Rundveehouder kan groenbedekker telen als ruwvoeder

De aanhoudende droogte heeft geleid tot een tekort aan ruwvoeder op rundveebedrijven. De groenbedekkers die een landbouwer moet zaaien na de hoofdteelt kunnen echter helpen om dit tekort te ondervangen. Vanwege de uitzonderlijke omstandigheden gelden soepelere voorwaarden, zoals het mogen maaien of laten begrazen van de groenbedekker tijdens de verplichte aanhoudingsperiode. Het Departement Landbouw en Visserij deelt mee dat landbouwers mogen afwijken van het gelijkmatig mengen van twee soorten. Dat laat hen toe om te kiezen voor een (gras)groenbedekker die snel groeit en een hoge voedingswaarde heeft.

Deel dit topic

Reacties

Pluto
Dat het wordt toegestaan in België is mooi. Hier in Nederland moet het passen binnen de kaders aldus schouten aan de kamer!. Met als gevolg dat je er af moet blijven tot 1 feb volgend jaar. Er worden weliswaar gesprekken gevoerd maar geen beslissingen genomen .

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , zaaien , landbouw , maaien , droogte , telen , mengen en visserij geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
0