Klusje voor Wiebren!

Gefeliciteerd Wiebren!
Ik heb direct een leuk klusje voor je!
Ik vind het nogal vreemd dat we als melkveehouders een Eyes on animals activist inhuren om ons te laten vertellen dat het beter is het kalf langer bij de koe te laten. De uitkomst van een onderzoek door zo'n iemand staat bij voorbaat al vast. Behalve dat het nogal zelfdestructief is verliezen we zo ook alle geloofwaardigheid bij andere onderzoeken.

Succes met je nieuwe baan!
J.v.G

Wil je een koe kopen of verkopen

Kijk dan eens op koemarkt.nl, dagelijks vers aanbod met kalveren, vaarzen, koeien en stieren.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

John Spithoven
Waar heb je dat gevonden? Kun je een linkje hier neerzetten?
+1
J.v.G
Heb het wel bij rfc gemeld en mijn verbazing uitgesproken.
Geen idee of er wat mee is gedaan.
+1
sorry
Quote Reactie van @J.v.G:
Geen idee of er wat mee is gedaan.

dat zit vol met dummy's....mensen op pad sturen tijdens de hittegolf voor controle op weidegang...en dan weer een hercontrole omdat de koeien binnen stonden.....
+5
John Spithoven
Margret Wenker, afgestudeerd in 2016 en sympathisant van Eyes on Animale doet in opdracht van de NZO naar de effecten van kalf vroegtijdig bij koe weghalen en die betalen wij allemaal zelf via de afdracht. Slimme bestuurders hebben wij. Volgende keer effe googlen als je iemand een opdracht geeft.
J.v.G
@John Spithoven inkoppertje voor Wiebren toch?
+1
labella
@J.v.G Ik vrees dat hij in eigen doel kopt.
sorry
@J.v.G is die in loondienst of op zzp basis?
en hoe zit het contract in elkaar....zit er nog iets van concurrentiebeding in ?
CorP
@Jannus kijk, meid is slim, loopt wat rondjes, hier en daar koffie halen en mooi de uren declareren, want onderzoek was allang klaar, lag al op de plank..
+1
sorry
@John Spithoven wie betaalt die bepaalt wordt er hier toch altijd geschreven.....

daarom is het goed dat ze wiebren hebben aangenomen,stel je voor zoon wijsneus voor een linkse kliek aan de gang gaat....nu kunnen we hem lekker ophemelen en doodknuffelen....
Farma_boerke
@John Spithoven
NZO is er niet voor de boeren, maar voor de zuivelondernemingen. Die moeten wel laten zien dat ze goed bezig zijn en de burger serieus neemt. Dan moet de boer maar (weer) even lijden.....
+3
Herbert
.
+7
Herbert
Je bent als bestuur van een vereniging voor melkverwerkers toch wel behoorlijk de weg kwijt als je zo'n vrouw inhuurt voor een ontzettend gevoelig onderwerp met veel media aandacht. Bizar, waar zijn ze mee bezig
+4
John Spithoven
@Herbert Ik kijk nergens meer van op. In dat kleine poosje dat Ik voor aan zat viel ik soms van de ene verbazing in de andere. Snapte ook niet hoe sommige personen handelen. Ik denk dat ze dat zelf soms ook niet begrepen. Ben blij dat ik uit dat wereldje ben en weer bezig ben voedsel te produceren zoals het merendeel van de consument dat wil. En dat laatste moet beter uit gedragen worden en niet de kop laten hangen naar wat een enkele extremist wil.
sorry
Quote Reactie van @Herbert:
Bizar, waar zijn ze mee bezig

sinds de half miljard in pakistan verbaas ik me nergens meer over...frans repte er ook geen woord over....mogelijk dat die er geen weet van heeft
+1
Detukkeroettwente
@sorry Frans die lacht de problemen weg , net als rutte doet. Maar daarmee zijn de problemen niet opgelost.
+2
wally
Bij de nzo is dat gewoon dagelijkse gang van zaken 😉

was ene tjeerd niet een tijdje de voorman ???

nu voor d66 linkse groene praatjes in tweede kamer doen

pfffff
Groen1
Margret Wenker
wur.nl/nl/Personen/…

Project 1H4F - Kansen voor het Kalf in de Keten
subsites.wur.nl/nl/1health4food/…
sorry
Zal frans wel passen de hoeveelheid melk van een zuigkalf
ted9
Het partijkartel
+1
dijkstra uit w
En wie is hier auteur van...
+1
hans1980
@dijkstra uit w ongelooflijk lijkt wie is de mol wel....
John Spithoven
Ik lees in het aanbestedingsrapport dat ook @josl hier medeverantwoordelijk voor is. Misschien kan hij uitleg geven of hij ook van Eyes on Animals.......
josl
@John Spithoven Mijn stokje op dit dossier is begin dit jaar overgenomen door Dirk Bruins. Actuele stavaza mij niet bekend.
Start april 2017. Het is nog niet begonnen. Dit komt door een auto ongeluk van de oorspronkelijke projectleider, en discussie rondom de opvolger............
Projectleider is trouwens niet degene die het onderzoek bepaalt, maar diegene die mensen aan het werk zet en tijd bewaakt. En toevallig is het deze keer zo dat de gedoodverfde leider een transparante geschiedenis heeft. Meestal weet je het niet wat mensen in hun vrije tijd allemaal voor hobbies hebben en wat ze thuis in de koelkast hebben liggen.
+5
John Spithoven
@josl Bedankt voor de reactie, maar deze stelt mij niet gerust. Feit is helaas dat de meeste bestuurders meer op hebben met onze grootste vijanden dan met hun achterban. Ik ga er altijd van uit dat ik maar 1 % weet van de werkelijkheid en die 1 % vind ik al schokkend laat staan die andere 99.
Er moet veel meer geluisterd worden naar de leden en wat zij willen horen jullie uit te dragen, los van of dat goed of fout is. Met hun beslissingen nemen ipv over hun. Een bestuurder denkt dat die slimmer is maar......

Ik heb Frans wel eens horen zeggen 'Ik weet wel wat goed is voor die boertjes '

Deze zin zegt alles.
+2
ej-van-de-voort
@josl van veel mensen is met een rondje Google en evt social media een redelijk beeld te krijgen van hobbies, als dat al teveel werk is...
sorry
@ej-van-de-voort kalf bij de koe is allang bekend dat er onderzoek plaats ging vinden ....en john is verbaasd....

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…
+7
John Spithoven
@sorry Dat wist ook, maar wat mijn verbaasd is dat men extremisten in de keuken laten kijken terwijl de coops naar de leden nauwelijk fatsoenlijk willen communiseren. Als organisatie kijk je toch goed uit wie je binnen haalt mag je verwachten, maar naar ons niet transparant maar naar de buitenwereld zo lek als een mandje. Moet je is bij het echte bedrijfsleven kijken, is wel anders.
jg
@John Spithoven Exact het probleem van de melkveehouderij bestuurders : afgedwongen bestuurlijke loyaliteit . Kritiek en kritische houding op eigen bestuur ongepast . Eigen positie gaat dan boventoon voeren .
+1
Twentsch Land
@jg

Zo raar kijk ik er niet van op....feitelijk al jaren wel duidelijk....als een coöperatie te groot wordt verdwijnt de coöperatieve waarde.
+1
ej-van-de-voort
@sorry dat dat al bekend was maakt denk ik weinig uit. Wat wél uitmaakt is dat je mi niet iemand daarop zet waarvan al gerede twijfels bestaan over de objectiviteit. Persoonlijke visies laten zich slecht opzij zetten
sorry
Quote Reactie van @ej-van-de-voort:
Wat wél uitmaakt is dat je mi niet iemand daarop zet waarvan al gerede twijfels bestaan

eigen mensen...die buigen als een knipmes..daar ben ik bang voor....
+3
Wilbert
Weer n typisch prikkebord topic geworden.
We kunnen ons beter afvragen hoe het zover is gekomen dat er geld is vrijgemaakt voor dit onderzoek, dan zitten te miepen over de onderzoekster.
De gemiddelde cijfers op melkweb over kalversterfte zijn nog echt bemoedigend te noemen...
+1
John Spithoven
@Wilbert Dan moet je het daar aanpakken waar het nodig is, wijsneus.

Als 5 % te hard rijdt krijgt ook niet heel Nederland een boete. Luisteren naar je achterban bestuurder!
+3
Twentsch Land
@John Spithoven

Haha...voor het geval je het nog niet weet !

Iedereen is hier een wijsneus 😉
+2
Wilbert
@John Spithoven hoe dan? Wijsneus?
Technisch is alles bekend om een zeer lage sterfte te behalen en in de praktijk laten vele boeren zien dat het kan.
Alle boeren die het niet goed doen verplicht op cursus en financiële dwang toepassen? Of heb jij een beter idee? Meneer de wijsneus?
+2
John Spithoven
@Wilbert Je leid de aandacht af van het onderwerp. Een typisch bestuurders syndroom
sorry
Quote Reactie van @Wilbert:
verplicht op cursus

jaaa...met zn allen naar overjarige filmpjes kijken van....joep driesen....
+1
CorP
Quote Reactie van @Wilbert:
Technisch is alles bekend om een zeer lage sterfte te behalen en in de praktijk laten vele boeren zien dat het kan.

Er kan van alles, maar daarom hoef je niet de boeren waar het iets minder gaat over een kam te scheren, kan tig oorzaken hebben. Het getal is net bekend, kijk het eerst nog maar een jaartje aan, kunnen de kaarten wel eens heel anders liggen
jg
@CorP Lachwekkend allemaal. Op basis van dierziekte worden extra fosfaatrechten uitgedeeld ......
+1
slagroomvla
@jg Alleen als je de aantallen in de jaren voorafgaand aan peildatum wel had. Anders geen >5% verschil.
Wilbert
@CorP het helpt zeker dat de cijfers inzichtelijk worden. Dit jaar is deelname (machtiging) vrijwillig. Dus lang niet iedereen zit in deze cijfers... en het zou onlogisch zijn dat degene met een lage kalversterfte niet deelnemen.
Dit dossier is exemplarisch voor vele andere dossiers. We doen pas wat als het eigenlijk al 2 over 12 is, net voordat (of soms erna) de overheid gaat ingrijpen. Onze melkveehouderij doet het qua kalveren al heel goed, de stiertjes worden niet afgeschoten en sterfte is over het algemeen laag tov rest vd wereld. Maar blijkbaar krijgen we dat niet over bühne of is ons beeld van de melkveehouderij (lage sterfte) niet het beeld wat de burger verwacht (bijna geen sterfte?).
Gaan we hiervan leren in komende dossiers? Of blijven we kop in het zand steken totdat we niet meer anders kunnen en ondertussen zijn we heel wat gefrusteerde boeren verder.
+2
christo
@Wilbert
Burger heeft er geen bal verstand van. DAt moet het uitgangspunt zijn. Triest dat je meegaat in de emotie dmv prediken dat anders de overheid wel ingrijpt. Lachwekkende vertoning!
+1
broeker
@christo inderdaad altijd maar willen voldoen aan de grillen van de burger, met duizend en één verschillende gezichten en meningen, dan blijf je bezig met vaak onnodige en soms zelfs averechts werkende maatregelen en investering. Zonder dat er iets voor tegenover staat. Naar buiten uitdragen dat de kalversterfte op tevreden laag niveau is en daar moet de burgerij het maar mee doen.
John Spithoven
@Wilbert Ik ben blij dat er altijd mensen zijn die voor mij na denken, dan hoef ik als onnozele hals het niet te doen.

Kom toch op, het wij gevoel is al lang knap verprutst door de zuivel
+1
slagroomvla
Quote Reactie van @Wilbert:
We kunnen ons beter afvragen hoe het zover is gekomen dat er geld is vrijgemaakt voor dit onderzoek

Wat heeft dit onderzoek met kalversterfte van doen?? Helemaal niets!

Een niet relevant onderzoek naar een onzin onderwerp. Verzonnen problemen en oplossingen, hele volksstammen verdienen er hun salaris mee. En daar maken de zuivel gerelateerde sukkels dan graag geld voor vrij....

Dat van Drie nog niet meebetaald, voor een habbekrats compleet volgezogen en afgemeste kalver ophalen, dat moet haast de natte droom van Swinkels en co. zijn!! En dan ook nog even zo'n duurzaam dierwelzijn verhaaltje erbij, kassa voor de altijd lachende derde....
Wilbert
@slagroomvla
Quote:
In de praktijk verloopt de kalveropvang en -opfok veelal verre van optimaal. Dit resulteert in een tegenvallende ontwikkeling van kalveren, gezondheidsproblemen en een hoge uitval.

subsites.wur.nl/nl/1health4food/…
+1
sorry
@Wilbert wel eens in een kalverstal geweest? zon grote hal met 1000 plaatsen,die ze niet in eén dag vol krijgen in feb met hagelbuien buiten kalveren van 2 -3weken oud zonder beschutting van hok inrichting ...een wonder zijn als dat zonder peniciline kan.....nee de melkboertjes maken dr een potje van.....
+3
John Spithoven
@Wilbert Wel lachen nu. Weet je wie de auteur is van dit stuks. Margret Wenker, je weet wel die activist van Eyes on Animals werkzaam bij de WUR en in opdracht voor de NZO dit rapport reproduceert. Krijg pijn in mijn buik van het lachen.....
Wilbert
@John Spithoven is mevrouw toch stukken slimmer, doet ze knap 😄
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!