Betonroosters

Ik wil volgend jaar de roosters vervangen in de stal.

Iemand een idee van de prijzen? En t verschil in aslast?

Deel dit topic

Reacties

+2
wotan2
Kijk toch maar eens naar emissie-arm, of anders vervanging zo mogelijk uitstellen. Binnen een paar jaar word dit toch de norm verwacht ik, en is zo l@llig als dan weer verplicht word om ze te vervangen, zie wat ze in brabant aan het klaar maken zijn.
dorpsrandhoeve
@wotan2 Inderdaad, als de idioterie niet veranderd moet je daar wel rekening mee houden.
grondlozeboer
@wotan2 mee eens maar als t zover komt stop ik met jongvee.
Dan kan de stal ook vol schapen.

Marge is te klein en de stal te oud
friesboertje
@wotan2
Dat lijkt me sterk. Vooral bij het jongvee niet zo handig. Boxen zijn over de roosters gestort.
bio boer
@wotan2 bij de kippen moest dat al 1 miljoen in verspijkert is nu wel weer uptodate in Brabant moeten ze straks ook al toch
van Ittersum
andersbeton.com/nl/eco-vloer/… laten doen door Schotanus uit Hemelen. 3 dagen breken en leggen, vierde dag afwerken. Niet zelf aan beginnen, voor dat geld bespaar je niets.
+1
van Ittersum
@van Ittersum dit jaar de roosters achter de melkstal vervangen. Zag daar zwaar tegen op(ben alleen) , achteraf viel het me mee.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

JappieJo

(klik om te vergroten)

Viel hier niet mee... kalkzandsteeñ was de kats verrot, nwe muur voorlangs gestort.
Frans1
Quote Reactie van @JappieJo:
Viel hier niet mee...

Of juist wel. Wel mooi opgelost zo
+1
JappieJo

(klik om te vergroten)

Helft vd blokken weg, gelukkig nooit geen koe in de put gehad👍
van Ittersum
@JappieJo ondanks we wisten welke rooster niet fris was en de nodige voorzorgmaatregelen hadden ging het toch in beperkte mate mis

(klik om te vergroten)

Frans1
@JappieJo dat bedoelde ik ook met of juist wel, als zo'n muur het begeven zou hebben heb je een gigantische puinhoop,nu enkel extra kosten,maar geen ongelukken👍
van Ittersum
@JappieJo kalkzandsteen en mest , ze konden vroeger veel, snel en goedkoop. De reden kom je later tegen wel tegen. Zal je wel wat grijze haren gekocht hebben toen jullie dat ontdekten
grondlozeboer
@van Ittersum wat was je kwijt per m2?
van Ittersum
@grondlozeboer puur aan roosters of het totaal plaatje? Moet het even opzoeken en berekenen
grondlozeboer
@van Ittersum wat de roosters kosten
puddingbroodje
@grondlozeboer hier vorig jaar HCI roosters gedaan hadden alles op vooraad en de prijs was netjes! aannemer erbij met een bobcat! oude roosters op markplaats verkocht gelijk zo uit de stal op de dieplader geladen! 1 dag ene kant van de stal de andere dag de andere kant!
pietjepuk
Quote Reactie van @puddingbroodje:
oude roosters op markplaats verkocht

wie wil die nou nog hebben?
+1
van Ittersum
@pietjepuk erfverharding of in het land.Had ze ook netjes opgestapeld op zicht vanaf de weg te zien. Ook al vragen over gehad. Wil ze nog zelf hergebruiken. Naar het schijnt liggen ze als een huis
.
Jannus
@van Ittersum Hier de oude als aanloop route vanuit het weiland,mooi weggelegdde verharding en toch geen groot betonplaat door groene doorgroeiing,maai en klepel hem zo mee en het is ook nog eens duurzaam 🐾
puddingbroodje
@pietjepuk ik stond er versteld van ik had een wachtlijst! 2,5 euro(surinaamse dollars) voor een tweelingrooster zo uit de stal! ook wel eens een 6 tal tweelingroosters verkocht voor 20 euro per stuk maar dan ben je met eens tal vol jaren aan het verkopen moet je ze ook schoon maken (wat heel veel werk is) opstapelen en todat je ze kwijt bent nemen ze plek in!
Frans1
Quote Reactie van @pietjepuk:
wie wil die nou nog hebben?

Handige verharding,als looppad voor koeien,om waterbakken ed.Kunt de zo op zwarte grond leggen,dus goedkoop. Ik heb een pad ervan gemaakt in het land,met de kraan wat uitgegraven zodat ze gelijk met maaiveld liggen.
grondlozeboer
@puddingbroodje wat brengen die oude nog op?
van Ittersum
@grondlozeboer draai het om, wat zou u ( na alle eerlijkheid)er zelf voor willen geven, dat zijn ze dus waard. Enkele roosters moet je direct afvoeren maar de meter roosters is zeker een markt voor. Ook een beetje afhankelijk van de maatvoering uiteraard.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @grondlozeboer:
wat de roosters kosten

Vorig jaar in de nieuwe stal Den Boer 2 meter roosters, 4 ton aslast , normale 38 mm spleetbreedte, € 29,50/m2.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam geruwde of met een antislip- profiel erin?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
geruwde of met een antislip- profiel

Ietsje ruw, met profiel werden ze € 4,-/m² duurder. Heb de vertegenwoordiger nog gemeld dat die eigenlijk minder zouden moeten kosten, want op de plek van het profiel zit geen beton, minder beton nodig dus. We kwamen er niet uit.
+1
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam whahaha ga dan aub NIET mee met je vriendin naar een lingeriezaak. Daar is alles: less is more😉.
Frans1
@van Ittersum alles uit kost de hoofdprijs😄
+1
sjoerd de melker
Gewone roosters 30
emissiearm 1 mtr breed 80
meadow 120
eco 130
groene vlag 135
groene vlag met klep 165
is een beetje indicatie zoa;s ze dit mij wijs gemaakt hebben
jan w
@sjoerd de melker
De groene vlaggen zijn duur, maar zou het dan al geen optie kunnen zijn om wel die roosters te nemen, zodat je ze eventueel als nodig is uit kunt breiden met vlag.
spotmelker
Quote Reactie van @jan w:
De groene vlaggen zijn duur

De bedrijven die ze in mijn omgeving hebben/hadden zeggen vrijwel allemaal; verbieden die rotzooi. Glijpartijen en damslapers, één grote ramp. Ik zou bij vervanging een vloer kiezen die voor koeien én boer het best bevalt dus gewone roosters. Over een aantal jaar komt vanzelf in de publiciteit dat al die emissie-arme vloeren niet werken en krijgt de sector weer een duw.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @jan w:
geen optie kunnen zijn om wel die roosters te nemen,

Normale spleetbreedte is 38 mm, voor groene vlag is 42 mm nodig. Meerkosten € 0,50/m². Die kappen zijn alleen achterlijk duur, meen € 70/m², dus exclusief roosters.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
33
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0