"Risicoloos voedsel bestaat niet"

De besmette diepvriesgroenten van het Belgische Greenyard zijn een wake-upcall voor de sector en voor de consument. “We zijn er al vrij goed in geslaagd rauwe voeding veiliger te maken”, zegt Mieke Uyttendaele , microbiologe en lid van de vakgroep voedselveiligheid en voedselkwaliteit aan de UGent. “Zo goed zelfs dat consumenten de indruk krijgen dat die 100 procent veilig is. Maar risicoloos voedsel bestaat niet.” Experts spreken dan ook over een gedeelde verantwoordelijkheid over de hele keten, inclusief die van de consument. “Als die er verkeerde praktijken op nahoudt in de keuken, dan is het hele controleproces voor niets geweest”, klinkt het.
 "Risicoloos voedsel bestaat niet" (vilt.be)

De besmette diepvriesgroenten van het Belgische Greenyard zijn een wake-upcall voor de sector en voor de consument. “We zijn er al vrij goed in geslaagd rauwe voeding veiliger te maken”, zegt Mieke Uyttendaele , microbiologe en lid van de vakgroep voedselveiligheid en voedselkwaliteit aan de UGent. “Zo goed zelfs dat consumenten de indruk krijgen dat die 100 procent veilig is. Maar risicoloos voedsel bestaat niet.” Experts spreken dan ook over een gedeelde verantwoordelijkheid over de hele keten, inclusief die van de consument. “Als die er verkeerde praktijken op nahoudt in de keuken, dan is het hele controleproces voor niets geweest”, klinkt het.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden voedselveiligheid , voedsel en consument geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!