Extreme eiwitgehalten in gras

De grasgroei lag afgelopen week op zo’n 40 kilo droge stof per dag en toonde hoge eiwitgehalten.

Door de bijgroei van het gras is de voederwaarde omhoog geschoten naar 925 VEM per kilo droge stof. Ook het ruweiwitgehalte is de afgelopen week gestegen naar gemiddeld 260 gram ruw eiwit per kilo droge stof, met uitschieters tot boven 300 gram per kilo droge stof. Dit is het gevolg van zowel bemesting als een hoge mineralisatie van de organische stof in de bodem.

Bron

Deel dit topic

Reacties

Flinstone
Dus geen kunstmest of drijfmest meer uitrijden
+2
jan w
@Flinstone
ligt eraan wat je hebt gedaan. Heb na de 2e snede niet bemest en ben na het beregenen en maaien weer begonnen met bemesten. Heb je na de 2e snede wel bemest, dan komt dat nu vrij
+1
m uut m
@jan w
Dat is lang geleden de tweede snede.
Wij gaan volgende week voor ronde 5
+2
boer aad
@m uut m geweldig
torrarica
@m uut m Het hangt er van af hoeveel er dan opstaat. 3 maal 3500=10500kg ds .5 maal 2000 =10000.kg ds. Mijn gazon ga ik morgen voor de 18e ronde.
+1
m uut m
@torrarica
3.5 , 3 , 2.5 en 2 week geleden getopt 500 kg
torrarica
@m uut m Dacht al zoiets na de droogte.
JappieJo
Heb de maisgift maar verdubbelt van 10 kg naar 20kg produkt, gras groeit als een dolle opt moment
+1
dwers
Mest kan er wel op dan maar minder kunstmest dit jaar.
spotmelker
Ik zie op de plekken waar door de wind te weinig water is gekomen met beregenen momenteel veel donkerder en korter gras staan. Hier gaat de kunstmest strooier even dicht. Percelen met klaver zijn veel egaler in groei. Ureum is van 21 naar 26 gegaan. Weid dag en nacht. RE van grasklaver was 179, groeit erg hard.
+3
casev
Hier is het vooral kweek wat voor beweiding beschikbaar is.... heeft er altijd wel pleksgewijs gestaan, maar nu is het wel heel extreem. Dus die 925vem ga ik niet halen...

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , stof en boerderij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN