Anker quote 500

Op prikkebord word er enorm veel bagger over Friesland Campina uitgestort.
Bedenk echter wel dat uiteindelijk alle winst bij de leden terecht komt.
Bij een bedrijf als Aware gaat er volgens mij veel geld naar de eigenaren.
Hoe komt het dat ze zo hoog in de quote 500 staan?

Deel dit topic

Reacties

+2
Flinstone
Fam Vreugdenhil idem dito! Klotenmelkprijs maar zelf schatrijk!
+12
robbies
De onvrede bij RFC heeft niet zoveel te maken met de melkprijs of de huidige uitbetalingssystematiek. Het windvanenbeleid wordt bekritiseerd. Eerst roepen dat alle melk verwerkt wordt en geen geld vragen voor groei. Vervolgens verwonderd zijn dat er een tsunami van melk op zich afkomt dat ze voorop lopen om een reductieplan in elkaar te flansen. Er worden rare bokkesprongen gemaakt met vergisters, nog wat extra kalvereisen opleggen, grupstalboeren de nek omdraaien en als klap op de vuurpijl nog een fabrieksquotum omdat ze toch niet alle melk vermarkt kunnen krijgen. Geen enkele andere melkverwerker heb ik zo prominent over bovenstaande horen praten. Over de melkprijs hebben wij geen klagen
de hoef
@robbies juist
+2
bio boer
Willig heeft er ook in gestaan maakt mij niks uit wie goed onderneemt mag best beloond worden zij doen het toch weer en betalen mij goed uit zijn niet onmogelijk
+1
Noorderling
Het zal mij een worst zijn wat een ander verdient als hij iets van of aan mij verkoopt. belangrijkste is dat ik er zelf wat aan verdien. Een goed product of bedrijf is nooit te duur, iets wat niet deugt is altijd te duur.
+1
grondlozeboer
Gaan we weer. Wat een afgunst.

A ware is niet alleen een melkfabriek.
Wat een zinloze discussie dit weer.

En het loon van de hoge heren van FC dat vind jij best naar wat ze presteren?
diezel
Je zou als boer toch moeten weten wat papieren vermogen betekend. 😞

Weer iets meer miljonairs in Nederland, 1 op de 5 is boer
nrc.nl/nieuws/2017/…
+2
cjw73
En als je een vraagje heb kun je jan zo even aanspreken. Da's bij de top van rfc wel anders, die sturen een loopjongen naar de vergadering die niks mag zeggen.
+2
puntertje
@cjw73 ja, Jan heeft z'n beeldvorming als filantroop goed voorelkaar. Dat is best wel knap.
+1
ricardo
@cjw73 dat ben ik niet met je eens
cjw73
@ricardo ieder zijn eigen hè
+1
CorP
Je kan het ook omdraaien, waar gaat dat vermogen bij die andere verwerkers dan heen wat Anker bij zichzelf kan bijschrijven..
CorP
Je kan het ook omdraaien
pietjepuk
@CorP Wat denk je dat er allemaal besteedt wordt aan duurzaamheid, vergisters, klaf ok score en nog meer van die flauwe kul.
CorP
@pietjepuk Daar hebben de anderen verenigd in nzo toch ook mee te maken
+6
slagroomvla
Wat Jan Anker bereikt heeft is het resultaat van goed ondernemerschap, zuinig zijn op het familiekapitaal en heel hard werken. Of zoals Jan zelf zegt "we moeten elke dag goed ons best doen"!

Dwingt aardig meer respect af dan dik overbetaalde klojo's als Joosten of Schumacher, dat zijn geen ondernemers, dan waren ze wel voor zichzelf aan de gang!!
CorP
Quote Reactie van @slagroomvla:
Joosten of Schumacher, dat zijn geen ondernemers, dan waren ze wel voor zichzelf aan de gang!!

dat doen ze toch juist
watblief
@CorP zijn peoplemanagers, aansturende mensen. Zeer succesvol en bij alle bedrijven inzetbaar. Na deze ronde worden ze weggekocht door andere bedrijven. Wij willen graag andere soort mensen zien en horen maar een manager is geen ondernemer
CorP
Quote Reactie van @watblief:
maar een manager is geen ondernemer

Ze zijn misschien wel meer ondernemer dan de ondernemers welke denken ondernemers te zijn. Ze weten het aardig te regelen om zelf in ieder geval financieel binnen te lopen zonder al te veel risico te lopen. Hooguit dat ze je de laan uit sturen, krijgt men veelal een oprotpremie mee dus is er nog geen hek van de dam voor ze...
watblief
@CorP ik vergelijk ze meestal met een voetbalcoach. je bent als coach afhankelijk van je spelers maar zelfs de grootste slijmbal binnen je team moet je in het belang van de club buiten de selectie durven te zetten. Feitelijk gebeurd hetzelfde nu met Campina(op afstand bekeken en de pers wat gevolgd), in het belang van Campina wordt er maatregelen getroffen, de leden zijn belangrijk maar niet het belangrijkste. Dat is wat een manager doet, sturing geven, lijnen uitzetten en beslissingen/plannen uitvoeren maar het echte ondernemen(bedenken) doet hij niet.

oude lessen HBO bedrijfseconomie komen weer boven
+1
Erik 1979
@watblief je maakt èèn hele grote denkfout. De leden zijn de oprichters van de coöperatie. De leden zijn de eigenaren van de coöperatie. Daarmee zijn de leden veel belangrijker als de coöperatie. Als het beter is voor de leden dan moet de coöperatie bloeden en niet de leden. En de manager bestuurders zijn personeel van de leden. Het zijn gewoon boeren knechten en die horen te luisteren naar de leden of op te flikkeren.
Elvis
@Erik 1979 ledenbelang is korte termijn deden ze bij doc ook
spotmelker
@Elvis ik denk eerder aan doorgeslagen lage kosten beleid en afzet zonder meerwaarde.
Elvis
@slagroomvla fronterra leden kapitaal bedoel je
Jansky
@slagroomvlaZonder de juiste mensen om zich heen was J Anker nergens zoals een ieder ondernemer. Je ziet dat in de fabriek maar ook in de top als een Klaas de Jong. Dat maakt sterk.
watblief
@Jansky Anker de ondernemer, De Jong de manager in het geheel. Of die laatste persoon nu bij een koekjesfabriek of aan de top bij AH staat, hij zal zijn werkwijze niet wijzigen. Dat maakt waarom iemand een ondernemer is en een ander een manager
ted9
Als je in Nederland rijk wil worden en in de quote wil komen te staan dan moet je een smeerlap zijn of een klootzak en je moet mensen hebben die geloven en die je uit kunt melken.
+5
spotmelker
Quote Reactie van @ted9:
een smeerlap zijn of een klootzak

Dat lukt me wel aardig 😂 Maar zijn jullie me al tegengekomen?
+1
grondlozeboer
@ted9 o? Is dat zo?
+1
Koeien boertje
@grondlozeboer ik heb nog nooit een leuke sympathieke man ergens zakelijk aan de top zien staan.
maar dat kunnen wij toch ook niet want,
de spermaboer wil rieten van 50€ verkopen
De Smit een trekker van 100000€.
Koeien veel krachtvoer.
Het Landwerk uitbesteden.
Het enige verschil is dat wij bij de inkomsten de hand ophouden
+3
vedder
Aan een arme melkboer heb je als boeren ook geen flikker
royale
Maakt me niks uit. A-ware moet eerst 3 jaar meer uitbetalen dan FC voordat ik ga nadenken om te gaan overstappen. Ik hoop dat alle partijen waar ik zaken mee doe geld verdienen met hun bedrijf en daarnaast wil ik ook een goede boterham verdienen. Daar ben ik tevreden over. Misschien moeten we Forfarmers achterna en FrieslandCampina naar de beurs brengen? Kan ik ook wat vermogender worden!!!
kaas
@royale als rfc na de beurs gaat word de melkverwerkende tak van rfc voor de helft afgestoten want daar zit geen rendement in en daar zijn beleggers kei hard in rendement willen ze zien en dan mag je blij zijn als je bij die groep zit die nog wel melk mag leveren.
bio boer
@kaas moeten ze maar zorgen voor rendement zijn best nog fabrieken waar dat nog wel lukt of waar ik aan lever wel

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
34
DEELNEMERS
23
WEERGAVES
0