Nieuwe Lely Luna koeborstel

Lely introduceert een nieuwe versie van de Luna roterende koeborstel. De borstel is duurzamer en veiliger, aldus de fabrikant.


De duurzaamheid van de borstel is verbeterd door een afzonderlijke elektronica box, een nieuwe motor en een betere bescherming tegen water en stof. De motor heeft een veiligheidsmechanisme tegen overloop.

Door een aangepaste overbrenging en aansturing kan het energieverbruik volgens Lely 40 lager zijn in vergelijking met de oude Luna. De borstel wordt bij aanraking ingeschakeld. De nieuwe Luna is vanaf halverwege september leverbaar.

Deel dit topic

Reacties

+1
van Ittersum
Een Van der Poel in een nieuw rood jasje? Na 10 jaar, nieuwe motor en een nieuwe borstel toch maar afscheid van genomen en weer terug naar de Vink veeborstels 5 borstels voor 500 euro zeinstra.nl/50160-vink-veeborstel-compleet/
cjw73
@van Ittersum die dingen liggen hier altijd op de roosters. Die veren knappen altijd af.
+1
van Ittersum
@cjw73 dan hangen ze te laag. Vorige week wel een koe bijna of in iedere geval dizzie zien kijken toen zijn voorganger de veer zo omboog en hij de volgende was en zo tegen zijn bakkes kreeg toen deze weer vrij spel had.

Ook Vink?
+1
cjw73
@van Ittersum niet allemaal vink. Als ik het goed heb 2 wel en 2 niet maar duurt meestal geen jaar dan is de veer middendoor.
van Ittersum
@cjw73 wreed, dan moet jan T. maar geen koeien bij jou weghalen voor mijn stal, keiharde vandalen😉
JappieJo
schippers.nl/vink-koeborstel-horizontaal-roterend-…

Deze hangt hier sinds ca 2002, 1 maal nieuwe print ingekomen onder garantie, voor de rest geen vervanging tot nu toe borstel is ook nog als nieuw! Alleen ophang ketting knapt wel eens.
friesboertje
Tip: Neem geen delaval borstels. Die zijn naar mijn idee bewust zo gemaakt dat ze vrij snel vervangen moeten worden. Oudere type was vele malen degelijker, totdat de borstels afbraken. Die nieuwere draaien niet als er 2 koeien bijstaan en de borstelharen laten allemaal los. Of ik heb een paar maandagochtendmonsters gehad.
hans1980
@friesboertje ok heb hem net 1 jaar das niet zo mooi
david2
@friesboertje misschien wel maandagachtend borstels gehad,bij mij ook borstelas gebroken die gerepareerdd raait al meer dan 10 jaar, 5 jaar gelden nieuw type opgehangen nog niets mee gehad,heb ook geen borstelharen die loslaten, maar misschien heb ik geluk, wel is het bewegende deel vervangen waar de borstel aan hangt onder garantie was niet sterk genoeg
Leo,s vriend
@friesboertje Heb je inderdaad pech denk ik, hier al 15 jaar 2 stuks, 2 jaar geleden borstels vervangen, verder geen omkijken na.( of ik heb geluk)
Nick83
Quote Reactie van @friesboertje:
bewust zo gemaakt dat ze vrij snel vervangen moeten worden

Is toch niks nieuws? Is toch bij alles van dat merk? 😉
Ynze Oenema
Wij hebben oude en nieuwe Delaval borstels, ik vind dat de mooiste borstels voor de koeien! De nieuwe zijn ook echt een verbetering van de oude qua duurzaamheid! Zijn veel degelijker! Maar ook de oude borstels borstelen geweldig. Koeien staan er hier altijd onder!@friesboertje
+1
van Ittersum
@Ynze Oenema krijg vaak het idee, waar de borstels te laag hangen en/of geen uitbreek mogelijkheid hebben het snel afgelopen is met elke elktr. borstel
jan w
@friesboertje
Hier hangt die ook al 11 jaar in de stal, 1 keer een as af gebroken. Een handige zzpér maakte die asjes zelf en voor 150 euri weer de man. Verder nog nooit geen problemen gehad.
IJsseldelta
@friesboertje Hier al 10 jaar een Delaval borstel. 1 keer print vervangen onder garantie en vorig jaar het asje afgebroken, koste iets van € 200. viel me hard mee.
+1
Herbert
Zeer goede ervaring met een krazzmax koeborstel.
Boertje25
In 2015 5 luna borstels in gebruik genomen. 3 staan er al stil met een kapotte motor
+1
van Ittersum
@Boertje25 tis de bedoeling dat je nu deze gaat kopen want deze zijn wel duurzamer...Daarom komen met een nieuwe versie omdat de ouden dus prut waren. Vorm van erkenning en ach voor 75 euro komen ze graag bij je voorrijden.
casev
@Boertje25 5???? Heb jij zoveel koeien, of geen zin in scheren?
puddingbroodje
Ik kreeg er 1 bij een discovery heb hem bij de drogen gehangen! bij de melkkoeien deze greutink.nl/pagina/nl/… zeer duurzame borstel laag energie verbruik
+1
puntertje
Wat schuift dat nou, als webmaster een beetje advertenties te prikken?
van Ittersum
@puntertje weet niet of hij nu op Ibiza Wi-Fi heeft🤣
zeppmann
Verwennen kost nu eenmaal geld.
van Ittersum
@zeppmann in aanschaf sws. Maar als in de exploatie zo'n kreng je ook nog geld gaat kosten verwen je de koe en de leverancier . En dat laatste kon toch niet de bedoeling zijn. En laten we eerlijk zijn , wat is er uiteindelijk mis met de aloude Vink borstels, helemaal gezien de prijs al. Zou je om de 3 jaar een nieuwe Vink moeten/willen kopen is de verhouding nog totaal scheef : 100 euro 1500 euro per borstel.
huske
@van Ittersum in exploitatie kan welke borstel dan ook niet uit. En daarom hangt hier ook niks
van Ittersum
@huske die stelling kan ik wel weerleggen. een koeborstel voorkomt dat de koeien uit verveling dan wel uit jeuk zich meester maken aan hoeken van waterbakken, voerhekken enz. kan uit ervaring vertellen dat een lekke waterleiding omdat 600 kg power de waterbak van zijn plaats heeft gedrukt meer kostte dan al die 5 Vink koeborstels bij elkaar.

wat ik met de exploitatie bedoel is het onderhoud. Laten we duidelijk zijn aan al die elektrische koeborstels mankeert gemiddeld nogal wat aan. Tis gewoon niet geschikt voor de koeien om een onderhoudsvrije termijn te overbruggen. Die kosten van printplaten, nieuwe elektromotors gaat wel door en wanneer stop je....als je net een nieuwe printplaat hebt gemonteerd en dan de bedrading (hoe beschermt ook) toch door midden is of iets anders.
Nick83
@van Ittersum Nou ... die van ons hangt al 7 jaar en nog nooit iets aan gehad...
zeppmann
Mijn koeien hadden veel meer plezier aan de elektrische borstel dan aan de vink bezems. Natuurlijk is er een prijsverschil maar zoals ik al zei , verwennen kost geld. Trouwens de koeborstel die ik heb is een Sweep van de Firma Mulder uit Haastrecht en draait hier al 15 jaar zonder problemen.( wel af en toe een nieuwe borstel er op )
+2
puddingbroodje
Smile roos je staat op geen stijl!

geenstijl.nl/5143328/…

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lely en koeborstel geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
30
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN