Agrifirm ziet brede toepassing voor ‘compact voeren’

Met TMR-constant wil het bedrijf een stap verder gaan op bedrijven die gemengd voeren. Daarbij wordt volgens een vast protocol het voer intensief gemengd met toevoeging van water.

Bij het ontwikkelen van het voersysteem werkte de voerfabrikant nauw samen met SAGRO, de Deense adviesorganisatie die het compact voeren ontwikkelde. Volgens Agrifirm is compact voeren een containerbegrip waar in de praktijk op verschillende manieren invulling aan wordt gegeven. Hoe het protocol bij TMR Constant eruit ziet wil Agrifirm niet veel over kwijt. Globaal betekent het een strak systeem van laadvolgorde en mengtijd, het snijden van gras tot maximaal 5 centimeter en het iets grover hakselen van de maïs (1 tot 2 centimeter) om de voerdeeltjes op elkaar af te stemmen.

Meer: melkvee.nl/artikel/…

Deel dit topic

Reacties

Noorderling
Bijna 2kg melk per dag extra uit hetzelfde voer, dan is er eerst ook wel iets goed fout gegaan.
Misschien toch maar eens naar de koeien en mest kijken ipv geldverslindende marketingconcepten uitrollen.
demelkboer
@Noorderling 2 kg melk uit tmr 2 kg melk uit diepstroousel box 1 kg uit led lampen 1 kg melk uit broeiremmer 1 kg melk uit gisten 1 kg melk uit geïsoleerd dak etc. En allemaal uit het zelfde voer.

Je begint aan deze concepten en voor je het weet voer je stiekem toch weer steeds meer en meer krachtvoer. Uit onderzoek blijkt dat bij meer dan 9000 liter onder Nederlandse omstandigheden het arbeids ink9men af neemt. Onder de 8000 liter ook trouwens
pietjepuk
@demelkboer zal je raad is snel opvolgen heb het geen van alle. kan ik 8 liter per koe stijgen kom ik ook boven de 40.
+1
zeppmann
Hier in de buurt een bedrijf staat altijd in de top 5 van NH ,voert met een blokkenwagen en weid dag en nacht.
cs-agrar
@zeppmann kan ook best, in melkstal nog zooitje brok er in jagen en hoppa
grös
@cs-agrar
De invloed van fokkerij word vaak ook onderschat. Ik heb ook koeien die daags 40 liter geven, maar ook die 20 liter geven, een goed fokbeleid, paar jaar alle jongvee aanhouden en hard selecteren in het ondereind gaat de productie vanzelf wel omhoog.
cs-agrar
@grös Als alles goed gaat is niets moeilijk.. Grappige is dat ik topmelkers ken welke niet eens op melk fokken 😂
volvragen
Je hoeft niet overtuigd te zijn. Ik vind t wel grappig maar geloof wel dat water veel toegevoegde waarde kan hebben. Deze boer voert geen krachtvoer in de melkstal. Anders was t ook geen kunst geweest
Jansky
Het lijkt wel brijvoer wat ze voeren in Denemarken. Het melkt maar waar is het structuurverhaal/pensprik gebleven?

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
9
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
0