Minister Schouten komt boeren tegemoet

Minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit komt boeren tegemoet die getroffen zijn door de droogte. Net als voorgaande jaren worden in december de financiële toeslagen vanuit Brussel uitgekeerd. Boeren die niet zolang kunnen wachten, kunnen een verklaring aanvragen waarmee een overbruggingskrediet kan worden aangevraagd, zodat de bedrijfsvoering door kan gaan. De minister wil dat de boeren een tijdelijke ontheffing krijgen om veevoedergewassen in te zaaien in plaats van de verplichte vanggewassen. Dit schrijft minister Schouten vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

rijksoverheid.nl/regering/bewindspersonen/…
Groen1

Laatste  |  

Reacties

+2
labella
Overbruggingskrediet daar koop ik niets voor, gewoon 1000 euro/ha schade vergoeding zonder voorwaarden daar kan ik wel wat mee.
Farmer_
@labella Dan ga je weer koeien kopen.
+4
cjw73
@labella niks daar van is gewoon eigen risico. Worden alleen de fosfaatrechten duur van verder niks.
+3
Piet1960
@cjw73 Mee eens. We willen toch allemaal ondernemer zijn, dus ook de risico's nemen. Loonwerkers, MKB piepen ook niet om steun. Maar dan wel in hele EU.
vaak
@labella En dan vliegt de media erop met alle negatieve reacties.
+1
Kootst
We worden blij gemaakt met een dooie mus
Sigaar uit eign doos.
Van de regen in de drup
Ze maakt mooie sier met andermans veren.

Ze doet geen klote voor de boeren
Schijnheilige.
+1
putjesschepper
Het zou wel mooi zijn als we op grasland ook langer mogen bemesten.
+1
Twentsch Land
@putjesschepper

Mocht aantal jaren geleden wel en toen was er geen gezeur over extra onderzoek.....het lijkt er op dat men wil zeuren om zeuren te veroorzaken.
hypotheekboer
Lekker makkelijk dit bij de banken te beleggen. Die krijgen het nog druk genoeg met de fosfaatrechten.
+3
Grensboertje
Waarom niet gewoon TSR in oktober? EU betaald toch eerder uit, andere landen krijgen het toch ook in oktober? Waarom moet hier dan weer moeilijk gedaan worden met een overbruggingskrediet? Hele stapel papier kroam en geregel met die kut banken om de TSR 2 maanden te overbruggen.

Doe mij in oktober gewoon de TSR zoals de EU dat wil. Kan het goed gebruiken (nee niet voor extra koeien of fosfaat, heb nog een gat van 2016 te dichten).
duitser
@Grensboertje Hier gewoon elk jaar eind december. Tussen kerst en jaarwisseling. Greening pas januari/februari
+2
weurding
@Grensboertje kuil was toch aan de prijs..? 😉
+1
Grensboertje
@weurding Klopt, heb ik ook al wat van verkocht zowel op stam als uit de kuil. Is nu leuke hobby dat extensief zijn. Kan ik de TSR nog wel eerder gebruiken 😜
vaak
@Grensboertje?????????
+2
hookwood
@Grensboertje bij RVO zijn ze nu al een eind achter met het werk, als de uitbetaling van de TSR dan ook nog naar voren gehaald moet worden dan lopen ze helemaal vast.....
Detukkeroettwente
@Grensboertje tweeduuzend zestiene ??? EEN GAT !!! Bin ie verder wa goot te passe ???
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!