Bijna 3000 FrieslandCampina bedrijven produceren zonnestroom

Het aantal melkveebedrijven dat met zonnepanelen in de elektriciteitsbehoefte voorziet groeit snel, meldt zuivelcoöperatie FrieslandCampina. Dit jaar kan de mijlpaal van 3000 bedrijven worden bereikt.

nieuweoogst.nu/nieuws/2018/…
Groen1

Reacties

+6
puddingbroodje
De meesten hebben ook nog wel ergens een rekenmachine met zonnpaneel(tje) erop... dus ik zou zeggen 95% van de leden gebruikt zonnestroom!
Erik 1979
Volgens mij produceert 90 % van de melkveehouders in Duitsland groene stroom.
casev
@Erik 1979 met veeeeel betere (financiele) condities dan waarmee wij opgescheept worden. Ook denk ik dat asbest sanering daar een stuk goedkoper is....
Erik 1979
@casev ja . En dat loont zich ook niet meer. Subsidie vreters.
cjw73
@casev dat is wel zeker. Gat achter de schuur en erin met die troep.
grös
@cjw73
In West-Duitsland zijn toch de helft pachtbedrijven, wat hadden ze verwacht dat die er mee deden 😬 Zit zelf ook op voormalig pachtbedrijf, je wilt hier soms ook niet weten wat allemaal in de grond aantref.
Bekkink
@Erik 1979 die biogasinstalaties moet je een bom op gooien
George
@Bekkink
Waarom? Wil je nog goedkoper aan mais komen?
Bekkink
@George doordat ze subsidie krijgen zwemmen ze in het geld en kopen zelfs grond in nederland omdat het hier goedkoper is. Hier net over de grens heb je er al een stuk of 20 staan van die krengen
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden zonnepanelen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!