LTO waarschuwt voor extreem gevaarlijke gassen uit maïs

Bij het inkuilen van maïs kunnen deze weken, naast het gebruikelijke kooldioxide, extreem gevaarlijke gassen voor mens en dier ontstaan. Die waarschuwing heeft LTO Nederland verspreid onder haar leden.

Deel dit topic

Reacties

+2
labella
Je kunt ook gewoon eens een keer de mais niet te vroeg hakselen.
+1
Twentsch Land
@labella

Mais moet je maaien in een mooi rijpstadium....laten staan verdorren geeft geen voordeel.
labella
@Twentsch Land Verdorren niet maar ieder jaar zijn er weer maiskuilen die uit elkaar drijven. Mijn loonwerker zegt elk jaar weer dat de mais die ze de eerste 2 weken hakselen te vroeg wordt gemaaid.
de hoef
Quote Reactie van @labella:
s die ze de eerste 2 weken hakselen te vroeg wordt gemaaid.

lul praat ,zit hier al tien dagen onder plastic ,kom maar kijken geen gas en geen nat
+6
Flinstone
@Twentsch Land de een heeft andere maatstaven als de ander!
Mais met hoog zetmeelgehalte wil altijd melken en mais die iets te vroeg gehakseld is daar kan je ook van melken en de voerleverancier die melkt jou! Alleen het laatste merk je niet!
Erco
@Flinstone heb je soms n vrouwelijke?
Twentsch Land
@Flinstone

Ik heb het over mais in een mooi rijp stadium....dus niet over te groen dat de kuil uitdrijft en niet over te rijp dat het dor is !
puntertje
Wat lees ik nou weer? De zgn low impact
on green house effect-mais braakt naast veel lachgas ook nog veel andere schadelijke gassen, waaronder broeikasgassen, uit? Jeetje miena.
Pluto
Het gevolg van stay green rassen , dekolf rijp en een groene plant. Is niet het eerste jaar dat dit gebeurt en niet de kuil dicht maken in een korte broek . Leg een pvc pijp zo ver mogelijk van de stal half onder het plastic en maak de kuil daar als laatste dicht zodat het gas makkelijk kan ontsnappen Het ruimt wel ongedierte op maar pas op voorde hond die heeft zijn neus lager zitten dan jij.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's inkuilen en lto geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN