Aftellen tot de koeien kunnen loeien in Rotterdamse haven

De betonnen vloer ligt inmiddels in de Rotterdamse Merwehaven. En het stalen frame staat bijna. Eerlijk is eerlijk, er moet nog veel gebeuren voor er koeien staan te loeien in de eerste Rotterdamse floating farm. Begin november gaan de staldeuren open. Boer Albert Boersen kan bijna niet wachten.
 Aftellen tot de koeien kunnen loeien in Rotterdamse haven (rijnmond.nl)

De betonnen vloer ligt inmiddels in de Rotterdamse Merwehaven. En het stalen frame staat bijna. Eerlijk is eerlijk, er moet nog veel gebeuren voor er koeien staan te loeien in de eerste Rotterdamse floating farm. Begin november gaan de staldeuren open. Boer Albert Boersen kan bijna niet wachten.

Grasbaal

Laatste  |  

Reacties

+22
jg
Eerst maar eens fosfaatrechten kopen tegen marktprijzen. Daarna ruwvoer....... Geld verslindend megalomaan project wat de melkveehouderij door de strot geduwd wordt door enkelingen . Doelstelling wordt opgeblazen tot extreme proporties waardoor een critische houding tov dit soort projecten afgedaan kan worden als bekrompen en niet innovatief.
Detukkeroettwente
En wat is het doel ???
+2
boer aad
Wat een onzin project
putjesschepper
Zeer duurzaam project not😣
van Ittersum
Lekker laten, hartstikke mooi . Als de inwoners van Rotterdam dat allemaal zelf willen betalen, gewoon doen. Niet vergelijken met onze tak van sport
jg
@van Ittersum Zelf betalen ? Dat wordt via Nzo Lto etc betaald , boerengeld dus. Zuivelnl betaalt ook. Slecht op de hoogte .....
+5
puntertje
@jg we moeten eerst Carel betalen en die gaat ons vervolgens vertellen hoe goed het is om duur betaalde projecten te financieren. Het volgende zal wel een viskwekerij op het dak van een sporthal zijn.
+2
van Ittersum
@jg Oké foutje. Maar dan nog, visuele reclame spreekt de mensen altijd aan. Anders gingen sommigen stedelingen niet wekelijks naar Blijdorp of Artis
adriaan33
@van Ittersum rotterdamers moeten wel naar de dierentuin omdat een natuurpark aan de noordkant te onveilig is en smerig door ruige grazers, ovp in het klein
paul1
@van Ittersum toch horen koeien eerder in een wei dan in een haven
van Ittersum
@paul1 mee eens, wilde dieren ook, honden niet op een flat, koeien niet in de stal, kalf bij de koe....kortom als je maar goed voor de dieren zorgt kan het overal
paul1
@van Ittersum kan zijn, ik blijf het vreemd vinden
van Ittersum
@paul1 ben 50, ondanks mijn reeds geroemde (of verafschuwde) relativeringsvermogen lees je dagelijks toch dingen dat je denkt: hoop toch niet dat hun ook mogen stemmen..kortom verbaas u niet , verwonder u slechts
paul1
@van Ittersum ik heb abraham ook reeds gezien 😄
Wilbert
@van Ittersum scheepsbouwer en overheid financieren mee.
+3
puddingbroodje
Je ergert je als boer toch kapot aan dit project!!
+1
Wilbert
Ben benieuwd hoe het gaat lopen, vooralsnog mooi project 😄
jg
@Wilbert Vooralsnog ........ zo gaan de heren met andermans geld om .
brabo
Quote Reactie van @jg:
andermans geld

de meeste boeren in NL boeren ook met andermans geld 😄
Wilbert
@jg ben ook positief over de toekomst, gaat gewoon helemaal goed komen 😄

Wat betreft dat geld, dat is niet van jou meer, dat hebben we gezamenlijk ingehouden op onze melkgeldrekeningen.
jg
@Wilbert Je zou eens wat extra controle op Lto moeten zetten kwa besteding van middelen .
+1
Wilbert
@jg ik moet helemaal niks 😄 zeker niet van iemand die zelf geen vinger uitsteekt.
+1
jg
@Wilbert Misschien moet je je bij Lto eens zo stoer voordoen .... Visieloos overal achteraan hobbelen .
jg
@Wilbert Binnen de kortste keren klapt dit plan in elkaar en moet er nog meer boerengeld bijgelapt worden.
+1
cornelissen
@jg Zoals ik begrepen heb zijn het particuliere investeerders die dit financieren
jg
@cornelissen Zit ook gewoon courage geld en tijd en bemoeienis in.
Elvis
@cornelissen het zijn vast latente ruimte dieven!
+4
CorP
Quote Reactie van @Wilbert:
geld, dat is niet van jou meer, dat hebben we gezamenlijk ingehouden op onze melkgeldrekeningen.

dat is dus gewoon onnodig gejat. Geen boer die hier ooit een cent in geinvesteerd zou hebben
+1
achterhoeker2
@Wilbert Kijk en met zo'n redenatie gaat alles naar de kloten.
+1
Wilbert
@achterhoeker2 alles gaat zogenaamd naar de klote omdat veel collega's het makkelijker vinden om als boer passief te blijven ipv mee te doen in het bestuurlijke en publieke proces.
jg
@Wilbert Onzin, bijna iedere boer doet iets publieks of bestuurlijks .
+4
pieta
@Wilbert Het is weer een goede reden om geen lid te zijn van LTO. Als je op deze manier het LTO gedachtegoed uitdraagt zul je geen leden winnen maar alleen leden verliezen. Ik kan me niet druk maken over zo'n project. Maar 99,9% kans dat het gewoon weggegooid geld is.
+1
Wilbert
@pieta ik volg je redenatie eigenlijk niet... hier zit een deel boerengeld in en een nog groter deel van andere financiers. Blijkbaar zijn er heel wat boeren(bestuurders) die dit wel een plan vinden om te proberen. Wat is daar op tegen?
+1
jg
@Wilbert Schei uit , absoluut niet breed gedragen . Dit idee gaat door omdat volgzaam voor kritische eigen visie gaat.
+2
pieta
Quote Reactie van @Wilbert:
Blijkbaar zijn er heel wat boeren(bestuurders) die dit wel een plan vinden om te proberen

Streep boeren maar weg en zet er gewoon bestuurders neer. Maar daar gaat het niet om. Jij presenteert je hier in mijn beleving als een LTO-adept cq bestuurder. De manier waarop je reageert in de reactie waarop ik reageerde is erger als het project zelf. Maar misschien zie je dat niet.
Wilbert
@pieta gaat je het om de verdeling van de gemeenschappelijk pot met geld? Die centjes worden bijv ook voor de klw of boerderij educatie gebruikt. Daar beslist een divers gezelschap over. Dat hebben we zo met elkaar afgesproken, als je het anders wilt, gebruik je invloed, zoek medestanders en verander het.
Wat betreft lto, er is ook wel s iemand daar die iets roept wat mij niet past, maar om dan maar alles wat ze doen tot de grond toe af te branden... daar schieten we niets mee op en doet de sector ook geen goed. Jammer dat alle positieve zaken ondersneeuwen door een aantal issues waar verdeeldheid over is.
+1
pieta
@Wilbert Het ging mij om de voor mijn gevoel neerbuigende reactie. Die ben ik van jou overigens niet gewend. Maar mijn haren gingen er toch wat van overeind staan. Vandaar mijn reactie. Persoonlijk vind ik het een onzinnig project. Maar voor de sector zou het best wat bij kunnen bijdragen aan reclame/bekendheid etc. Van mij mogen ze dat NZO/LTO geld inzetten zo ze willen. Ik ga me daar niet druk om maken.

Mijn zwager wil me ook nog wel eens proberen te overtuigen om lid te worden. Ik zeg dan altijd dat LTO heel erg voorstander is van waar ik helemaal geen voorstander ben. Ik ga er vanuit dat het aan mij ligt dus ik heb me lang geleden al teruggetrokken als lid. Of eigenlijk ben ik nooit lid geworden.
+1
Wilbert
@pieta ik begrijp het, de reactie was totaal niet neerbuigend bedoeld. Het was een korte opmerking om snel en onomwonden duidelijk te maken dat er geen individuele aanspraak is op de zuivelNL bijdrage. Dat hebben we gemeenschappelijk zo geregeld. Alhoewel er altijd boeren zullen zijn die het nog als hun "gejatte" eigendom zien.
CorP
Quote Reactie van @Wilbert:
hier zit een deel boerengeld in en een nog groter deel van andere financiers. Blijkbaar zijn er heel wat boeren(bestuurders) die dit wel een plan vinden om te proberen. Wat is daar op tegen?

Ga jij maar persoonlijk alle boeren in Nederland langs om geld op te halen voor dit project, je komt zonder een cent extra weer thuis. Alleen die boerenbestuurders..... ook daar krijg je prive niets, maar gaat van een ander wel makkelijk... Dat is er op tegen
marcel r
@pieta ?
pieta
broeker
En dan in internationale wateren gaan ronddobberen om mest en fosfaatwetgeving te omzeilen? 🤔
CorP
Quote Reactie van @broeker:
En dan in internationale wateren gaan ronddobberen

dan valt weiden niet mee..
broeker
@CorP misschien dat er wat pontons met gras meekunnen 😂
+1
Weidezicht
In den Haag is aantal jaren een kas op het dak van een hoog gebouw neergezet. Weet niet precies maar kas is denk toch wel 30 bij 60m. Op zeg maar de 8e verdieping. Boeltje paar maanden geleden failliet. Ben wel heel benieuwd hoe dat met die fosfaatrechten zit op die boot. Doet het voor weidegang ook wel lekker zo n boot
+1
hans1980
Lto en nzo zijn ziek ernstig ziek..
+2
van Ittersum
Na alle negatieve reacties(waarschijnlijk toch door de warmte) hier wat tegengas.

Altijd wordt hier gezeurd dat de burger niet snapt wat wij doen en waarom wij iets zo doen. De burger weet niet waar de melk vandaan komt enz.enz. nu komt er een kans om de burger kennis te maken met de agrarische wereld is het weer niet goed!!!

WAT WILLEN JULLIE DAN?????

voor de jongere generatie: Walibi in Biddinghuizen was vroeger een heel ander park namelijk Flevohof Flevohof g.co/kgs/ETPh8S/ . De eerste voorzichtige kennismaking voor veel (stadse)ouders met kinderen met de hele agrarische wereld. Echt prikkers omarm deze moderne versie, goedkopere reclame of boodschap kun je niet naar de mensen brengen....namelijk, waar komt mijn voedsel vandaan(dat weten ze toch niet schreeuwden de pessimisten hier altijd)
De wijze waarop is echt:anno 2018, dat is helemaal waar maar het principe dan zeg ik: hier doe je goed aan LTO , jammer dat je achterban of een gedeelte van je sector nog zo statisch denkt
+1
slagroomvla
@van Ittersum Ja super, Flevohof ging ook failliet!
van Ittersum
@slagroomvla zat er op te wachten, vond je nog ergens een stukje laatste negativiteit in een hoekje ofzo. Soms....

Overal gaan (agrarische)bedrijven en projecten failliet, dus afschrijven en onmiddellijk stoppen met die hele agrarische sector dus?
+1
slagroomvla
@van Ittersum Dit was gewoon inkoppen!

Maar, knoop een motor aan die boot met koeien en vaar richting Amsterdam volgend jaar, kan de koeienboot mee met die flikker optocht door de grachten, kan het hele NZO en LTO kliekje in hun onderbroek voorop de boot staan zwaaien al varende !!!
Frans1
+2
achterhoeker2
@van Ittersum Koeien lopen in de wei , krijgen ruwvoer van eigen land , de boerderij is een gezinsbedrijf dat is globaal de realiteit en goed te verkopen.
Floating farm is alles wat de nederlandse melkveehouder niet is.
Als de kinderen niet weten waar de melk vandaan komt weten ze het nu nog steeds niet.
+3
van Ittersum
@achterhoeker2 mijn zoon doet elektronica, toen hij begon en niet wist hoe een gecompliceerde schakelkast werkte, had ik ook moeten zeggen, stop er maar mee je weet het nu ook niet dan straks ook niet.....????

Elke stap begint met een beweging en zo bouw je iets op. Geen wonder dat de burger denkt, rare mensen die boeren zo afgeschermd, altijd klagen en zielig doen...het zal wel....
Wilbert
@van Ittersum het zijn vooral boeren die minder positief over de stedelijke burger denken. Andersom zou het wel eens een stuk positiever kunnen zijn 😄 maar dan moet je elkaar wel opzoeken en met elkaar gaan praten. Daar schort het aan. Programma van Yvon was daarom ook zo'n succes, denk ik.
+2
jg
@van Ittersum Het overgrote merendeel van de Nederlanders heeft grote waardering voor de landbouw. Kijk de diverse onderzoeken na. Met als waarderingscijfer tussen 7 en 8 !
+1
van Ittersum
@jg juist en daarom juist dit ondersteunen, "onderhoud plegen" voordat het ingenomen wordt door PvdD met losse schoten maar ofzo effectief. Dat hebben we de laatste decennia te vaak gedaan, teren op iets maar vergeten dat anderen ook niet stilstaan
jg
@van Ittersum Het is de frustratie van enkelen die vinden dat de landbouw/melkveehouderij niet voldoende erkenning krijgt. Kijk naar de ontwikkeling van de sector de afgelopen jaren , wat een kansen heeft iedereen gehad . Dat we zoveel produceren dat burgers het wel een keer genoeg vinden is geen reden voor dit soort onzin-projecten .
achterhoeker2
@van Ittersum Floating farm zou de verbinding tussen veehouderij en de consument moeten zijn , om te laten zien waar de melk vandaan komt, en de dialoog aan te gaan.
Maar de floating farm komt nergens ter wereld voor, dan geef je de consument een verkeerd voorbeeld, terwijl het echte verhaal n.m. duurzame landbouw weidevogelbeheer etc veel beter is.
+2
van Ittersum
@achterhoeker2 dit is geen eind naar een begin om hun de stad uit te krijgen. Mijn zoon nam een girl mee naar huis uit Leeuwarden(!) Nog nooit een koe gezien, kende alleen koeien van plaatjes, YT en negatieve berichten...na een uur was ze totaal om en schaamde zich dat zij bij kennismaking direct zei dat ze PvdD stemde en een vooroordeel had over ons... en daarom ben ik zo fel...breng dan de koeien naar de stad, maak ze nog meer aaibaar
+1
jg
@van Ittersum Zoals ik al eerder opmerkte wordt er complete onzin verzonnen om dit soort projecten recht te lullen , sector onwaardig .
+1
Wilbert
@achterhoeker2 ben je ook zo fanatiek dat koeien in de wei horen als het onderwerp van het topic opstallen of weiden is? Die 720 uur per jaar is nu ineens de nieuwe standaard? Koeien op de floating Farm hebben een uitloop en veel bewegingsvrijheid.
+1
jg
@Wilbert lachwekkend
+2
achterhoeker2
@Wilbert Zo'n fietstocht langs boeren georganiseerd door de lokale lto geeft een realistische en positieve indruk v d melkveehouderij.
De floatingfarm laat zien welke kant het niet op moet met de melkveehouderij.
+2
van Ittersum
@achterhoeker2 hahaha, de meeste vooroordeel zit duidelijk bij de boer zelf krijg ik indruk nu.....

Kom Van je erf en ga de stad en vertel het daar zelf of ondersteun de kleinschalige projecten die een positieve impuls kan geven. Niemand zegt dat dit de toekomst is en dat is de opzet ook niet
Wilbert
@achterhoeker2 hoeveel mensen die niet bekend zijn met de melkveehouderij fietsen dan mee? Vooral mensen in de grote stad leven in een stedelijke bubbel, dieren en natuur zijn voor hun niet vanzelfsprekend.
achterhoeker2
@Wilbert Niet veel ,vooral collega boeren Maar de floatingfarm laat zien dat de melkkoeien jaarrond op stal staan en dat al het voer aangekocht moet worden.
jg
@van Ittersum Verzonnen argumentatie . Het zijn enkele lieden die vinden dat iedereen exact op de hoogte moet zijn van landbouw en voedselproductie. Er zijn nou eenmaal mensen die dat geen reet interesseert .
van Ittersum
@jg die mogen gewoon thuis blijven...
jg
@van Ittersum Dus heeft het project geen zin .
jg
@van Ittersum Het moderne bekeren ......
+2
van Ittersum
@jg je moet ergens beginnen, als Mohammed niet naar de berg komt, moet je de berg naar Mohammed brengen. Al zou je maar 1% van de Rotterdammers daadwerkelijk bereiken vermeerderd dit vanzelfs wel vanuit die 1%. . En dat gaat harder dan je denkt. Kijk naar de PvdD vanuit waarschijnlijk een studentenkamer begonnen met een idee. Maar juist de mensen op te zoeken bereik je ALLES.

Niks geen bekeren maar mensen laten zien in de omgeving waar ze het liefst zijn. Die anderen die wel geïnteresseerd zijn komen vanuit zichzelf wel
jg
@van Ittersum Waanidee vanuit een deel van de sector .
+1
van Ittersum
@jg blijf maar strijden tegen jezelf en accepteer dat de burger straks geen begrip meer heeft en vanuit gaat dat melk alleen maar uit een pak komt en als dat er niet meer is ze wel andere drinken of producten pakken
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
dat de burger straks geen begrip meer heeft

Dat krijg je toch vanzelf met zulke projecten, alle voer moet er naar toe, alle mest moet er vandaan. Het is in media steeds weiden, weiden, weiden, dieren opgesloten enz, dus dan moet dit project een "duurzaam" iets worden en daardoor de agrarische sector begrip krijgen van de burger?
van Ittersum
@CorP dierentuin ook, vandaar dat burgers een abonnement nemen om steeds hetzelfde te kunnen kijken?....nee ze doen het omdat ze er verbonden mee voelen en zo heb je een opstapje naar onze sector toe.
jg
@van Ittersum Je maakt jezelf iets wijs .... Mensen zijn meer dan ooit positief bezig met voedsel , Ieder maakt daarin zijn eigen keuze.
Wilbert
@jg
Quote:
Mensen zijn meer dan ooit positief bezig met voedsel

En daarom wordt het nu een succes, men wil de koeien zien, de boer zien en het productieproces. Allemaal om de hoek.
Denk dat de echte shock bij jou nog moet komen als het 8 uur journaal begint met de opening en mensen in de rij staan voor 1 l yoghurt van €3 😄
jg
@Wilbert Je weet beter , is te hopen.
van Ittersum
@jg dus niet afschieten maar diegenen die nu kunt bereiken omarmen
de jonge
@van Ittersum nee ze denken straks dat de melk geproduceerd word door ledlampen op een grasveldje. lekker representatief
Weidezicht
@van Ittersum ik kan je inbreng altijd wel waarderen maar nu ben ik het oneens. Laatste tijd wel eens in Rotterdam geweest?. Beeld van de bevolkingssamenstelling daar? Ongeveer 60 procent is van buitenlandse komaf. Leiden een stads leven en boeit het niets waar melk e.d. vandaan komt. Als het maar halal is. Daarentegen is een gedeelte van die groep wel gericht op pure producten en die mensen weten rondom de stad prima boeten te vinden waar ze zelf melk en groenten fruit halen. Bij ons in de buurt zit een veehouder die van diverse basisscholen de groepen 6 en 7 ontvangt. Deze klassen lopen dan aantal uren mee op het bedrijf en ik meen gedurende een week of 14. Dat betekende ook een aantal malen melden om 5 uur s ochtends en mee helpen melken. Uiteraard krijgt die boer daar vergoeding voor. Ik denk dat dat een veel betere besteding van geld is. Kinderen zien de echte boerderij en de boer heeft er ook nog wat aan.
+1
pieta
Quote Reactie van @Weidezicht:
Bij ons in de buurt zit een veehouder die van diverse basisscholen de groepen 6 en 7 ontvangt. Deze klassen lopen dan aantal uren mee op het bedrijf en ik meen gedurende een week of 14. Dat betekende ook een aantal malen melden om 5 uur s ochtends en mee helpen melken. Uiteraard krijgt die boer daar vergoeding voor

Kinderen van 8, 9 en 10 jaar oud om 5 uur in de morgen mee in de melkput 14 weken lang. Ik geloof het niet.
Weidezicht
[@pieta nee niet 14 weken lang elke dag maar totaal 14 weken 1 maal per week paar uur naar boerderij en daarvan dus wel 1 of 2 keer vroeg om erbij te zijn met melken
+1
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
nu komt er een kans om de burger kennis te maken met de agrarische wereld is het weer niet goed!!!

Ja hoor, want erwaren nog geen gangbare landbouwbedrijven waar dat kon..... Dus gaan we ze leren hoe het eigenlijk nergens gaat en dat nemen we als standaard?
+4
van Ittersum
@CorP ik zou zeggen, als je dan toch een stok hebt gevonden om mee te slaan, sla dan vooral jezelf. Altijd dat negatieve op deze prikbord niet alleen door nu u maar ook door velen. Geef toch aan dat het boeren kennelijk voor velen een straf is geworden. Is er zon , janken ze om steun, regent het vragen ze om steun. Bouwen ze veel te groot met risico vragen ze om steun, zakt de melkprijs 5 cent vragen ze om steun. Vroeger noemden wij dat : verwende kinderen die nergens tegen kunnen.

Denk dat ik maar een time out neem op deze prikbord, doe ik vele een plezier mee. Straks krijg ik ook nog chronisch last van mijn zeurzak en dat is mijn eer te na.

Laterrrr!!
Detukkeroettwente
@van Ittersum gewoon helemaal stoppen, en ook niet meelezen, dus dit heb je niet gelezen .
CorP
Quote Reactie van @van Ittersum:
Geef toch aan dat het boeren kennelijk voor velen een straf is geworden

dat is onzin, het geeft aan dat er velen meevreten uit de ruif van veehoudend/landbouwend Nederland, en in veel gevallen nog aan iets waar niemand wat aan heeft
de jonge
@van Ittersum neee dan de de bus en tram chauffeurs,medewerkers op schiphol,medewerkers in de staalbranche,leraren etc etc die klagen nooit,die leggen gewoon het werk neer.
verwijderd
ted9
@MJvW stadslandbouw is de toekomst als je sommige snuiters moet geloven. Sla wortels en aardappelen vol met giftige stoffen uit uitlaatgassen en fijnstof. Lekker duurzaam
Grasbaal
Enkele jaren terug was er ook zoiets in Amsterdam, binnen de kortste keren was de hele buurt in rep en roer door de #loeikoe. Ik ben er toen een paar keer geweest en vond het wel een heel leuk project. Er waren ook varkens, er stond een stukje graan, van de koeienmelk werd kaas gemaakt en aan het einde van het verhaal mochten de mensen een tostie die gemaakt was van al die producten proeven

« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden koeien , boer , wachten en Frame geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!