Het uitrijden van mest neemt gestaag toe

Er wordt weer meer mest uitgereden, wat vooral veroorzaakt wordt door zicht op regen en het vroege einde van de graanoogst. Ook de verlenging van het uitrijdseizoen is goed ontvangen. Hoewel de mestnoteringen van DCA-Markets vrij stabiel blijven, is de spanning op de markt iets afgenomen.

Deel dit topic

Reacties

+2
spotmelker
Hier is de put leeg en het land groen. Kostte behoorlijk diesel maar dan heb je ook wat. Volgende week gaat er een knappe 4e snede af.
Nico96
@spotmelker Hier is het land groen en de put vol. Heb alles 3x beregend, maar de groei kon ik er niet inhouden. er staat nu een halve snede, die haal ik er eerst maar even vanaf volgende week.
MTSTAMMINGA
Hier wordt het land weer wat groen ,gras staat er niet meer De put zit nog een beetje mest in en water En het zin is slecht 😀
pietjepuk
@MTSTAMMINGA Aan de 😃 te zien kun je er nog mee lachen. Gaat vast helemaal goed komen.
paul1
Hier de put nog half vol maar daar gaan we volgende week verandering in brengen, want het blijft verdacht stil rond het langer uitrijden op grasland.
labella
@paul1 wordt 32 augustus bekend gemaakt.
bio boer
@paul1 gisteren en vanddag leeg gereden van daag ook nog mooi wat buitjes gehad
kaas
Ik denk hier de maaier er maar over het grasland heen de raaien en onkruid maaien en dan hopen op wat meer regen tot nu toe 20 mm
Bekkink
Hier gister 5 mm gehad alles bruin. Put half vol. Volgende week pinnetjes afmaaien en stront erin....t is nu eenmaal nie anders. 45 ton stro gekocht...brokje erbij en pinken kunnen een jaar vreten
ROORDAJ
Hier eerst alles door de mestscheider om boxen goed op te hogen en mooie dunne fractie op het land.Regend nu mooi in.
+1
cowboys
Landbouw is net als een casino je gooi alles op de tafel en af wachten wat er van terecht komt.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's mest , regen , uitrijden , graanoogst en spanning geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
11
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
0