Droogteproblematiek blijft maar aanhouden

De droogte en het watertekort in Nederland duren voort en genomen maatregelen blijven dan ook van kracht. Wel is er extra aandacht voor verzilting: het zouter worden van zoet water.

Zo wordt extra water aangevoerd bij de Irenesluizen in Wijk bij Duurstede naar het Amsterdam-Rijnkanaal om het zoutere water weg te houden bij het innamepunt van het drinkwater. De stuw bij Hagestein staat 20 centimeter open. Daardoor stroomt extra water door de Lek in de richting van Krimpen aan de IJssel. Dit dient om de zouttong ter plekke tegen te houden. Verder nemen Rijkswaterstaat en enkele waterschappen rondom het IJsselmeer op dit moment maatregelen om de verzilting daar zo veel mogelijk te beperken.
 Droogteproblematiek blijft maar aanhouden (melkveebedrijf.nl)

De droogte en het watertekort in Nederland duren voort en genomen maatregelen blijven dan ook van kracht. Wel is er extra aandacht voor verzilting: het zouter worden van zoet water.

 WUR presenteert voorlopig rapport gevolgen droogte (bpnieuws.nl)

Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) heeft Wageningen University & Research gevraagd een eerste analyse te maken van de verwachte effecten van de huidige droogte en hitte op de inkomens in de Nederlandse land- en tuinbouw. Gezien de korte termijn is deze analyse beperkt tot.....

 “Komende 10 dagen productiegat in sperziebonen” (agf.nl)

Tholen - De extreme weersomstandigheden hebben de oogst van sperziebonen de afgelopen periode flink vervroegd waardoor en nu een gat in de productie is ontstaan. "Normaal hebben de planten 70-72 dagen nodig om te groeien. Afgelopen zomer konden we ze al na 58 dagen plukken", vertelt Paul Heemels, van Heemels.....

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden melkveebedrijf geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!