DLV zoekt veehouders en akkerbouwers voor mineralenproject

Adviesbureau DLV Advies begint in de 3 noordelijke provincies met het project 'mineralenconcentraat op maat'. De kern van het project draait om integratie en doorontwikkeling van de mestkraker en ammoniakstripper in de veehouderij- en akkerbouwsector in Friesland, Groningen en Drenthe. Waardevolle grondstoffen worden aan de mest onttrokken voor de productie van bodemverbeteraars en de productie van minerale meststoffen (mineralenconcentraat op maat).

Deel dit topic

Reacties

Kringloper
Weer zo’n zinloos project🤥
+1
grös
@Kringloper
Als ze maar uren kunnen factureren 👍
klant
@Kringloper dlv bestaan die nog
Dre van Helmond
Als je er een beetje aandacht aan besteed kan je met mineralen consentraat veel verder komen als met kunstmest.Het gaat wel niet vanzelf !
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Dre van Helmond:
Als je er een beetje aandacht aan besteed

Wat voor aandacht?
Dre van Helmond
@Jack Rijlaarsdam Zorg gewoon dat je weet wat je aan het doen bent.
De gehaltes zijn niet altijd het zelfde,en je voert wat meer zouten aan.
Maar onze jongens weten er meer van dan ik.
ricardo
@Dre van Helmond heb ook paar vrachten gehad zou wel meer willen hebben als ze het netjes voor me uittreden nu moet het opgemixt worden in de kelder en da's niks waard
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @ricardo:
heb ook paar vrachten gehad zou wel meer willen

Ik heb het twee jaar gebruikt, inderdaad opgemengd in de kelder. Officieel niet toegestaan in de pilot overigens. Mijn ervaring is dat het enorm snel werkt, maar ook snel is uitgewerkt. Gras werd met een paar dagen blauwgroen en er volgde een enorme groeiexplosie. Na drie weken raakte de groei er al uit en vond er kroonroestontwikkeling plaats. Wat is jouw ervaring?

@Dre van Helmond Dit is ook de reden dat ik me afvraag wat je bedoelt met aandacht eraan besteden. Hoe voorkomen jullie die terugval in gewaskwaliteit na drie weken?
Pluto
Het onttrekken van waardevolle stoffen heeft een keerzijde met betrekking tot gevaarlijke rest of overblijf stoffen . Deze gedragen zich in enkele gevallen als gifstoffen en zijn niet of moeilijk terug te herleiden naar hun oorsprong en daardoor extreem gevaarlijk voor de volksgezondheid !.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , friesland , dlv , groningen , veehouders , meststoffen en drenthe geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0