Boeren krijgen strengere regels na kalverfraude

Het AD meldde zaterdag 25 augustus jongstleden dat minister Schouten van LNV met strengere regels en hoge boetes gaat komen voor veehouders die sjoemelen met de administratie. Echter zijn deze maatregelen opvallend omdat de kalverfraude van begin dit jaar veel minder groot is geleken dat aanvankelijk naar buiten werd gebracht.

Excuses

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit maakte in het voorjaar excuses voor haar harde woorden die ze heeft gericht aan veehouders omtrent de kalverfraude. De minister liet volgens het AD 2.200 bedrijven blokkeren nadat er onregelmatigheden in de registratie van kalveren waren aangetroffen. Later bleek dat een groot gedeelte van deze geblokkeerde boeren niets met fraude te maken hebben gehad.
 Boeren krijgen strengere regels na kalverfraude (melkveebedrijf.nl)

Het AD meldde zaterdag 25 augustus jongstleden dat minister Schouten van LNV met strengere regels en hoge boetes gaat komen voor veehouders die sjoemelen met de administratie. Echter zijn deze maatregelen opvallend omdat de kalverfraude van begin dit jaar veel minder groot is geleken dat aanvankelijk naar buiten werd gebracht

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveebedrijf en regels geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!