Wetterskip Fryslân stelt beregeningsverbod voor grasland in vanwege droogte

Agrariërs en inwoners van Friesland en het Groningse Westerkwartier mogen vanaf donderdag 26 juli hun grasland niet meer beregenen met water uit sloten, kanalen en meren. Ook mogen ze geen gebruik maken van grondwater. Agrariërs mogen de overige gewassen nog wel tussen 22.00 uur ’s avonds en 08.00 uur ’s ochtends beregenen. Welke gewassen dat zijn staat op de website van het waterschap. Bij overtreding van het beregeningsverbod volgt er een boete 550 euro voor particulieren en 1.500 euro voor agrarische bedrijven. Daarnaast wordt een dwangsom opgelegd. Het beregeningsverbod geldt nog niet voor sportvelden.

Deel dit topic

Reacties

cs-agrar
Zijn er weer paar boeren bij met wat extra vrije tijd..
cs-agrar
Zijn er weer paar boeren bij met wat extra vrije tijd..
de hoef
@cs-agrar geld niet voor sportvelden ,ambtenaren mogen na 10uur savonds niet meer aan het werk
+8
KOC1981
@de hoef dus je zet 2 goals en legt een bal op de wei die je gaat beregenen en alles is ok 😃
de hoef
@KOC1981 da ik daar nie aan gedacht heb
spotmelker
@KOC1981 Moderne koeien zijn toch topsporters?
+1
bio boer
@de hoef wat is belangrijker voetsel of groen sportveld 🤔 ach geen probleem eten kunnen we over de hele wereld weg halen dat de prijs daar dan stijgt en de armen daar meer honger krijgen is geen probleem
sorry
@bio boer wepie,die van het waterskip heeft kuilgras te koop

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's water , beregenen , droogte , grasland , friesland , boete , waterschap , grondwater , Gewassen en fryslân geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
8
DEELNEMERS
6
WEERGAVES
0