Veenweiden laten massaal hun CO2 los

Veenweiden laten massaal hun CO2 los, en dus ligt daar een grote kans voor het klimaat. Maar wordt die wel gegrepen?

De ene week de mais.
De andere week de veenweiden.
Het houdt niet op. 😞

Originele beschrijving

Het verhogen van de grondwaterstand in veenweidegebieden is een goedkope methode om CO2-uitstoot te reduceren. Maar waarom krijgt een groepje veenv...

Deel dit topic

Reacties

grös
De sleepvoet is toch sinds kort verboden??
+4
Frans1
Alles wordt uit de kast gehaald om de werkelijke veroorzakers van de toename van co2 in de atmosfeer maar uit de wind te houden,en de mensen worden maar bang gemaakt met voorspellingen wat voor rampspoed ons zal treffen als hier niks aan gedaan wordt..

Hebben we dan werkelijk niets geleerd van de jaren 80 toen ons werd voorgehouden dat de bossen massaal zouden sterven,en hoeveel zijn er werkelijk gegaan?
#Climategate#Volksverlakkerij
+1
diezel
@Frans1
Frappant hĂ©. Toen ook al Edje “zure regen” Nijpels.... 😞
digibron.nl/search/detail/…
casev
Laat ze maar betalen voor dat waterpeil op 40cm onder het maaiveld..... daar valt bij mij zowat alle grond al onder (krimpenerwaard). Maar het zal er wel op neerkomen dat ze hiermee een extra argument hebben om van heel zuid holland 1 groot natuurgebied te maken.....
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @casev:
1 groot natuurgebied

Hier is het lachen. De waterhuishouding in de natuurpolders is verwaarloosd/dicht gegroeid met rotzooi. Deze hoeken komen nu droog te liggen, omdat er geen water meer kan komen. Juist de delen met agrarisch beheer hebben weinig last.
+1
komelker 2
Laat het maar lekker droog blijven, tijd voor lege schappen.
putjesschepper
Elke kg co2 die landbouw reduceert krijgen ze straks uit Brussel geld voor.enige tijd geleden las ik in lc dat als je water omhoog doet co2 reduceert maar methaan neemt toe. Het ergste is nog als je waterschap vragen steld over hoe komt het met de buffer dan hebben ze daar geen antwoord op.maar er zijn nog veel vragen waar we nog geen antwoord op hebben.er moet eerst nog veel meer onderzoek gedaan worden.
fokker
Bij ons is een veendijkje gebarsten door de droogte dus we hebben 7 ha grasland onderwater staan,de koeien vonden het eerst wel leuk maar ze kwamen toch achter me aan naar hogere percelen. Nu nog de pech dat het bouwvak is en de loonwerker nog geen grond kan krijgen
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @fokker:
een veendijkje gebarsten

In West-Zaan ook aan de orde. Op het betreffende perceel voorlopig geen droogte meer, stond 80 tot 100 cm water.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's CO2 en klimaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN