Registratie goed gedrag stap één aanpak mestfraude

De eerste stap waar boeren direct iets van gaan merken, wordt in september gezet: er komt een register van ondernemers die zeggen goed te handelen in de mestketen. Ondernemers kunnen hierin zelf aangeven dat ze volgens de regels en de wet handelen en dat ze dat ook van partners in de keten verwachten. De verklaring is de voorloper van certificering in de mestketen.

Deel dit topic

Reacties

+4
Jannus
Als we voor elk certificaat een medaille zouden dragen dan zijn we zo langzamerhand aan het bezwijken onder het gewicht
+1
dorpsrandhoeve
@Jannus Ik zie het meer als weer een nieuw brandmerk.
+2
Noorderling
Alsof een kriebeltje de fraude oplost. Tamelijk naïef.
Niemand loopt er mee te koop dat ze de boel besodemieteren.
Todi
Begin nu eerst eens bij het begin. Correcte en water dichte regelgeving[wetten]
puntertje
Ik begrijp dat Piet Boer een nieuwe functie heeft gekregen, althans die wilde ook alles certificeren omdat hij veronderstelde dat het dan geborgd zou zijn. En de mensen die nu frauderen halen dat natuurlijk niet meer in hun hoofd als ze eenmaal een vinkje hebben gezet. Waterdicht systeem, hulde!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , boerderij en mestfraude geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN