Samenvatting brief van FC

Ik heb de email van de directie die blijkbaar nogal ingewikkeld is ff samengevat!

hallo leden

de onderneming
het zat ons niet mee het eerste half jaar!
we hebben moeite om mee te komen in de markt daarom kieperen we iedereen uit de organisatie die een functie heeft met een te hoog bullshit gehalte!

de coöperatie
we bespraken onze ideeen met de ledenraad en hadden discussie waarom er zoveel leden weg wilden bij ons.

de rest van de mail
Het is allemaal niet makkelijk maar we doen onze stinkende best en uiteindelijk komt het allemaal goed! en wie het langst leeft heeft alles.

groetjes Hein

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Ze kunnen ook totaal niet meer in Nederlands communiceren. Allemaal dure Engelsen woorden erin staat lekker interessant
+1
puddingbroodje
@putjesschepper vooral ook een ellenlange brief maar wat vertellen ze nu eigenlijk! ??
+4
watblief
@puddingbroodje wees tevreden en verwacht geen wonderen!

Dan rest er voor mij niets anders dan naar andere Nederlandse fabrieken te kijken en wat blijkt dan? Verschil is minimaal dus hun doet het niet minder en overstappen voor het geld is meer de emotie dan het feit. Mocht er een openstelling komen om te tekenen voor de Campina-club ben ik één van de velen die wel willen. Je zal je verbazen wat voor positieve imago Campina nog heeft onder de niet-leden. Net of het ergens anders beter is, kom op zeg!
Wolswinkel
@watblief waar lever je nu aan?
watblief
@Wolswinkel aan een particuliere melkfabriek.
+1
putjesschepper
@watblief wat denk je dat we als leden bij rfc inspraak hebben lachwekkend.
Wolswinkel
@putjesschepper Dat weet watblief ook wel denk ik..
+1
watblief
@Wolswinkel iets is (veel)meer als niets
+3
de jonge
@watblief het is vooral de zeer arrogante houding die rfc heeft,is niets cooperatiefs meer aan. dingen worden er doorgedrukt,op vergaderingen mogen de boeren nog even staan brullen,maar we doen gewoon ons eigen zin door. allerlei extra regels en eisen die opgelegd worden omdat ze zogenaamd voorop willen lopen en ja daar achteraan komen de rest van de fabrieken omdat die ook menen dat ze er achteraan moeten huppelen. ze gaan straks nog ten onder aan hun eigen gekkigheden en allerlei lijnen die ze opzetten. het zal het gros van de consument een worst zijn hoor,die pakken in de winkel gewoon de goedkoopste melk en kijken echt niet naar welk soort melk er in andere producten verwerkt is
+3
Ouwe Gerrit
@de jonge En door al die onzin worden ze te duur en kunnen ze hun product niet meer kwijt en geven de schuld aan de boeren want die produceren te veel melk ...
+1
de jonge
@Ouwe Gerrit inderdaad,het word allemaal bij de boeren gelegd maar heb jij gehoord dat ze excuses gemaakt hebben en met de billen bloot zijn gegaan voor de blamages in china die miljoenen gekost hebben,voor een melkfabriek in borculo die ze niet aan het draaien krijgen?? nee daar worden een partij lulverhalen aan vastgelegd dat ze het nog zo kunnen maken dat het eigenlijk goed is. als je als melkveehouder een keer niet compleet aan hun eisen voldoet kijken ze je wel even goed na, ik heb niet gehoord dat degenen die voor de fouten zoals hier boven omschreven hun verantwoordelijkheid hebben genomen. laat de directeuren voortaan maar meebetalen aan de fouten die in de top gemaakt worden.
hoest
@de jonge
dat is ook de hoofdreden dat ik auf wiedersehen gezegd heb tegen rfc. Grote bek over wat de boeren moeten en wat ze allemaal verkeerd doe maar nul komma nul zelfreflectie. kijk dat bij zo'n concern dingen fout gaat is logisch en dat dat dan een paar 100 miljoen kost hoort erbij. Maar kom er gewoon vooruit ipv lulverhalen op te hangen
+1
Ouwe Gerrit
@de jonge Ik ben tuinder en bij de groente en fruit veilingen gaat het net zo. Ze zitten er om met zo veel mogelijk personeel alles zo groot mogelijk te maken, alleen om hun eigen salaris op te krikken. De boer interesseert ze geen zak.
Wolswinkel
@watblief Op welk gebied blijft in jouw ogen je afnemer in gebreke? Vanwege die stellige overtuiging dat het bij “Campina” beter is volgens jou, waar wringt de schoen?
verbi
@watblief Je weet echt niet waar je het over hebt, lachwekkend om te lezen.
+1
watblief
@verbi dan kunnen we elkaar de hand schudden , ik snap het niet en u wilt het niet zien
verbi
@watblief Misschien hebt u wel gelijk.
+1
klant
@putjesschepper chief executive officier en financial officer gewoon directeur en boekhouder lekker interessant hoor die dure woorden.
+2
ted9
@klant De wereld staat niet stil hoor. Beetje professioneel naar buiten toe treden als internationaal opererende organisatie is toch heel normaal.
+6
weurding
@klant mooi dat het niet in het duits is.... hauptmilchgruppenfuhrer oid 😂
puddingbroodje
Voor degenen die denken welke email wordt hier samengevat deze:

Beste heer/mevrouw,

De eerste helft van 2018 was uitdagend voor de onderneming. Wat dit betekent voor het resultaat kunt u lezen in het persbericht en in het halfjaarbericht dat vandaag is gepubliceerd. Gisteren hebben we de resultaten in de centrale vergadering van districtsraden toegelicht. In deze e-mail nemen we graag in vogelvlucht een aantal ontwikkelingen met u door.

De onderneming
Om de slagvaardigheid in de markt te vergroten en onze positie in de markt te versterken, werken we op dit moment aan een intensieve cultuurverandering en reorganisatie van de onderneming. We zijn ervan overtuigd dat we de juiste maatregelen nemen om succesvol te blijven in binnen- en buitenland. Intussen zijn we ons ervan bewust dat niet alle problemen in één keer opgelost kunnen worden. Toch zijn we blij om te zien dat de ingezette wereldwijde transformatie zijn eerste vruchten afwerpt.

De coöperatie
Ook als het gaat om de coöperatie was het een intensief eerste halfjaar. We bespraken zowel met de ledenraad als op ledenbijeenkomsten de coöperatieve visie Melk met Meerwaarde en de verdere invulling ervan. We beseffen dat het ondernemerschap van sommige leden en de richting die zij met hun bedrijf op willen soms botsen met het coöperatieve belang. Uiteraard betreuren wij dat een aantal leden heeft besloten FrieslandCampina te verruilen voor een andere afnemer. Daarmee doen ze afstand van meer dan 145 jaar coöperatief erfgoed, waarbij samen werken aan een sterke positie op de markt altijd het uitgangspunt is geweest.

Samenwerken & ondernemen
Wij vertrouwen in de coöperatieve principes en zijn van mening dat FrieslandCampina daarmee perspectief aan zijn leden en toekomstige generaties blijft bieden. Coöperatie en onderneming produceren en verwerken melk en voegen samen waarde toe in de markt. FrieslandCampina blijft staan voor een toonaangevende melkprijs, die we ook dit jaar weer gaan realiseren. Daarom is het noodzakelijk om echt stappen te blijven zetten met Melk met Meerwaarde.

Waar staan we met Melk met Meerwaarde:

Maatschappelijk relevant blijven door leidend te zijn op duurzaamheid
We zijn op de goede weg met Melk met Meerwaarde. We zetten vol in op duurzaamheid en we kunnen melden dat we binnenkort met meer informatie komen over de Top-Zuivellijn. De bedoeling is dat voor het eind van het jaar de eerste leden-melkveebedrijven melk gaan leveren voor de Top-Zuivellijn. Inspanningen van koplopers op het erf worden op die manier beloond, terwijl we tegelijkertijd onze purpose nourishing by nature invullen.

Marktgericht zijn door de diversiteit binnen het ledenbestand optimaal te benutten
Méér marktgericht werken betekent méér flexibiliteit én bijzondere melkstromen. Dit betekent een forse investering van de onderneming in logistieke flexibiliteit en de supply chain. We gaan aparte groeimogelijkheden toekennen aan melkstromen die een marktbehoefte invullen (bijv. regionale stromen) of stromen met specifieke kenmerken (bijv. VLOG). Als we meerwaarde kunnen realiseren in de markt, is het streven om investeringen op het erf, die bestemd zijn voor deze bijzondere stromen, te compenseren met een plus op de garantieprijs.

Waarde voor het collectief beschermen en bouwen aan langetermijn waardecreatie voor alle leden door gebalanceerde groei te bevorderen
We staan achter ons voorstel aan u met betrekking tot de gebalanceerde marktgerichte groei voor de lange termijn door een inhouding op het geleverde individuele melkvolume (t.o.v. het individuele vergelijkingsvolume) in het geval het collectieve melkaanbod harder groeit dan de marktvraag. Omdat de melkaanvoer over 2018 lager is dan in 2017 is er een kans op per saldo meer collectieve groeiruimte. Dat is goed nieuws.

Dit zijn pas de eerste stappen. Er is nog een lange weg te gaan. We zijn er van overtuigd dat we een solide basis leggen voor de komende decennia en kijken er naar uit om hier samen met u op verder te bouwen.

Met vriendelijke groet,

Namens Koninklijke FrieslandCampina N.V.,

Hein Schumacher
Chief executive officer

Jaska de Bakker
Chief financial officer
+8
George
Purpose nourishing by nature / supply chain / VLOG/
What the fuck? Wat een gehoerzak op niks weer. Beetje slim kijken en wat Engelse termen gebruiken zodat het interessant klinkt zodat je onderdanen het niet begrijpen maar wel denken dat ze een slimmerik als topman hebben. 😄
brabantboer1
Het samenstellen van de brief, uitrekenen per bedrijf wat de intrim uitkering kost en en bankkosten voor het overmaken hebben waarschijnlijk meer gekost dan de uitkering van de intrim uitkering zelf!!!

Schandalig dat FC zich niet overeind kan houden.Hein nog even het voordeel van de twijfel geven, maar over een half jaar geen verbetering = wieberen.
robotboertje
@brabantboer1 Gelukkig is Wieberen (...) net ingelijfd.
+1
robbies
@brabantboer1 Dat lijkt me ook weer niet nodig. Het functioneren van Frans, Angelique en Erwin mag daarentegen weleens tegen het licht gehouden worden. Zij zaten al ruim voor 2015 in het bestuur, zijn debet aan de huidige problematiek maar genieten blijkbaar nog steeds het volste vertrouwen van de ledenraad. Dat eerstgenoemde herkozen zijn krijgt niemand mij uitgelegd
Twentsch Land
@robbies

Hoorde van de week van een bejaarde boer die in zijn jonge jaren in verschillende besturen heeft gezeten ......

Als een coöperatie groot wordt is het belang van de boeren debet....de top ruziet wel soms onder de tafel maar boven de tafel is het 1 beleid, het heeft wel wat weg van het communisme .....

Misschien wel iets overdreven van hem maar toch 😉
jg
@Twentsch Land Bestuurlijke loyaliteit maakt alles kapot .
jg
@robbies In goed functionerende bestuursorganen is consequenties trekken een belangrijk gegeven......
+1
robbies
Quote Reactie van @jg:
consequenties trekken een belangrijk gegeven......

Dat klopt. Ik zou de consequentie getrokken hebben dat er ruimte moet komen voor vernieuwing en dat ik niet meer geloofwaardig zou zijn als lid van de RvC. Sowieso vind ik dat de bestuurlijke stoelen teveel bezet zijn door grijze koppen. Mensen als Hans Huijbers, Harm Wiegersma, Frans Keurentjes zullen zelf niet meer de gevolgen van hun beslissingen ervaren. T zal hun tijd wel duren. Ik denk dat de huidige tijd vraagt om jonge bestuurders van eind dertig, begin veertig die 20 jaar verder in de tijd moeten durven kijken, omdat ze zelf nog zolang mee moeten. Vaak worden deze mensen niet aangenomen omdat ze geen bestuurlijke ervaring bezitten, maar we zien nu ook wat diegenen hebben aangericht die tonnen bestuurlijke ervaring hebben
achterhoeker2
@robbies Eens alleen zou ik dan voor een leeftijd van 25 tot 35 gaan , veertigers gaan al achteroverhangen .
+4
Twentsch Land
@achterhoeker2

Die van 25 schiet niet op...vaak van die door de school opgeblazen sprinkhanen die nog niet ervaren hebben dat het niet altijd kan gaan zoals hun voor ogen hebben.
weurding
@achterhoeker2 bent 40 al gepasseerd? 😉
achterhoeker2
@weurding ja 46 en geen opvolger dan is keuzes maken moeilijk.
George
Quote Reactie van @achterhoeker2:
a 46 en geen opvolger dan is keuzes maken moeilijk.

Juist niet , gewoon in de Hig Modus.
robbies
Quote Reactie van @achterhoeker2:
veertigers gaan al achteroverhangen .

Dan is er nog genoeg te verdienen in de sector als dat het geval is. moet je eens bij een baas proberen
+1
Dre van Helmond
@robbies Die jonge boeren hebben geen tijd om in een bestuur plaats te nemen. Ik ben zelf jaren bestuurlijk actief geweest ,en toen ik begon was ik ook ouder dan het selectie criterium .
Maar je krijgt geen jonge bestuurders .Het zijn vaak ook slecht betaalde baantjes die veel tijd kosten!
+1
George
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
.Het zijn vaak ook slecht betaalde baantjes die veel tijd kosten!

Heb je nog geen lintje gekregen dan?
+1
Kringloper
Ik zou zeggen, koop allemaal een Lely Orbiter, en begin je eigen melkfabriek🤔

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
38
DEELNEMERS
20
WEERGAVES
0