LEVENDE HAVE OPMEER 2018 VRAAGTEKEN

TENTOONSTELLING OPMEER 2018 KAN ER WEL EENS EEN WORDEN ZONDER KOEIEN SCHAPEN ETC.ALLEEN CONCOURS
noordhollander

Laatste  |  

Reacties

noordhollander
ZOU GEEN WONDER ZIJN GEZIEN DE HUIDIGE TOESTAND VAN HET WEER
+1
david2
@noordhollander caps lock uit!!!!!
van Ittersum
@noordhollander reageer je altijd op je eigen gedachten?

Maar dat terzijde: grootste anti reclame zou zijn dieren aanwezig te laten zijn
cjw73
@van Ittersum helemaal mee eens. Vorige week veekeuring gehad in balk, ook nogal wat negatieve reacties op Facebook gestaan dat het te heet was.
+2
zeppmann
Ze voorspellen 30 graden of hoger, ik vraag me af of je de tuig-en springpaarden dan ook door moet laten gaan. Het zou erg jammer zijn want het is altijd een mooie dag, maar dier welzijn gaat voor.
Grasbaal
dubbel....
zeppmann
@Grasbaal Het zal voor de organisatie ook niet meevallen om de hele dag in dat zwarte pak te lopen, Co
Grasbaal
Voorlopig lijkt het mee te vallen voor de maandag, uiteraard is dierenwelzijn prioriteit nummer 1 voor de organisatie:

Tijdens het weekeinde bevindt het hogedrukcentrum zich aanvankelijk ten westen van Ierland. Tegelijkertijd trekken er enkele zwakke fronten het Noordzeegebied binnen. Daardoor waarschijnlijk wat meer bewolking en vooral zondag minder warm.

Na het weekeinde trekt het hoog via ons land naar het Oostzeegebied. Tegelijkertijd manifesteert zich ten westen van Ierland een uitzakkende hoogtetrog. In het grondpatroon daalt de luchtdruk boven de Britse Eilanden. Het gevolg is dat zeer warme lucht uit Zuidwest-Europa naar onze streken wordt geloodst. Vooral dinsdag en woensdag neemt de hitte daardoor opnieuw toe. De operationele uitvoer van het ECMWF zinspeelde gisteravond zelfs op maxima rond 35 graden voor woensdag. De nieuwe run oogt minder heet. Daarna komen er geleidelijk meer oplossingen met afnemende warmte en een grotere kans op buien. Het zal tijd worden!

Meer: janvissersweer.nl/vooruitzichten/ (maar ook Jan visser zit er weleens naast)
+1
Grasbaal
Landbouwshow Opmeer neemt maatregelen tegen verwachte warmte

In verband met het verwachte warme weer voor a.s. maandag 6 augustus heeft het bestuur van de Landbouwshow besloten om gepaste maatregelen te nemen ter bescherming van mens en dier. De maatregelen die genomen worden zijn de volgende. Het veld van het terrein wordt deze week meerdere malen beregend om een goede kwaliteit ondergrond te krijgen voor de paarden die daardoor niet op een harde ondergrond hun concours hoeven te rijden. Er is een rookverbod uitgevaardigd op het koeien- en schapenterrein i.v.m. het brandgevaar die daar door losliggend stro is. Overal op het terrein is voldoende water en schaduw voor mens en dier. De dieren zullen voldoende water kunnen drinken en voor het publiek zullen meerdere watertappunten gecreëerd worden, samen met meer schaduwplekken dan andere jaren voor datzelfde publiek. De prijsuitreiking van koeien- en schapenkeuringen gebeurt op het eigen keuringsterrein en niet in de hoofdring. Die prijsuitreiking gebeurt ook eerder om de ergste warmte te ontlopen. Hier moeten de bezoekers rekening mee houden. Schapen en koeien zullen iets eerder het terrein verlaten. Er is derhalve dan ook geen rundveedefilé dit jaar. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve activiteit op dat moment van de dag, maar daar zijn mogelijkheden genoeg voor.

Iedereen mag er van uit gaan dat het dierwelzijn tijdens de 109e editie van de Landbouwshow voorop staat. En niet te vergeten het welzijn van deelnemers en publiek. Ondanks de verwachte voorspellingen op een warme dag is het bestuur er van overtuigd dat het een prachtige dag wordt met het programma dat we hebben.
noordhollander
Het bestuur van opmeer heeft t niet over inkomstenderving van de inzenders wat te denken van een kampioenenfokker zoals johan hokkeling uit enkhuizen, die uit zijn prijshokken
de rammetjes goed kwijt kan of al heeft verkocht mooi immers als je gekochte lamm in t beste hok zit...............
ej-van-de-voort
@noordhollander

Ah, pegels zijn het belangrijkst?
noordhollander
Dat geldt ook bij een fokkerij van texelse witte stamboekschapefokkerijen,ja inderdaad of ken jij er die t alleen voor hobby doen soms???
+1
david2
@noordhollander volgens mij moet het je hobby echt zijn doe je het alleen voor het geld komt er niet veel van terecht denk, en ja als je hobby wat je echt leuk vind ook nog wat oplevert is dat toch mooi mee genomen voor alle vele tijd en werk wat er bij deze hobby nodig is
ej-van-de-voort
@noordhollander

Sorry, maar als je als fokker van één tentoonstelling afhankelijk bent voor je broodwinning gaat er ergens iets niet goed denk ik. Daarnaast wil je dan toch juist de dieren in optimale conditie laten zien? Nu al klagen over eventueel misgelopen omzet vind ik in deze toch wel wat non argument
k-fielmich
@ej-van-de-voort JAMMER DAT JE KENNELIJK WEINIG VAN TOPSCHAPENFOKKERIJ AFWEET ANDERS ZOU JE ANDERS PRATEN EN DENKEN
+1
robbies
@k-fielmich Jij hebt meerdere persoonlijkheden, is het niet?
ej-van-de-voort
@k-fielmich

Iets meer van paarden, en daar geld precies hetzelfde. Als je al je peilen op 1 evenement zet qua inkomsten kun je bedrogen uitkomen. Ook dat is een risico van levende have. Maar word het geen tijd de schaduw op te zoeken noordfiellander? Hitte en temperament zijn een gevaarlijke combi voor mensen op leeftijd
k-fielmich
@ej-van-de-voort HARTELIJK DANK T IS VANDAAG AL WEER LEKKER KOEL EN EEN BUITJE DUS....................
ej-van-de-voort
@k-fielmich graag gedaan. Het begint idd mooi wat af te koelen nu
CorP
Quote Reactie van @noordhollander:
ken jij er die t alleen voor hobby doen soms???

ow jawel, die zijn er ook
casev
En dan te bedenken dat je 2? Jaar geleden nog verzopen ben in opmeer, en het moest aflasten....
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!