Compleet verdroogde maïs oogsten. Geen woorden voor...

Geen woorden voor....
 Compleet verdroogde maïs oogsten. Geen woorden voor... (trekkerweb.nl)

Geen woorden voor....

Nieuwsgrazer

Reacties

walker1
Geen woorden voor, ach, het is weer eens wat anders dan de jaarlijks terug kerende mais oogst filmpjes met 3 trekkers voor de kipper, hakselaars die losgetrokken moeten worden, etc. Sommige mensen willen ook nooit de voordelen zien. Je hebt geen sleeptrekkers nodig, de weg blijft mooi schoon dus trekker met watertank en veegmachine kan ook thuis blijven. Scheelt al gauw de kosten van 3 chauffeurs en een hoop diesel) Je hoeft niet te stressen om alles er af te krijgen, je kan gewoon 's avonds bij moeders de vrouw aan de piepers, groente en gehaktbal, i.p.v. weken lang tot middernacht doorwerken en elke avond een bak friet te vreten krijgen. Ook tijd genoeg om de mest uit te rijden voordat het uitrij seizoen voorbij is.

Ja, ik weet dat het niet leuk is met de droogte, maar om er nou zo'n dramatisch muziekje onder te monteren, muziekje past ook prima bij een uitvaart/crematie. Als boer heb je nu eenmaal met de natuur te maken, soms is het nat, soms is het droog en soms is het heel droog. Laatste keer dat het zo'n droge zomer was, was in 1976. Komt er dus op neer dat je zoiets in je actieve carrière als boer maar 1 of 2 x mee maakt. Evengoed als zeer nat najaar, dat je het misschien niet eens van het land af kan krijgen. De overige 38 jaar kan je gewoon fatsoenlijke mais oogsten.
Verder hebben ze ook wel gefilmd bij hele slechte mais, die waarschijnlijk al erg laat gezaaid is en ook niet beregend is. Zo door het land zie ik ook genoeg mais die er naar omstandigheden gewoon goed bij staat, dus om nu te doen alsof de complete maisoogst dit jaar mislukt is, is ook weer overdreven.

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden oogsten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!