Droge graslanden, wat moeten boeren doen?

Nederlandse graslanden dreigen uit te drogen, het heeft al te lang niet geregend. Wat moeten boeren doen? Bert Philipsen, expert Diervoeding van Wageningen Livestock Research, raadt aan het gras met rust te laten. Het kan goed herstellen als het niet kapot wordt gemaakt.

Bij droogte beperken planten hun verdamping: bomen laten hun bladeren vallen en gras krult op en vergeelt. Het is dan niet dood, maar in rust. ,,Als de groeipunt blijft leven, zal het gras terug groeien. Dan begint het weer te groeien zodra er vocht bij komt.” Maar in de tussentijd kan droog gras beter met rust worden gelaten. ,,Als gras redelijk verdroogd is, breekt het al door erop te lopen. Dan is het gedaan met het herstel.”

Bronnen

Het Friesch Dagblad maakt gebruik van cookies
toestemming.ndcmediagroep.nl

Deel dit topic

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's gras , kapot , droogte en bomen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
1
DEELNEMERS
0
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN