De koe als gemakkelijke klimaatboeman

N-VA en Bond Beter Leefmilieu opperden in De Standaard dat een reductie van de veestapel een oplossing is voor het behalen van de klimaatdoelstellingen. Minder koeien en meer grasland zijn de voorstellen die ter tafel komen. Een bizarre combinatie die recht heeft op een diepere analyse …. en een al te gemakkelijk alibi biedt om de echte klimaatdiscussie uit de weg te gaan!

Veehouderij en klimaat: de correcte cijfers
De landbouw wordt dikwijls met de vinger gewezen vanwege zijn rol in de klimaatverandering. Wij willen de rol van de landbouw in dit kader zeker niet onder de mat vegen, want hij heeft – net als elke andere menselijke activiteit – een impact op ons leefmilieu en ons klimaat. Wereldwijd vertegenwoordigt de landbouwactiviteit (inclusief landverandering en bosbouw) zelfs 24% van de broeikasgasuitstoot. 14,5% van de mondiale broeikasgasuitstoot wordt veroorzaakt door de veeteelt. Dat is veel.

Deel dit topic

Reacties

dijkstra uit w
Ik heb ook een oplossing, meer koeien, minder varkens en kippen, meer grasland, minder akkerbouw, meer melkgeld , meer boeren, grotere huiskavels, meer weiden, minder diesel, minder inkuilen minder geïmporteerd kv, meer mest per ha, minder kunstmest. meer verdienen, meer vreemde arbeid, meer tijd voor privé,
maar ja ik heb er niet voor gestudeerd, dus zal wel een hele rare gedachte zijn van mij..
+2
Groen1
De lucht in onze steden is veel te vies. Het magische middel ertegen: met cijfers goochelen
decorrespondent.nl/8303/…
Koeien boertje
@Groen1 altijd beter dan op het platteland tussen de mais en het gras 😂😅
+3
hans1980
Ja we zijn makkelijke prooi in CO2 verhaal tel daarbij op een stelletje onbevoegde lto ers die zomaar wat ondertekenen en je hebt een giftige cocktail..
+1
christo
@hans1980 Lid worden van een andere club aub!

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's landbouw , koeien , grasland , klimaatverandering , klimaat , veestapel en vegen geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
5
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
0