Levensduur daalt met drie maanden door fosfaatreductieplan

Dat is weer zonde:

De gemiddelde leeftijd bij afvoer van de Nederlandse melkkoe is in 2017 gedaald van ruim 64 maanden naar ruim 21 maanden.

Deze conclusie trekt accountantskantoor Flynth naar aanleiding van een analyse van de jaarcijfers van hun klanten. ‘De jaren ervoor zag je dat de gemiddelde leeftijd redelijk stabiel was en soms licht steeg. Maar het fosfaatreductieplan zorgde er vorig jaar voor dat er veel oudere koeien zijn afgevoerd’, verduidelijkt Gert Nieuwenhuis, bedrijfsadviseur Agro bij Flynth. Ondanks de lagere leeftijd steeg de levensproductie wel met ruim 1000 kg naar 22.000 kg per koe.

Deel dit topic

Reacties

+1
sorry
De gemiddelde leeftijd van een lto-lid,dat zal Flynth eens moeten onderzoeken...
+3
DeBoerin
@Grasbaal lees je topic nog eens goed door en zeg dan zelf eens hoeveel tegenstrijdige en onjuiste getallen er in staan.
arjankok
@DeBoerin klopt , levensduur veranderd niet alleen het besluit over afvoer moment is gewijzigd
+1
Pluto
Dus ze zijn al geslacht voor de eerste keer kalven ?????. Dus dat bedoelen ze met tijdig inspelen op de fosfaat regels ..
Achso
En dus wordt er straks weer verteld dat hogere producties ten koste gaan van levensduur.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien , melkkoe , flynth , jaarcijfers , levensduur , levensproductie , 1000 , leeftijd en fosfaatreductieplan geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0