Temperatuur loopt op: RIVM haalt hitteplan weer uit de la

Het wordt de komende dagen in een groot deel van Nederland nog heter dan het nu al is, en daarom is in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe het Nationaal Hitteplan weer van kracht.
 Hitte en droogte: wordt vandaag Europees hitterecord verbroken? (nos.nl)

De recordzomer gaat maar door. Dat levert veel groot en klein nieuws op. In dit artikel verzamelen we het hitte- en droogtenieuws van deze donderdag. Recordtemperatuur?

 Langste hittegolf ooit in deel Nederland (nieuws.nl)

AMSTERDAM (ANP) - Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met de langste hittegolf die ooit in Nederland is gemeten. Het is in dat deel van Nederland al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius en regelmatig ook rond of boven de 30 graden Celsius, aldus Weeronline donderdag. Het bericht Langste hittegolf ooit in deel Nederland verscheen eerst op Nieuws.nl.

 Historisch: het is de langste hittegolf óóit in Brabant (bd.nl)

DEN BOSCH - Brabant heeft te maken met de langste hittegolf die ooit is gemeten. Het is in onze provincie al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius en regelmatig ook rond of boven de 30 graden Celsius, aldus Weeronline donderdag.

 Hittegolf gaat record breken: 'De volgende bel met hitte is op komst' (brabantn.ws)

DE BILT - De hittegolf waar Brabant al wekenlang mee kampt, gaat een record breken. Vrijdag wordt het voor de 23e dag op rij - ruim - boven de 25 graden.

 Al 22 dagen heet: dit is de langste hittegolf ooit in Oost-Nederland (gelderlander.nl)

Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met de langste hittegolf die ooit in Nederland is gemeten. Het is in dat deel van Nederland al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius en regelmatig ook rond of boven de 30 graden Celsius, aldus Weeronline donderdag.

 Temperatuur loopt op: RIVM haalt hitteplan weer uit de la (rtlnieuws.nl)

Het wordt de komende dagen in een groot deel van Nederland nog heter dan het nu al is, en daarom is in Limburg, Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht, Overijssel en Drenthe het Nationaal Hitteplan weer van kracht.

 Geen hitteplan voor de provincie Groningen (rtvnoord.nl)

Onze provincie is door het RIVM niet opgenomen in het hitteplan. Het gezondheidsinstituut waarschuwt opnieuw voor flinke hitte in verschillende delen van het land de komende dagen.

 Hitte en droogte: RIVM trekt hitteplan uit de kast, code geel van kracht (omroepgelderland.nl)

Het is al langere tijd heet en droog en dat heeft gevolgen voor veel Gelderlanders. In dit blog vertellen we alles wat je moet weten over de uitzonderlijke weersomstandigheden.

 Langste hittegolf óóit in delen Nederland, hitteplan van kracht (gelderlander.nl)

Het zuiden en oosten van Nederland hebben te maken met de langste hittegolf die ooit in Nederland is gemeten. Het is in die delen van Nederland al 22 dagen achter elkaar warmer dan 25 graden Celsius. Ook het Europese hitterecord kan vandaag sneuvelen. RIVM meldt dat het hitteplan weer van kracht is.

 Nationale Hitteplan opnieuw van kracht in Drenthe (rtvdrenthe.nl)

Gezondheidsinstituut RIVM waarschuwt opnieuw voor flinke hitte in verschillende delen van het land de komende dagen. Ook in Drenthe lopen kwetsbare mensen weer extra risico.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden temperatuur , rivm , overijssel , gelderland , drenthe en limburg geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!