkveehouderij in een klap weg geweest bij bagatelliseren.
+1
Erik 1979
@Leo,s vriend als dat zo is dan is het toch niet zo moeilijk voor hem om internationaal excuses aan te bieden voor het eventueel verkeerd woord gebruik. Een echte man durft ook voor zijn fouten uit te komen. Een heel groot deel van de melkveehouders voelde zich beledigd. Dus hij heeft in ieder geval een verkeerde indruk achter gelaten. Nogmaals als hij het niet zo meende kan hij dat toch gewoon zeggen op tv. Kunnen wij dit hoofdstuk ook afsluiten.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Erik 1979:
als dat zo is dan is het toch niet zo moeilijk voor hem om internationaal excuses aan te bieden voor het eventueel verkeerd woord gebruik. Een echte man durft ook voor zijn fouten uit te komen. Een heel groot deel van de melkveehouders voelde zich beledigd. Dus hij heeft in ieder geval een verkeerde indruk achter gelaten. Nogmaals als hij het niet zo meende kan hij dat toch gewoon zeggen op tv. Kunnen wij dit hoofdstuk ook afsluiten.

Tja, mijns inziens dik je het nu wel heel erg aan, als iedereen die een ongelukkig opgevatte uitspraak doet zijn excuses op de internationale tv moet aanbieden is er erg weinig plaats meer voor andere programma's.
+4
pieta
@Leo,s vriend Hij (Calon) had zich niet tot die uitspraak moeten laten verleiden. Toen dat gebeurd was had ie nadat het veelal geen fraude bleek ( evt zijn spullen moeten pakken) en met een duidelijk statement richting politiek/media moeten gaan dat je zo niet met een sector om kunt gaan.
Leo,s vriend
@pieta Mee eens.
+4
de hoef
@Leo,s vriend jazeker ,alles netjes gemeld ,alleen niet doorgekomen van crv na rvo ,
voel me zelf echt geen fraudeur in elk geval ,en kan me prijzen aan de hand van jou reactie dat we geen lid zijn
zulke organisaties moeten achter hun leden staan ,en niet mee gaan bleren als calon
21 tweelingen hier gehad ,steekproef gedaan ,en alles goed
+1
cowboys
@Leo,s vriend last van lange tenen?
Leo,s vriend
@cowboys Nee hoor, helemaal niet.
+2
puntertje
Grappig, bijna elk onderwerp op dit forum is 'waar rook is, moet wel vuur zijn'. Nu was er rook volgens het ministerie, maar schiet iedereen in de verontwaardigde ontkenningsmodus.
Er waren mensen die prutsten, op welke schaal dat moet duidelijk worden. En met de luizenkam vindt je ook onbedoelde administrative foutjes. Was het momentum goed om zaken toen te bagitaliseren? Nee, dat zou de sector nog meer schade berokkenen. Moeten echte fraudeurs bloeden? Ja, die klootzakken besmeuren de sector voor eigen gewin.
Maar we weten ook waarom boter zo duur is, de hele sector smeert het op het eigen hoofd. En degenen die nu het hardste roepen dat er helemaal geen fraude was moet je het meest wantrouwen.
demelkboer
@puntertje gelijke monniken gelijke kappen. Dan ook even alle btw aangiften controleren met dezelfde sancties en veroordeling voor dat het bewijs überhaupt rond is.
puntertje
@demelkboer ????
Straks ga je nog zeggen: alle snelheidsovertreders bekeuren en anders geen fraude aan de kaak stellen. Wat heeft dat nou met elkaar te maken?
demelkboer
@puntertje ik zeg dat er met twee maten gemeten wordt. Vind jij dat niet dan? Of vind jij het normaal dat je zonder sluitende bewijs last bedrijven op slot mag doen.de snelheids overtreder wordt bekeurd als de bewijslast sluitend is dus of camera beeld of agent met laser. Vervolgens rijden er per dag duizenden mensen te hard maar omdat er geen bewijs is worden deze niet bekeurd.
Leo,s vriend
Quote Reactie van @demelkboer:
ik zeg dat er met twee maten gemeten wordt. Vind jij dat niet dan? Of vind jij het normaal dat je zonder sluitende bewijs last bedrijven op slot mag doen.de snelheids overtreder wordt bekeurd als de bewijslast sluitend is dus of camera beeld of agent met laser. Vervolgens rijden er per dag duizenden mensen te hard maar omdat er geen bewijs is worden deze niet bekeurd

Slechte vergelijking.

Drankrijders die gepakt worden, fraudeurs,inbrekers,overvallers, alllemaal worden die ingesloten hangende het onderzoek, op slot gezet dus.
+3
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Drankrijders die gepakt worden, fraudeurs,inbrekers,overvallers, alllemaal worden die ingesloten hangende het onderzoek, op slot gezet dus

Slechte vergelijking. Wij hadden 7% tweelingen in 2017 en gingen daarom op slot. Ik verwacht niet dat je me nu wilt vergelijken met drankrijders die gepakt worden, fraudeurs,inbrekers of overvallers.
Leo,s vriend
@Jack Rijlaarsdam

Waarom slecht vergelijking? was er misschien iets meer aan de hand als 7%?
Hier zaten we op 8% en niet geblokkeerd.
Dus ............. misschien had jij pech en ik geluk of zo.
En nee, ik vergelijk je absoluut niet met dat soort.
+2
CorP
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Waarom slecht vergelijking?

Je vergelijking was wel goed geweest als je geschreven had van drankrijders enz worden ingesloten hangende het onderzoek, maar ook de rest van het dorp waar ze wonen zijn dan allemaal verdacht
+1
demelkboer
@CorP mooie aanvulling. Iedereen in dat dorp met een auto is verdacht en mag niet meer zijn huis uit😁
+1
Leo,s vriend
@Jack Rijlaarsdam Wat vindt je van de vergelijking van de melkboer dan?
+2
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
Wat vindt je van de vergelijking

Ik krijg een beetje jeuk van vergelijkingen, je krijgt dan wonderlijke discussies die totaal afwijken van de kern van de zaak. Verhaal is ook gewoon vrij simpel. Natuurlijk is er gerommeld in allerlei gradaties. Calon/LTO had echter nooit instemmend knikkend achter Schouten moeten gaan staan toen zij beweerde dat 7.700 melkveehouders fraude pleegden. Fraude is een zware beschuldiging die niet past bij administratieve fouten, maar echt wijst op moedwillig de zaak bedonderen. We zijn het toch eens dat het niet aannemelijk is dat bijna de helft van de melkveehouders zich hiermee inlaat.
+1
Leo,s vriend
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Calon/LTO had echter nooit instemmend knikkend achter Schouten moeten gaan staan toen zij beweerde dat 7.700 melkveehouders fraude pleegden.

Mee eens, Calon had een slag om de arm moeten nemen en moeten zeggen dat in NL het systeem zo werkt dat een ieder onschuldig is tot het tegendeel is bewezen.
puntertje
@Jack Rijlaarsdam Als je op een aantal criteria toetst, dan komen verdachte bedrijven naar boven. Hoe strenger de criteria, hoe meer bedrijven er tussen zitten waar niets aan de hand is. Als ik van mijn veehandelaar hoor dat er bedrijven waren waar plotseling afgekalfde vaarzen zo snel mogelijk naar een slachthuis in Duitsland moesten, voordat er een blokkade zou komen, valt er toch wel iets voor te zeggen. En een verdachte is nog niet schuldig, maar het is uiterst vervelend als je vals beschuldigd wordt. Als je dat pertinent niet wilt zal je moeten accepteren dat de meeste schuldigen vrijuit gaan. In die zin doet de autoriteit het nooit goed.
Erik 1979
@puntertje controle is belangrijk. Als ze niet iedere dag komen en reëel menselijk blijven heb ik er geen problemen mee. In tegendeel. Zonder controle op wetgeving hoef je ook geen wetgeving te maken. Dat is ook niet het probleem. Ook die blokkades zijn geen probleem. Als er een fout zit in i&r of dat er bloedmonsters genomen zijn en er komen dubieuze uitslagen dan moet er geblokkeerd worden. Dat gebeurt bij ons ook altijd na ibr onderzoek. 4 weken blokkade dan 2e monster nemen en die is altijd vrij. Hebben wij bijna standaard ieder jaar. Bij over de 1000 bloedjes gaat er altijd iets fout. Dat maakt ons nog niet tot fraudeur. Dat is ongeveer hetzelfde als bij de tweelingfraude. Veel melkveehouders hebben naar eer en geweten dieren aan en af gemeld. Zijn er fouten in de communicatie gemaakt en als er dan een fout in het systeem zit dat ze dan even geblokkeerd worden begrijp ik. Maar je moet toch toegeven dat ze eerst in Nederland jaren slapen bij de overheid en als ze het goed uitkomt even met de zweep erover gaan. Waar ik mij het meest over stoor en het meest het imago geschaad heeft is dat LTO geen zweep genomen heeft maar een knuppel.
de jonge
@Leo,s vriend dat is dus bullshit,drankrjders,worden vaak niet ingesloten,dat moet eerst bewezen worden dmv blaas of bloedproef en dan is het nog zo dat als ze onder een bepaald percentage zitten,ze even moeten wachten en hun weg weer mogen vervolgen. erzijn zat fraudeurs die blijven vrij rond lopen tot en met de rechtzaak ook daarvan moet eerst worden bewezen of ze zich daar daadwerkelijk aan schuldig gemaakt hebben,inbrekers worden pas opgepakt als de politie ze met spul uit huis ziet lopen,als ze gestolen goederen in huis hebben staan kan de politie namelijk niet bewijzen of ze dat zelf daadwerkelijk gestolen hebben of gekocht,hetzelfde geld voor overvallers, en als blijkt dat ze ten onrechte opgepakt zijn hebben ze recht op een knappe schadevergoeding. je word echt niet zo opgepakt en ingesloten als ze vermoeden dat je met drank op rijd,als ze vermoeden dat je fraudeert,als ze vermoeden dat je ingebroken hebt ed,daar moeten bewijzen voor zijn om die betreffende personen aan te houden en dat is net hetgene wat hier wel gebeurd is,zonder bewijzen maar op basis van vermoeden een hele sector in zwart daglicht zetten. en daar zijn wel degelijk de lto mede verantwoordelijk voor,die stonden het hardst mee te roeptoeteren over leden royeren en weet ik allemaal wat nog meer voor onzin,wat ik mij afvraag,zijn die topmensen van de lto ook allemaal onderzocht op fraude? welk aantal koeien ze 1-1-2015 op papier hadden en welken 2-7-2015? daar heb ik hier toch ook meerdere verhalen over gelezen dat die de stal nog snel even volgedrukt zouden hebben. als de rvo dan toch meeleest................
CorP
Quote Reactie van @de jonge:
zijn die topmensen van de lto ook allemaal onderzocht op fraude

Calon?
de jonge
@CorP daar bedoel ik mee degenen die in de bovenste regionen zitten/zaten. jan boerelul die gewoon lid is en alleen goed is om de premie voor het lidmaatschap te betalen, die wisten van niets hoor
+1
CorP
@de jonge Dhr Calon is volgens mij ook niet geheel van onbesmet blazoen vanuit eerdere baantjes..
Maar los daar van, de werkelijke fraudeurs, dan ga ik even voorbij een een klein administratiefoutje, mogen gerust aangepakt worden, maar dit grote nieuws had wel naar buiten kunnen komen na een onderzoek, ipv er voor met veel bombarie. Het heeft op sommige onterecht als fraudeur afgeschilderde collega's wel een minder positieve indruk achtergelaten
Leo,s vriend
Quote Reactie van @de jonge:
en daar zijn wel degelijk de lto mede verantwoordelijk voor,die stonden het hardst mee te roeptoeteren over leden royeren en weet ik allemaal wat nog meer voor onzin,

nu sla je weer door, Calon heeft alleen geroep toetert dat voor bewezen fraudeurs geen plaats is.

Daar kan toch niemand het mee oneens zijn?
de jonge
@Leo,s vriend boerenbusiness.nu/4026941/BB_AKK_P1/… bekijk het van nieuwsuur nog maar even hoe hij praat,zit weinig positiefs over de gehele linie van de sector in of niet, de negatieve toonzetting word meermaals ervaren door mij
Leo,s vriend
@de jonge Toch bijzonder dat de voormannen van BEIDE organisaties frauderende leden willen royeren, en dat alleen de lto een trap na krijgt van jou. Terwijl ook de NMV voorman nogal hakkelend en onzeker overkomt..

Beide voormannen hebben toch gelijk, frauderende leden moet je niet willen.
kaas
Het ws volgens mij een voor opgezet plan van de minister als je een stok zoek kan je altijd wel een hond vinden.want ze kwam ook zeer snel met de mededeling dat de bedrijfs secifieke fosfaat pilot werd ingetrokken .laat ze eerst maar eens bij rvo kijken hoeveel daar fout gaat maar dan word de kop in het zand gestoken.
+1
watblief
@kaas Als ik vee transporteur en handelaar mocht geloven was er echt wel iets aan de hand met registratie, oormerken en bescheiden. Uit uw woorden bij u kennelijk niet mooi zo. Wat me wel opvalt is dat het veelal (niet bij allemaal) wel de boeren zijn die altijd de grens opzoeken of vriendelijker gezegd: alle ruimte die hun hebben en geboden wordt ook daadwerkelijk gebruiken willen. En elk computersysteem denkt in 1 en 0, zwart en wit, goed of fout. Hoe fout staat er niet bij en/of het om een gat of overlapping gaat. Kortom grens opzoeken of benutten geeft kans op overschrijding en daar wordt keihard door het systeem op gereageerd. oplossing zou ook kunnen zijn (zoals iemand hier al eerder zei), ga op 95% van je "vermogen" zitten en je iedereen laat je met rust of je komt niet met je kop boven het maaiveld uit !
kaas
@watblief er zal heus wel hier en daar wat fout zijn maar omdat direckt zo groot te makem hoeft ook niet
+1
watblief
@kaas sprak een kalvermester uit die tijd, die scheet alle kleuren omdat hij een aangevoerde kalf in zijn schuur had staan, dat buiten zijn schuld (bleek uit het RVO-systeem) niet klopte. En als 1 niet klopt, klopt zijn hele stal niet. In herinnering zal een ieder de MKZ-tijd wel kennen #preventiefruimen. Voor wie is dan de rekening? Om dat helder in beeld te krijgen snap ik dat je dan formeel, consequent en strikt bezig gaat. Niks aan het toeval over moet laten, wat iets kleins begint kan miljoenen uiteindelijk kosten. Ik leg nergens de schuld neer voordat het onderzoek gedaan is maar uiteindelijk betalen we allemaal als melkveehouders wel aan mee. En kijk je nog verder, daarom komen er dus steeds meer regels. Geen overtredingen, geen regels dat is altijd zo geweest dus nu ook. Diegenen die balen van al die regels moeten zich eerst afvragen waarom en waar komen die regels vandaan, bij diegenen die binnen de huidige stelsel werken of bij diegene die (altijd) net iets verder willen. Zoals men ook wel eens zegt: wat was eerder, het kip of het ei !! Ga je tot het toelaatbare of ontoelaatbare, enz, enz.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @watblief:
Als ik vee transporteur en handelaar mocht geloven

Wat zei de rmo-man er van?
Twentsch Land
@Jack Rijlaarsdam

Die had even geen tijd, hij was vee aan het laden 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mistig , melk , kalven , melkveehouders , melkcontrole , tweeling , rvo en storm geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
67
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
0