Talloze koeien vergiftigd: accuresten in voer en beschimmelde aardappelen

Tientallen koeien zijn vorig jaar ernstig vergiftigd. Ze kregen beschimmelde aardappels, drinkwater met giftig koper of ziekmakende planten. Een boer mixte per ongeluk een accu door het voer, waarna elf koeien blind werden en schuimbekkend stierven.

Deel dit topic

Reacties

+5
weurding
Rijst mij altijd de vraag wat een accu doet in een voeropslag, onlangs was er hier nog iemand die rotte aardappelen promootte, zie resultaat 😉
+3
Ouwe Gerrit
@weurding Hij was ook al een fiets kwijt.
+2
weurding
Herbert
@weurding was het alleen een accu of zat die ergens in, stroomklok of vogelverschrikker bijvoorbeeld.
weurding
@Herbert geen idee. Vertelt het verhaal niet
Herbert
@weurding ja precies, lijkt mij sterk dat je zomaar een accu voor een voerbult hebt liggen😅
+1
de hoef
@Herbert denk in de bak van voorlader en effe vergeten dat het er nog in zat
+3
ted9
@de hoef hier laats ook de palenboor en de palenhamer in de voerwagen liggen🤔
de jonge
En geen 1 dier door zwerfafval gemeld door de gezondheidsdienst?? heel vreemd dat daar de aantallen niet van vermeld worden
ej-van-de-voort
@de jonge scherp in de pens is geen vergiftiging, misschien dat deze cijfers puur betrekking hebben op meldingen waarvan effect in melk had kunnen zitten. Maar voor de volledigheid zou ik daar ook benieuwd naar zijn ja
oerne
.
Groen1
Duizenden koeien dood door zwerfafval
Elk jaar hebben gemiddeld 12.000 koeien in Nederland letsel doordat er stukjes van zwerfafval in hun maag belanden. En jaarlijks gaan er zo’n 4.000 koeien aan dood. Voor het eerst is dit probleem met cijfers in kaart gebracht, door een student van de Wageningen University in opdracht van milieu-organisatie Recycling Netwerk.
eenvandaag.avrotros.nl/item/…
+1
Groen1
Ruim 3200 grote grazers Oostvaardersplassen dood afgelopen winter
Afgelopen winter zijn in natuurgebied De Oostvaardersplassen 3226 grote grazers doodgegaan. 89 procent van de dieren werd afgeschoten. De populatie grote grazers in het gebied is op dit moment ongeveer op hetzelfde niveau als in 2002, meldt Staatsbosbeheer.
Het gaat om 2684 edelherten, 75 runderen en 467 paarden in de winterperiode, van 1 december tot 30 april. Volgens Staatsbosbeheer was de conditie van veel dieren te slecht om het einde van de winter te halen en werden ze daarom afgeschoten.
Vorige maand meldde Staatsbosbeheer dat van de 5230 grote grazers in oktober 2017, eind maart 2018 bijna 3000 dieren zijn doodgegaan. In de maand april stierven nog eens 312 dieren: 251 edelherten, 58 paarden en drie heckrunderen.
nos.nl/artikel/…
moduulbouw
Talloze koeien? Een tiental koeien op de 1.5 miljoen die een ongeluk hebben gehad. Niemand doet dit met opzet. Zwerfafval daar gelaten.
Noorderling
@moduulbouw
Maar op veel zaken heb je wel invloed.
Verrot voer voor je koeien gooien doe je niet mag ik hopen.
Bewust koper verhogen in krachtvoer voor betere vruchtbaarheid bleek toch niet zo handig, leuk probeersel van voeradviseur maar betekend voor een heel aantal koeien wel het einde.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's accu , aardappels , koeien , voer , aardappelen , boer en drinkwater geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0