Fiscale regels omtrent fosfaat (HIR)

Weet er iemand of er al duidelijkheid is vanuit de belastingdienst over het verkopen van fosfaatrechten en de het gebruiken van de herinvesteringsreserve?

Deel dit topic

Reacties

jan w
Accountant vragen, misschien. Die vraag is maar zo niet beantwoord.
vaak
@jan w Daar zijn wij ook mee aan het stoeien maar is complex.
In eerste instantie is de belastingdienst terughoudend maar we wachten maar af.
Ze doen ook moeilijk ivm lijfrente omdat ik alleen de melkveetak afstoot.
jan w
@vaak
Hier is de zoon er ook mee aan het kijken en aan het puzzelen. Maar zo het er nu op lijkt kunnen ze over het storten in een lijfrente niet helemaal zo moeilijk over doen. Er zijn hier uitspraken over. Alleen dan hangt het nog wel af van de leeftijd. En of je een maatschap hebt en of je gedeeltelijk staakt of helemaal en als je overgaat naar een heel andere tak van sport, hoe gaan ze om met herinvesteringen. Maar hij vindt dat fiscale gebied heel mooi om dat uit te zoeken en de verschillende senario's erbij te pakken.
koeboer
Hier ook bij de boekhouder geïnformeerd over aantal kilo s fosfaat die we niet nodig zijn te te verkopen en gebruikte terug te kopen.Zelf als je dit in zelfde boekjaar doet is dit niet zonder risico,Is nog geen duidelijkheid van de belastingdienst,
+1
m uut m
@koeboer
Niet overdrijven
+1
achterhoeker2
Waarom zal dat anders zijn dan bij melkquotum?
De opbrengst in de HIR en binnen 3 jaar investeren in middelen die in max 10 jaar afschrijven .
+2
pieta
@achterhoeker2 Er was meen ik ook nog discussie over de hoedanigheid van de fosfaatrechten als je ze nog niet gebruikt had. Dat de belastingdienst ze dan als voorraad zou zien en wellicht niet als bedrijfsmiddel. En dan kan HIR niet.
+2
pietjepuk
Quote Reactie van @achterhoeker2:
opbrengst in de HIR en binnen 3 jaar investeren in middelen die in max 10 jaar afschrijven .

Je kunt doen wat je wilt maar zult toch een keer langst de kassa in apeldoorn moeten. Of je moet alles verbrassen maar dan is het ook op.
labella
@pietjepuk Als je alles verbrast heb je er in ieder geval nog zelf van kunnen genieten.
+1
Coen
@pietjepuk , ook HIR is slechts vooruitschuiven van de belastingaanslag, eens moet je met de Belastingdienst afrekenen.
vaak
@Coen Dat geldt ook voor grond die je als compensatie koopt nadat een makelaar langs is geweest.
Het blijft uitstel.
+1
Coen
@vaak , je zult versteld staan hoeveel er (bij verkoop van het bedrijf) door met name bij bedrijfsverplaatsers en bedrijfsovernemers afgerekend moet worden met de Belastingdienst, die fiscale en familiaire claims zijn onderhand enorm.
pietjepuk
@Coen schrijf ik toch ook
George
Quote Reactie van @Coen:
ook HIR is slechts vooruitschuiven van de belastingaanslag

HIR , HIG . Ik ben nog steeds in de veronderstelling dat als ik morgen alles zou verkopen dat de belastingclaim heel erg zal meevallen. Landbouwgrond is immers nog steeds niet belast , Woonhuizen staan privé , gebouwen staan laag op balans maar brengen verder ook nauwelijks iets op. Machines zal een beetje boekwinst opzitten maar da's ook nog wel te overzien. Het enige waar wat af zou gaan zijn mijn fosfaatrechten van het jongvee maar ook die heb ik lang niet zoveel als een gemiddelde boer van tegenwoordig en is dus ook wel te overzien. Ik zie wel enkele miljoen overblijven netto. 😄
vaak
@George Met zo'n vooruitzicht moet je lekker relaxed blijven Sjorsen en geen gekke fratsen meer uit halen.
Vandaag kwam iemand zijn caravan in de stalling brengen en hij vertelde dat hij een aparte ziekte had als gevolg van het te goed hebben nadat hij het baasje vaarwel had gezegd : onderspannen ipv overspannen.
Ik had er nog nooit van gehoord.
Het is dusdanig gevaarlijk dat het kan leiden tot ernstige fysieke klachten.
+1
George
Quote Reactie van @vaak:
et zo'n vooruitzicht moet je lekker relaxed blijven Sjorsen en geen gekke fratsen meer uit halen.

Dat doe ik al 11 en een half jaar. Ik waag me echt niet meer aan gekke fratsen.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
16
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
0