Rondzwervend afval scheurt magen van koeien open

VIDEO - Gemeenten willen snel statiegeld op plastic en blik. Ook boeren zijn het zwerfafval zat. Scherpe stukken plastic en blik scheuren de magen van een koe open.

Deel dit topic

Reacties

van Ittersum
Gemiddelde 1 per jaar die zo'n vage klachten heeft of we het vermoeden hebben dat er wel eens scherp ik kan zitten. Wonen naast de drukst bevaren waterkanaal van Fryslân is leuk maar niet altijd
cjw73
Bekend probleem. Woon midden in een druk recreatie gebied en wat er niet allemaal weg gegooid wordt komt niet zo nauw.
+1
van Ittersum
@cjw73 van toerist naar terrorist voor mens en dier
Boovngrunn
Is van alle tijde helaas.... De mens gaat daarin niet snel veranderen merken we ook hier. Zelf je ogen de kost geven op de trekker tijdens het maaien en een magneet op de voerkar is geen overbodige luxe.. (ook handig voor spijkers,krammen......
+2
labella
@Boovngrunn het beroerde is dat steeds meer blikjes tegenwoordig niet meer van blik zijn maar aluminium en dus niet magnetisch.
de hoef
@Boovngrunn weer een nadeel van weidegang ,krammen
spotmelker
@de hoef Werk je ook nog met puntdroad?
+1
de hoef
@spotmelker ja lopen hier wa achter war
+1
spotmelker
@de hoef De houten klomp doet hier ook weer dienst, geen zweetvoeten en net zo veilig als een stalen neus.
Frans1
@de hoef beetje weideboer heeft prik op de draad,dus geen krammen😄
de hoef
@Frans1 daar zeg je ook wat bij he ,prul mar wa aan hiero
van Ittersum
@de hoef gebruik zelfs geen houten hoekpalen meer. Heb nu ijzeren hoekpaaltjes laten verzinken alleen waar het eind dat in de grond gaat een meter lang is dus nu ook geschikt voor onze prutveen. En als je ook nog het dwarsstukje zo hebt je ook nog een vlakke steun hebt die naar binnen wijst . Kosten ca. 10 euro per paaltje incl verzinken excl. Schroefdraadisolator
pietjepuk
Quote Reactie van @van Ittersum:
Kosten ca. 10 euro per paaltje incl verzinken excl

is goedkoper dan een biels. Wat voor profiel heb je dan? en wat bedoel je met dwarsstukkie?
van Ittersum
@pietjepuk rechts de normale versie, toen heb ik versie 1.0 laten maken(links). Maar versie 2.0 is het onderstuk nog langer en die dwarsstuk t.o.v isolator nog langer en meer naar binnen zodat deze meer steun geeft tegen het omtrekken door de draad. Had er 10 laten maken(hoekijzer) maar die staan nu allemaal in het land. En winterdag makkelijk verwijderbaar, helemaal ideaal met sleepslangen of i.d.

Beetje hobbyist gaat zelf aan de slag maar ik wilde laten verzinken ( mijn hoekprofiel 40x40, 4mm dik, dikker nooit verkeerd bij langere lengte)

(klik om te vergroten)

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's koeien en afval geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
15
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0
TREFWOORDEN