Smaak van champagne verandert door klimaatverandering

Klimaatverandering zal de smaak van champagne drastisch veranderen. Dat zeggen meerdere champagneproducenten. Door warmere temperaturen begint het druivenoogstseizoen al in augustus in plaats van eind september. Hierdoor wordt de rijptijd ingekort, met grote gevolgen voor de sprankelende smaak van de druif. Volgens Gert Crum, champagnekenner en schrijver van het boek Champagne - Le Réveil des Terroirs, is de toekomst van champagne onzeker: 'Als die klimaatontwikkeling zo doorgaat, waar strandt het schip?'
 Smaak van champagne verandert door klimaatverandering (bnr.nl)

Klimaatverandering zal de smaak van champagne drastisch veranderen. Dat zeggen meerdere champagneproducenten. Door warmere temperaturen begint het druivenoogstseizoen al in augustus in plaats van eind september. Hierdoor wordt de rijptijd ingekort, met grote gevolgen voor de sprankelende smaak van de druif. Volgens Gert Crum, champagnekenner en schrijver van het boek Champagne - Le Réveil des Terroirs, is de toekomst van champagne onzeker: 'Als die klimaatontwikkeling zo doorgaat, waar strandt het schip?'

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden klimaatverandering , toekomst en boek geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!