A-ware betaalt meeste voor meer liters - Nieuws Melkprijsvergelijking

A-ware verslaat alle Europese melkverwerkers, die meedoen aan de melkprijsvergelijking, als het gaat over meer betalen voor extra liters. Op de tweede plaats komt Milcobel en Dairy Crest sluit de top 3 af. Dit blijkt uit een vergelijking van ZuivelNL, gemaakt in opdracht van LTO Nederland.

Deel dit topic

Reacties

putjesschepper
Hoorde dat van weperen ook naar aware gaat
Jansky
robbies
@putjesschepper tja, dat krijg je als je achteraf van alles recht moet gaan breien. Grote, gunstig gelegen courante bedrijven gaan weg bij RFC en de minder gunstig gelegen bedrijven, kleinschalige opstallers en grupstalboeren blijven bij RFC bij gebrek aan een alternatief. RFC rijdt zich straks het schompes, logistiek wordt duurder en inefficient.
Twentsch Land
@robbies

Onderschat de Friezen niet....voor velen nog hun coöperatie met Friesland voorop genoemd in de coöperatie naam....gaan zo nog niet allemaal maar weg.....en wel grote bedrijven daar.
m uut m
@Twentsch Land
Moet je niet gaan rondrijden met rmo's waar Campina op staat.
cornelissen
Quote Reactie van @robbies:
RFC rijdt zich straks het schompes, logistiek wordt duurder en inefficient.

Valt voorlopig nog wel mee,.ook van weperen zit niet aan een afrit van een snelweg en weliswaar 2 tanken,maar ook geen 2 volle tankwagens
+5
puntertje
@putjesschepper ben benieuwd of Jan van.W straks ook uiterst kritische stukjes gaat schrijven als Jan Anker de weidepremie verhoogd. Die is trouwens al veel hoger dan bij RFC, en volgens Jan v W komt de premie niet uit de markt. Dus zal Jan A wel een filantroop zijn.....
Jaap40
@puntertje Jan A. Zal wel in de commissie censuur zitten😉😉
puntertje
@Jaap40 en Jan v W in de commissie lege briefjes.
+2
robotboertje
Komende week in de Achterhoek ook enkele bijeenkomsten belegd door A-ware voor 'boerderijmelk' boeren. Boeren dus die de koeien binnen houden maar wel welkom lijken....ben benieuwd hoe dit verder gaat...
cjw73
@robotboertje das met vlog voer en een cent meer. Maar de koeien mogen binnen blijven.
Koeien boertje
@cjw73 bij bel kun je toch alleen met vlog mee doen als je weidegang toepast
cjw73
@Koeien boertje geen idee ben er geen leverancier van.
+5
hans1980
@robotboertje gaat toch wel goed met a-ware, plukken nu wel krenten uit de pap ..
Grote jongens willen geen 5 jaar lang afslag van 10cent ! Ook negatieve sentiment voor opstallers is er bij A-ware niet dus snap de keuze + royale vertrek premie!

A-ware opereert in dezelfde markt als RFC en kan blijkbaar wel geld genereren + goede melkprijs uitbetalen ! shame on you RFC
vremanfarm
@robotboertje dus ruud, wat let je ?
+1
putjesschepper
Trouwens ids Postma gaat ook naar Heerenveen.
hans1980
@putjesschepper zijn toch wel namen postma v. Weperen ieders 500 koeien!

Feest bij RFC 🎂🍾
+1
dijkstra uit w
En vd Wal met +500 koeien waarschijnlijk , de vries met 400
hoorde volgend jaar geen FC autos meer in Heerenveen. Aware kan alle fc melke die ze nu kopen straks zelf ophalen. volgend jaar totaal bijna 200 boeren erbij....
cjw73
@dijkstra uit w zal ook wel moeten. Fabriek wordt ook fors groter.
van Ittersum
@dijkstra uit w dan kunnen wij misschien nu wel vrij produceren binnen Campina.en is die referentiegetal niet meer dan een getal als een soort verwerkings of maximale capiciteitsgarantie. Hiermee het plan van coöperatief Campina geslaagd? Tijd zal het leren
+1
dijkstra uit w
@van Ittersum nee hoor, liters die nu als FC melk in Heerenveen komen, komen nu immer ook al niet in een FC fabriek. dus qua totaal ledenmelk volume versus verwerkingscapaciteit help dit niet
+1
Twentsch Land
@dijkstra uit w

Die liters helpen dan misschien wel niet voor volume verwerking maar helpen wel om minder melk met verlies door te schuiven ( verkopen)
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
kunnen wij misschien nu wel vrij produceren binnen Campina

Fout. Het vergelijkingsvolume van vertrekkers naar A-ware wordt niet verdeeld onder de blijvers, dat geldt bij vertrek naar andere fabrieken wel. Helaas.
Melkveehouder6
@Jack Rijlaarsdam Waarom niet, alle stoppers en vertrekkers hadden een referentiehoeveelheid. Als die niet benut wordt werd deze toch gewoon verdeeld ongeacht waar ze naar toe gaan, ik heb nooit gehoord dat melk van leden die naar Arla, deltamilk of A Ware uitgesloten zijn?
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @Melkveehouder6:
ik heb nooit gehoord dat melk van leden die naar Arla, deltamilk of A Ware uitgesloten zijn

Dat is ook niet zo. Vergelijkingsvolume van vertrekkers naar Arla en Deltamilk komen beschikbaar, het volume van vertrekkers naar A-ware niet. Vraag maar om uitleg aan bestuurders...
ted9
Straks nog een paar honderd innovatie uit de knel bedrijven erheen om die 5 ct in p rechten te steken en fc hoord misschien wel weer bij de top betalers
van Ittersum
@ted9 krijg steeds meer het idee dat er een "stille reorganisatie" in aanvoer is ingezet. Soep heet opdienen, direct voorwaarden creëeren, hopen op een aantal die dat niet pruimen en daarna vol gas vooruit.

Of dit is de wens van de gedachte 🤣
+1
grondlozeboer
Wat me wel opvalt hier is dat als je overstapt naar een andere fabriek geeft dd helft meteen commentaar dat jeniet goed snik bent. Blijf je bij FC zit dezelfde helft af te geven op de cooperatie.

Ik denk dat de meesten niet zomaar overstappen.

Maar ik heb wel respect voor a ware.
Ze doen het toch maar!
+1
puntertje
Ben benieuwd hoe het gaat als er weer eens een besmettelijke veeziekte uitbreekt. Dan krijg je een compartimentering, en met één fabriek wordt dat een nog groter drama.
+1
robbies
@puntertje daar kun je allemaal geen rekening mee gaan houden. Ik begrijp best dat er een dotje naar Aware gaan.
putjesschepper
@puntertje 1 fabriek?
puntertje
@putjesschepper plus een heel klein ander fabriekje
van Ittersum
@puntertje leuk weetje: onze buurt ( rvk-weg, 6 km, hemelsbreed 4 km) met 10 actieve melkveebedrijven waar binnenkort 6 verschillende melkstromen rijden : 2 Campina weidemelk, 3 Campina VLOG, 1 Cono, 1 Vreugdenhill, 2 DOC en 1 Hochwald. Niet eens Aware, maar dat sluit ik niet eens uit dat deze ook nog een boer vindt.
+1
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
6 verschillende melkstromen rijden

Mogen er wel flinke passeerstroken liggen voor al die rmo's.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam binnenkort maar een éénrichtingsverkeersweg van maken speciaal voor die RMO's
+5
Jack Rijlaarsdam
Quote Reactie van @van Ittersum:
éénrichtingsverkeersweg

Daar is RFC met het maken van beleid richting leden al ff mee bezig.
van Ittersum
@Jack Rijlaarsdam vandaar dat de rest ook dezelfde kant uit gaat
labella
@van Ittersum Wees blij dat je nog zoveel keuze hebt in zuivelfabrieken, er zijn ook streken waar de keuze niet zo groot is.
van Ittersum
@labella hier kan Vreugdenhill, Hochwald, Aware en misschien DOC ook wel zeker wel wat gebruiken
BernieX2
@van Ittersum Waar is de naam Friesland gebleven bij jullie melkfabriek? Dankzij Friesland Foods hebben jullie een bovengemiddelde melkprijs gehad, maar ja de zuiderlingen hebben de fabriek helemaal overgenomen....
van Ittersum
@BernieX2 weten we nu ook wie we de schuld moeten geven, zijn toch weer die Brabanders he🤣 alle gekheid op een stokje, als ik daar me druk om moet maken zijn we ver achter komma bezig.
+1
joske1980
@BernieX2
Als we zo gaan beginnen het was expliciet een eis van fcdf alle melk verwerken enniks gekoppeld aan bedrijf of financiering terwijl Campina ledenbewijzen had willen houden we weten allemaal hoe dat heeft uitgepakt
putjesschepper
@joske1980 Campina is een blok aan het been van fcdf.waar Campina opereert wordt niks verdiend.
Maar Campina moest wel fuseren omdat ze anders het hoeki omgingen.
+1
puntertje
@putjesschepper Dat denk ik ook, maar @joske1980 heeft gelijk dat het systeem van ledenbewijzen van Campina dan weer niet zo slecht was.
joske1980
@putjesschepper
Fcdf liep geweldig voor in Azië maar bakte er hier met kaas en op de thuismarkt ook niet veel van
+1
Noorderling
Quote Reactie van @joske1980:
akte er hier met kaas en op de thuismarkt ook niet veel van

Dat verkocht jan anker allemaal en is dit zelf gaan maken. Nu moeten ze zelf verkopen en de markt terug winnen. Gemak kost geld, destijds ging de winst naar Anker, nu krijgen we pas echt de rekening gepresenteerd.
cjw73
@Noorderling das het risico van werk uitbesteden hè.
Wilbert
@joske1980 niet overdrijven, hebben in 2004 de stekker uit China getrokken na 8 jaar verlies te draaien.
chinadaily.com.cn/english/doc/…
cjw73
@puntertje Ach dat soort dingen heeft iedereen last van. Ze slepen de melk van half Nederland ook naar workum toe om dat ding draaiende te houden.
van Ittersum
@cjw73 produceren na wat de markt kan afzetten, dus dan zal het wel goed zitten
Greetje
Leerdammer komt ook graag voor een gesprekje langs als je in de buur van Dalfsen zit. En niet te vergeten Holland Yersey. 15% meer kg vet en eiwit binnen je p quotum en iets produceren waar een goede markt voor is.
labella
@Greetje Bij Leerdammer zijn de leveranciers niet voor niets weggerend.
Greetje
Nee, maar hier van een grote jongen uit de buurt (200+) dat ie toch blij was dat ie was gebleven, dit jaar schijnbaar wél een goede melkprijs @labella

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lto , dairy , milcobel , melkprijsvergelijking , a-ware en zuivelnl geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
53
DEELNEMERS
25
WEERGAVES
0