Royal A-ware boekt in 2017 opnieuw een prima resultaat

Wie zegt dat je met kaas geen winst kunt maken??

Het familiebedrijf Royal A-ware heeft in 2017 een netto resultaat van EUR 18 miljoen gerealiseerd. Met een omzet van EUR 1,3 miljard en een resultaat voor belasting van EUR 24 miljoen presenteert Royal A-ware wederom betere cijfers dan het voorafgaande jaar.

De in 2017 gerealiseerde netto omzet bedraagt ruim EUR 1,3 miljard. Ten opzichte van 2016 is de omzet met 15,7% gegroeid. Los van het prijseffect, laat de afzet ook een flinke groei zien. De gerealiseerde EBITDA (bedrijfsresultaat voor afschrijvingen) is gestegen naar EUR 64 miljoen. Het resultaat voor belasting is EUR 24 miljoen en daarmee 5% hoger dan in 2016. CEO Jan Anker benadrukt dat dit resultaat is gerealiseerd dankzij de enorme inzet van medewerkers en met hulp van alle partners. “Ik bedank de collega’s voor hun inzet en onze klanten, leveranciers en melkveehouders voor het in ons gestelde vertrouwen.”

Vooruitblik op 2018

In verband met de volatiliteit op de zuivel- en kaasmarkt worden voor 2018 geen verwachtingen uitgesproken. In 2018 wordt wel een volgende grote stap gezet in de ontwikkeling van het bedrijf. De bouw van de mozzarellafabriek in Heerenveen is inmiddels gestart. CEO Jan Anker: “De bouw van de mozzarella- en roomfabriek, samen met Fonterra als strategische partner, is een volgende mijlpaal voor ons familiebedrijf”.

Bron: Royal-Aware

Deel dit topic

Reacties

+4
sorry
Fransje...lees je even meee...

“Ik bedank de collega’s voor hun inzet en onze klanten, leveranciers en melkveehouders voor het in ons gestelde vertrouwen.”
Noordoost
@sorry Fransje houd niet zo van melkveehouders......
+3
van Ittersum
@sorry tja, je zou raar opkijken als er stond:" bedankt melkveehouders, dankzij jullie 24/7 inzet zijn wij weer een stuk rijker geworden". Tis maar door welke bril je kijkt en bij welke temperatuur 🤣
+2
cjw73
@van Ittersum diezelfde conclusie moet ik ook trekken over de heer r Joosten en zijn opvolgers. Dankzij jullie inzet zijn zij een stuk rijker geworden en hoe het verder met de fabriek gaat interesseert de heren weinig hoor. Die zitten er ook alleen voor hun zelf en niet voor jullie leden.
+1
klant
@cjw73 allemaal aan de monovergister lekker duurzaam en de boer failliet, bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen.
Koeien boertje
Ik heb de laatste tijd hier bijna alleen gelezen dat meneer anker er voor de boeren is.
Bij ons gaat het geld naar Frankrijk maar ook hij denkt een beetje aan hemzelf 😂
Waar zijn de kritische prikkers?😉
paul1
@Koeien boertje is ook logisch, zo gaat dat bij particulieren. Als ik zelf een melkfabriek had zou ik ook graag de winst zelf houden.
+1
labella
@Koeien boertje Anker betaald wat hij beloofd heeft, dat kun je van Leerdammer niet bepaald zeggen!
+1
Koeien boertje
@labella wat heeft anker belooft?
Hetzelfde als wij op de vergadering horen denk ik, we proberen een zo goed mogelijke prijs te geven.
Haal dat bord maar voor je hoofd weg want er zit allemaal geen verschil in als je het over een paar jaar uitsmeert.
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Koeien boertje:
er zit allemaal geen verschil in als je het over een paar jaar uitsmeert.

Wanneer de een dan een aanvoerbeperking oplegt en de ander niet, dan is de keus voor een bedrijf met wat geplande groei niet zo moeilijk, toch?
labella
@Koeien boertje Dat hebben ze bij Leerdammer een aantal jaar geleden niet gezegd. Eerst zouden ze 3 jaar de cono prijs als referentie nemen waaraan ze zich het laatste jaar niet gehouden hebben en toen zouden ze uitbetalen aan de hand van het inmiddels beruchte mandje en ook daar hebben zij zich niet aan gehouden met als gevolg de lopende rechtszaken en weglopende boeren. Ik heb nog geen seconde spijt dat wij niet meer aan Leerdammer leveren!
putjesschepper
Hoorde gister dat het lastig wordt voor rfc om topline in de benen te krijgen .
robbies
@putjesschepper dat is geen wonder. Als je eerst gaat roepen dat je een toplijn in de markt wil gaan zetten en vervolgens afzet gaat zoeken heb je de volgorde niet helemaal juist.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @robbies:
toplijn in de markt

Fantastisch hè, gelikt voorstel voor melk met meerwaarde. Uiteindelijk blijft een aanvoerbeperking en geldinzamelingsactie over. Dit zou het moment kunnen zijn om te sturen op de leverantie van melk met toegevoegde waarde, maar opnieuw is puur gekozen voor verdediging van verworven rechten. Nieuw dossier, oud verhaal, gemiste kansen.
robbies
Quote Reactie van @Jack Rijlaarsdam:
Fantastisch hè, gelikt voorstel voor melk met meerwaarde. Uiteindelijk blijft een aanvoerbeperking en geldinzamelingsactie over. Dit zou het moment kunnen zijn om te sturen op de leverantie van melk met toegevoegde waarde, maar opnieuw is puur gekozen voor verdediging van verworven rechten. Nieuw dossier, oud verhaal, gemiste kansen.

Als het aan mij had gelegen was de aanvoerbeperking niet generiek, maar geef je de bedrijven met toegevoegde waarde meer ontwikkelingsruimte. Maar zoals jij al eerder aangaf zijn zulke voorstellen veel te ingewikkeld voor het gemiddelde ledenraadslid. Dat betekent namelijk dat ze echt uitleg moeten gaan geven waarom er onderscheid gemaakt wordt tussen leden en dat willen ze liever niet. Dat hebben eerdere dossiers al duidelijk gemaakt. Grupstalverbod en verplichte KLW werd als NZO-voorstel gepresenteerd en als het aan RFC had gelegen had ze ook liever de aanvoerbeperking via de NZO geregeld.
Koeien boertje
@putjesschepper ik heb gisteren avond een avond gehad over vlog melk bij bel.
Dalfsen willen ze helemaal op vlog en weidemelk laten draaien.
1 cent verschil tussen vlog of niet.
Ze hebben nog 1100 boeren en moeten er 550 hebben.
Maar ik zie hier eigenlijk weinig toevoeging voor mij in, van die cent zijn er 3 kwart al weg voor de
voerkosten en je krijgt een certificering en weer administratie bij.
Ransoen bijhouden wat gevoerd wordt.
Jongvee apart voeren met biks(aantoonbaar).
Elke 2-3 jaar qlip extra.
Hobby dieren bijna in een hoekje van het bedrijf.

Laat ze de RamBam krijgen met gemak
labella
@Koeien boertje Fijne fabriek he.
Koeien boertje
@labella denk dat jij ook zelf kunt kiezen in Heerenveen als je ergens met mee doet, daar zijn ze toch ook bezig met vlog voer?.
Zullen ook wel niet meer dan één cent geven
labella
@Koeien boertje 1,25 en weidegang niet verplicht.
kaas
@labella klopt
Koeien boertje
@labella bij mij is de keuze om niet die romslomp aan te halen makkelijker.
Je kunt het op 2 manieren bekijken, een cent korting of een plus.
Als het een cent is vraag ik me al wat wijsheid is maar bij jullie is het bijna geen optie om niet mee te doen, anders zit er 1,25 tussen.
Wat doen cono en de andere dan?
Koeien boertje
@Koeien boertje en een toevoeging, als geen 500 boeren halen maken ze het verschil ook 1,25 of 1,50.
Dan zijn ze er volgend jaar wel.
Bel of a ware hebben gewoon vlog melk nodig en dat moet voor zomin mogelijk geld.
Maar ik heb niks tegen a ware maar qua prijs vergelijking en opzet zit er weinig verschil in, al zul jij dat compleet anders zien 😉

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's bouw , belasting , fonterra , melkveehouders , kaasmarkt , familiebedrijf , a-ware , heerenveen , omzet en vertrouwen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
22
DEELNEMERS
12
WEERGAVES
0