Lancering fosfaatplatform.nl voor transparante handel in fosfaatrechten

Handelsplatform Captin, kennispartner voor veehouders Agrifirm Exlan en zuivel- en melkvee-expert Farmel, introduceren het eerste transparante online handelsplatform voor fosfaatrechten. Melkveehouders kunnen hiermee per 21 augustus aanstaande realtime handelen in fosfaatrechten. Het handelsplatform sluit aan bij de breed gedeelde wens onder melkveehouders voor een eerlijke en transparante markt in fosfaatrechten.

Deel dit topic

Reacties

jg
Quotum.nu2 dus.....
Frits1
@jg is dat transparant? 😞
+4
jg
Wordt veel te veel gedacht dat bemiddelaars zelf miljoenen euro’s in fosfaatrechten vastleggen , complete onzin.
huub
Inmiddels zijn er al zeven maanden om en melken de meesten nog teveel koeien en is de fosfaathandel nog steeds niet transparant genoeg. In december zal blijken hoe transparant de markt is.
Grasbaal
Er zijn ondertussen al meerdere "platforms" actief, oa fosfaatrechtenaanbod.nl/ , fosfaatstroom.nl/ de tijd zal leren welke blijven bestaan. Quotum.nu/ blijft net als Marktplaats.nl een simpele vraag en aanbod marktplaats waar iedereen mee mag doen en zelf niet bemiddeld en ook geen enkele rol in de afhandeling van de contracten heeft. Wat bij de nieuwe platforms wel een verplichting is....
sorry
Quote Reactie van @Grasbaal:
Er zijn ondertussen al meerdere "platforms" actief, oa fosfaatrechtenaanbod.nl/ , fosfaatstroom.nl/ de tijd zal leren welke blijven bestaan.

u vergeet het Fosfaatloket....zal Siemjam niet leuk vinden....
+1
casev
Handel is per definitie niet transparant. Waarom niet gewoon de hele handel er tussenuit, en een beursronde net als in veel landen met het quotum gebeurde?
jg
@casev Nu ben je bij het hoogste bod op de kilo’s die je wil hebben met zekerheid eigenaar ..... Wil zelf ook wel kopen echter deze prijs wil ik niet betalen dus selecteren.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveebedrijf en fosfaatrechten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0