Regeringsadviseur Planbureau voor de Leefomgeving staat voor een schier onmogelijke rekenklus

Opgetogen presenteerde deze week de voormalige milieu- (en dus ook klimaat)minister Ed Nijpels de schets van een Klimaatakkoord aan Eric Wiebes, de huidige klimaatminister. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) moet nu doorrekenen of de plannen uit kunnen, de doelen gehaald worden en of de lasten wel verstandig verdeeld zijn. Volgens Nijpels gaat dat allemaal lukken: Nederland stoot hoe dan ook 49% minder CO2 in 2030, beloofde hij Wiebes stellig. Weinigen zijn echt ontevreden. Van boeren en veevoermakers tot de industrie klonk bijval; wel is nog het nodige geharrewar over de kostenverdeling tussen burger en industrie.

Onderwijl staat er een olifant van jewelste in de kamer: waar haal je de energie vandaan in een dichtbevolkte energieslurpend land dat van het gas gaat, stopt met het gebruik van olie en daarom van zon en wind moet leren leven?
 Regeringsadviseur Planbureau voor de Leefomgeving staat voor een schier onmogelijke rekenklus (foodlog.nl)

Opgetogen presenteerde deze week de voormalige milieu- (en dus ook klimaat)minister Ed Nijpels de schets van een Klimaatakkoord aan Eric Wiebes, de huidige klimaatminister. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) moet nu doorrekenen of de plannen uit kunnen, de doelen gehaald worden en of de lasten wel verstandig verdeeld zijn. Volgens Nijpels gaat dat allemaal lukken: Nederland stoot hoe dan ook 49% minder CO2 in 2030, beloofde hij Wiebes stellig. Weinigen zijn echt ontevreden. Van boeren en veevoermakers tot de industrie klonk bijval; wel is nog het nodige geharrewar over de kostenverdeling tussen burger en industrie. Onderwijl staat er een olifant van jewelste in de kamer: waar haal je de energie vandaan in een dichtbevolkte energieslurpend land dat van het gas gaat, stopt met het gebruik van olie en daarom van zon en wind moet leren leven?

Nieuwsgrazer

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden olie , energie , gas , CO2 en olifant geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!