"In 2021 een kweekvleeshamburger voor 8,50"



Originele beschrijving

De Duitse investeerder Merck Ventures en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.
 Nederlandse kweekvleesstartup Mosa Meat ontvangt investering van 7,5 miljoen (nu.nl)

De Duitse investeerder Merck Ventures en de Zwitserse vleesverwerker Bell Food Group steken omgerekend 7,5 miljoen euro in het Nederlandse Mosa Meat, een startup die vlees maakt in het laboratorium.

grös

Reacties

de jonge
Ze willen alle mensen omtoveren tot robots,zonder eigen mening,dus daar past ook robot en industrie voer bij zullen ze wel denken in den haag. normaal gezond verstand is er niet meer
Jannus
Quote Reactie van @de jonge:
normaal gezond verstand is er niet meer

En dat voor een duitse investeerder,wij worden aan alle kanten bestookt met eisen op het gebied van gen vrije producties en natuurlijke biologische landbouw bedrijven en dan is men in duitsland blijkbaar toch genijgt het in een laboratorium te gaan produceren.?????

Mmmmm....discutabel
Groen1
Commerciële productie van kweekvlees dichterbij
Redactie De Limburger - 20 oktober 2015
1limburg.nl/commerciele-productie-van-kweekvlees-d…
grös
@Groen1
Alleen is het nu nog niet te vreten, om van de voedingswaarde nog maar helemaal niet te spreken.
Wilbert
Quote:
Uit onderzoek blijkt dat (stam)cellen, om buiten het lichaam te kunnen overleven en te vermeerderen, het best groeien in de aanwezigheid van serum (de vloeistof die overblijft als we bloed laten stollen). Het meest toegepaste serum is het foetaal kalfserum. Dat wordt verkregen door het verbloeden van ongeboren, vaak nog levende kalveren, die tijdens de slacht van zwangere koeien worden ontdekt.

foodlog.nl/artikel/…
zeppmann1
100 jaar geleden kwam margarine op de markt en zou roomboter overbodig maken, dat is jaren goed gelukt maar nu kiezen mensen weer voor echt en geen knutselvoedsel.
robbies
@zeppmann1 het is toch 99 jaar goedgegaan.
grös
@robbies
Ja moet je zien hoeveel welvaartsziekten er bij gekomen zijn.
George
Quote Reactie van @grös:
Ja moet je zien hoeveel welvaartsziekten er bij gekomen zijn.

Komt dat allemaal van die margarine?
weurding
@George nee, meer van overdaad schaadt
George
Quote Reactie van @weurding:
nee, meer van overdaad schaadt

Dat denk ik ook.
robbies
@George nee, maar wel van te veel ongezond goedkoop bewerkt voedsel. Goedkoop voedsel is de smeerolie van de economie. Tegenwoordig allemaal tweeverdieners. Wie heeft dan er dan nog zin of tijd om vlees te garen/aardappelen te schillen en dergelijke. Vroeger deed moeder de vrouw dat, maar die heeft ook recht op eigen carriere. dus hup, alles maar snel bij de Appie inslaan. Is veel goedkoper dan de ambachtelijke slager of groenteboer.
+11
de hoef
Quote Reactie van @robbies:
f groenteboer.

hier is een vrouw die verdiend mee 1 pruim ,meer dan de groenteboer mee heel de winkel
George
Quote Reactie van @de hoef:
ier is een vrouw die verdiend mee 1 pruim ,meer dan de groenteboer mee heel de winkel

😂 😂 😂
+1
weurding
@de hoef vrouw met pit dan 😁
Frans1
@de hoef Hoe weet jij dat
+2
de hoef
@Frans1 arend had het over dat er een pit in zat ik nie
+3
Frans1
@de hoef dat bedoel ik niet,misschien had je ervaring met een groentewinkel
+1
weurding
Quote Reactie van @Frans1:
ervaring met een groentewinkel

vishandel denk ik, rauwe mosselen... 😁
Frans1
de hoef
Quote Reactie van @Frans1:
dat bedoel ik niet

da dacht ik al
George
Quote Reactie van @robbies:
zin of tijd om vlees te garen/aardappelen te schillen en dergelijke. Vroeger deed moeder de vrouw dat,

Hier is het nog steeds vroeger en doet de vrouw dat nog steeds.
En we gaan nog steeds naar de echte bakker en echte slagerij. Groenteboer komen we ook maar is iets minder populair bij ons dan bakker en slager.
de hoef
Quote Reactie van @George:
r populair

je vergeet effe te vertellen dat je minimaal 5 keer per week buiten de deur eet
maarja jij hoeft nie op een paar centen te kijken ,en da mee een half lege stal
+1
George
Quote Reactie van @de hoef:
je vergeet effe te vertellen dat je minimaal 5 keer per week buiten de deur eetmaarja jij hoeft nie op een paar centen te kijken ,en da mee een half lege stal

Jij kunt ook overdrijven. In het weekend een keertje. Al die andere dagen eten we gewoon thuis.
En ja ik zit ze niet allemaal op te potten. Ik werd toch potverteerder genoemd hier dus wat let me ? En thuis eten kost ook geld want eten moet je toch. 😂
+2
grös
@George
Vroeger toen overal nog dierlijke vetten in verwerkt zaten zat er nog smaak aan en werden er nog niet overal suikers aan toegevoegd om het te laten smaken.
Een dier slaat het grootste deel van zijn mineralen op in het vet, en wat zit er nog in hydrogeneerde plantaardige vetten, margarine is grijs van nature de witte kleur is gewoon een kleurstof, verder zitten er nog emulgators en andere e-nummers in verwerkt.
Maar na 50 jaar Becel-reclames is de domme consument wel gaan geloven dat halvarine gezonder is, en nog wat hagelslag (40% suiker) op brood anders lussen ze het niet.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden vlees en euro geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!