Hitte maakt plaats voor regen, hagel en onweer

NEDERLAND - Hemelwater en een einde aan de extreme hitte. En het kan zelfs behoorlijk gaan spoken.

Zaterdag wordt het bewolkt en trekt de wind wat aan vanuit het zuiden. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met windstoten rond 60 km/uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. De waarschuwing geldt van 13.00 tot 16.00 uur.

Gladheid
Het verkeer moet vandaag ook rekening houden met gladheid als het gaat regenen. Dat heeft te maken met vuilresten die zich hebben opgehoopt op de wegen, doordat het zo lang droog was. "Als de vuilresten zich mengen met regenwater, kan een gladde laag op het asfalt ontstaan", aldus Rijkswaterstaat.

Na zaterdag volgt een week met 'mooie zomerse temperaturen', zonneschijn en af en toe wat wolken of een enkele bui.
 Hitte maakt plaats voor regen, hagel en onweer (112vechtdal.nl)

NEDERLAND - Hemelwater en een einde aan de extreme hitte. En het kan zelfs behoorlijk gaan spoken. Zaterdag wordt het bewolkt en trekt de wind wat aan vanuit het zuiden. Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien met windstoten rond 60 km/uur, hagel en veel neerslag in korte tijd. De waarschuwing geldt van 13.00 tot 16.00 uur.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden regen , gladheid , mengen en rijkswaterstaat geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!