Diepvriesgroenten best altijd koken voor gebruik

Door de besmetting van diepgevroren groenten met de Listeria-bacterie zijn in Europa 47 personen ziek geworden, waarvan er negen overleden. Uit onderzoek door de bevoegde Europese agentschappen (EFSA en ECDC) blijkt onder meer dat de instructies van de fabrikant op het etiket niet altijd gevolgd werden. Nochtans is dat één van de vijf sleutels voor veilig voedsel, zo benadrukt ons Voedselagentschap. Voor diepvriesgroenten adviseert Greenyard om ze minstens twee minuten op een minimum temperatuur van 70 °C te koken.
 Diepvriesgroenten best altijd koken voor gebruik (vilt.be)

Door de besmetting van diepgevroren groenten met de Listeria-bacterie zijn in Europa 47 personen ziek geworden, waarvan er negen overleden. Uit onderzoek door de bevoegde Europese agentschappen (EFSA en ECDC) blijkt onder meer dat de instructies van de fabrikant op het etiket niet altijd gevolgd werden. Nochtans is dat één van de vijf sleutels voor veilig voedsel, zo benadrukt ons Voedselagentschap. Voor diepvriesgroenten adviseert Greenyard om ze minstens twee minuten op een minimum temperatuur van 70 °C te koken.

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden temperatuur , europa , groenten , voedsel en overleden geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!