Beregeningshaspel kopen(informatief)

Niet meer voor dit jaar maar indien je een (nieuwe)haspel zou willen kopen , wat zijn de aandachtspunten, cijfers en letters altijd welkom.
van Ittersum

Laatste  |  

Reacties

+1
George
Koop een goeie! Waar gewoon altijd onderdelen van leverbaar zijn. Dat wil met die Italiaanse dingen wel eens een probleem geven. Ik heb een heel oude Kaweco die mijn vader in 1980 nieuw heeft gekocht en dat is een best ding. Nooit echt noemenswaardige problemen gehad. Worden helaas niet meer gemaakt maar ik denk dat je tegenwoordig voor zoiets vergelijkbaars bij Bauer moet zijn.
+1
van Ittersum
van Ittersum
@George en pompcapiciteit, diameter slang, soort kanon en zit er een verhouding pomp versus diameter slang?
dorpsrandhoeve
@van Ittersum Dat ligt er nogal aan, moet je uit een put pompen, of uit de sloot? Moet je grondleiding leggen? Hoe lang zijn je percelen (en dat is een heel belangrijke). Want ga je percelen van 300 meter beregenen of van 400 of 500 meter. Dat scheelt nogal behoorlijk wat in aanschaf.
cjw73
cjw73
@cjw73 wordt veel in de nop gebruikt.
van Ittersum
@cjw73 meer keus is er ook bijna ook niet, Faber is nu ook AP. Kaweco had ook hele goede, ook niet meer.
+1
de hoef
Wa motte mee deze voerprijzen nou mee een haspel
+2
George
Quote Reactie van @de hoef:
Wa motte mee deze voerprijzen nou mee een haspel

Ik lees ook altijd alleen maar dat die Noorderlingen hun kuilbulten niet meer op eigen erf kunnen laten.
grondlozeboer
@George @van Ittersum heeft balen. Kun je hoog stapelen
cjw73
@George Das al net zo as in zuiden. Daar zweren ze ook over 70 ton de hectare en zodra de zon een paar dagen schijnt Ben je ze aan ut sproeien
George
@cjw73 Ik heb het never nooit over 70 ton. Wel over gewogen tonnen korrelmais met percentage vocht-DS. En dat beregenen van mais hebben we nog erg weinig gedaan . Ik heb zolang ik zelfstandig boer , ruim 30 jaar slechts 3 keer in mais beregend.
cjw73
@George hap hap.... kalm an Sjors was maar een geintje. 🤗🤗😜
+2
van Ittersum
@George kwaliteit boven kwantiteit. De grasmat heeft nu veel te lijden, volgend jaar 1000 baal straatgras met kweekgras of 1000 baal met goede raaigrassen. Welke heeft u voorkeur?. Oftewel een haspel ter behoud van je grasbestand niet om balen mee te sparen
+2
Vevo
Hoeveel ha, hoe snel rond en hoeveel mm. Thuis 17 HA 20 mm in een week( zou strakker kunnen maar dan wordt je slaaf van de haspel) hiervoor hebben we een 2500 euro machine aangeschaft. 90 mm slang 300 meter lang. Ik zou graag meer mm willen beregenen maar het net laat geen grotere elektro pomp toe. We hebben geen regen computer maar ik mis deze ook niet.
verbi
@Vevo Heb er 1 zonder en 1 met computer. Met computer beter te regelen (oprolsnelheid). Zou dus niet anders meer willen.
+1
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @verbi:
Zou dus niet anders meer willen.

Heb er sinds 3 jaar ook 1 met computer bij en nog 1 oude zonder. Voor dat ik die had riep ik altijd dat het onzin was. Nu weet ik zeker dat ik er heel blij mee ben, zeker bij mij waar de grond op plaatsen nogal wat veranderlijk is. Onmisbaar eigenlijk. Startpauze, verschillende oprolsnelheden in het traject instellen en ook de stoppauze. ideaal.
dorpsrandhoeve
@Vevo Wat heb je nu voor een pomp?
+1
matt
Je kunt er veel beter geen hebben,je sjouwt je een breuk en je hebt nog geen gras..
+1
pieta
@matt Ho, ik sjouw me geen breuk en heb dus wel gras. Morgen kuilen. Geschatte opbrengst op de fatsoenlijk beregende stukken 2.500 kg ds per ha.
robbies
@pieta hoeveel procent is fatsoenlijk beregend?
pieta
@robbies De gehele huiskavel.
pietjepuk
@pieta ja nu weten we nog niets
pieta
@pietjepuk Dan weet je precies genoeg. 😁
+2
de hoef
Quote Reactie van @pieta:
precies genoeg

die meelezer is zelf ook nogal scheutig mee informatie
pietjepuk
@de hoef pieta is slim en weet dat hij niet te veel info hier weg moet zetten. hij draaid vaak om de hete brei heen. Ook heb ik het vermoeden dat hij cijfertjes soms wat aandikt. zo heeft hij hier een keer weg gezet hoeveel ha ze in gebruik hebben maar ik kan het niet terug gevonden krijgen. Meen van rond de 90 ha.
+4
brabo
Quote Reactie van @pietjepuk:
pieta is slim en weet dat hij niet te veel info hier weg moet zetten. hij draaid vaak om de hete brei heen

Precies hetzelfde dus als wat jij doet.
Toen er een tijdje geleden hier iets te veel over je bekend werd, wist je niet hoe gauw je je nickname moest veranderen. 😄
pieta
@brabo Ik dik niets aan maar ik voel niet de behoefte om alles te delen. Ik ga hier ook niet openbaar zetten wat ik gekocht heb voor exact welk bedrag(ging over de melkrobots). Degene die het vroeg heeft hier netjes privé bericht van gehad.
pietjepuk
@pieta het is dat ik niet terug gevonden krijg hoeveel ha je in gebruik hebt. het staat ergens op het prikbord maar waar?
+2
pieta
@pietjepuk Succes met zoeken. 😁
+2
matt
@pieta 3x keer beregend en maar een mager sneetje,met die noordenwind
Wil het gras niet groeien,als ik hier in de buurt rondrij zie ik nergens geen fatsoenlijk gras staan.
George
Quote Reactie van @matt:
met die noordenwindWil het gras niet groeien,a

Klopt waaide een tijd lang dat je niet eens fatsoenlijk kon beregenen. Want het blijft wel windgevoelig zo'n kanon.
van Ittersum
@matt Is het niet beetje een illusie of anders dan bij de akkerbouwers om te denken dat wij als melkveehouders onze grasland kunnen laten groeien door beregening. Eerst al omdat we veelal te laat beginnen. Ik zie het meer als behoud van de kwaliteit aan grassoorten.
pieta
Quote Reactie van @van Ittersum:
dat wij als melkveehouders onze grasland kunnen laten groeien door beregening

Dat kan wel. Maar de clou is vroeg beginnen. En de grap is dat je het meeste gras erbij hebt als er een (niet als nu dus) een klein neerslagtekort is. Ik ben al met Pinksteren begonnen. Dikke 2e snede en mooi groen er onder vandaan. Groeit direct weer aan. Grond is nog vochthoudend daarna en pakt de beregening meteen weer op.
pieta
@matt Wij zitten hier mede in het meest droge stukje NL. Hier waait het ook. Maar ik ben met beregenen al begonnen met Pinksteren. Daar zit denk ik het grote verschil. Ik ben tot op heden ook 3 keer rondgeweest.
pietjepuk
Quote Reactie van @matt:
3x keer beregend en maar een mager sneetje,

vaak begin je te laat met beregenen. Als de wei al bruin begint te worden kun je het beste de haspel een dag later nog eens laten gaan. Dan trekt het water verder de grond in en duurt het ook weer langer voor het gras bruin wordt.
+1
Koeien boertje
Koop vt najaar maar zo'n ding en dan kun je hem volgend jaar zomer weer verkopen, weet je direct hoe rendabel ie is😉
Nooit in het heetste van de strijd kopen.
cjw73
@Koeien boertje klopt komende herfst staan er genoeg te koop op veilingsites.
Meestal bij bouwboeren vandaan die 1 extra aangeschaft hadden.
van Ittersum
@Koeien boertje dat schreef ik ook.
Maar nu wat cijfers en feiten waar aan te denken bij aanschaf
JappieJo
@van Ittersum heb er geen verstand van, maar weet wel dat je op die grond van jou niet moet afwachten om te begïnnen. Anders helpt het niks.
van Ittersum
@JappieJo kalf is al dood voordat men de put dempt zoals ze dat altijd zeggen, maar een ezel stoot zich geen twee keer.

Dus oriënterend bezig
+1
spotmelker
Quote Reactie van @van Ittersum:
feiten waar aan te denken bij aanschaf

Bij een gebruikte vertelt de staat van onderhoud veel. Machines met draaikrans waarbij het frame deels als persleiding wordt gebruikt kunnen behoorlijk aangetast/rot zijn van binnen. Koop minimaal 110 mm slangdikte anders verstook je teveel brandstof t.o.v. de M³ water. Een goede gebruikte ben je al gauw 10 K€ tot 15 K€ kwijt. Een nieuwe AP gaat richting 40-50 afhankelijk van de opties. Zijn wel de meest verkochte/betrouwbare machines hier. Altijd machine met pomp vast op haspel nemen, werkt makkelijkst. Computer is geen must, hoeveelheid is sterk afhankelijk van afgifte/uur(dopgrootte en druk) bij kanon én wind. Beregenen in loonwerk is lucratief en zorg dat je een goed functionerende beveiliging hebt voor waterdruk, oprollen en bij elk controlelampje wat op je trekker gaat branden dat hij afslaat. Zet er geen oud lijk voor met slechte electra, heb je alleen ellende van.
+4
brabo
Quote Reactie van @spotmelker:
Altijd machine met pomp vast op haspel nemen, werkt makkelijkst.

ergens een vaste put met electromotor is veel handiger en ook veel zuiniger en geen risico op brandstofdiestal in het veld
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @spotmelker:
Koop minimaal 110 mm slangdikte anders verstook je teveel brandstof t.o.v. de M³ water. Een goede gebruikte ben je al gauw 10 K€ tot 15 K€ kwijt.

Daar ben ik het wel mee eens.

Echter met een vaste electropomp, zoals bij ons hoeft je dat geld waar jij het over hebt bij een nieuwe niet uit te leggen, wat betreft de haspel.
George
Quote Reactie van @spotmelker:
Altijd machine met pomp vast op haspel nemen, werkt makkelijkst.

Dat zie je hier in het zuiden nooit. Hier beregenen we immers altijd uit bronnen en geen oppervlaktewater. Dat hebben we gewoon geen. 2 jaar geleden wel een keertje maar dan is het kloten hier. We werken hier met 900 meter grondleiding ,hydranten en een 15.5 KW Grundfos elekropomp. En Kaweco 90-300 .
cjw73
@George de bouwboeren hier in de buurt pompen het van uit de grondputten altijd in een afgedampt stuk sloot en vandaar uit pompt de beregeningsinstallatie het weer.
En ze pompen de sloten al een paar dagen eerder vol anders kan de bron het niet voor blijven.
+1
George
@cjw73

Bron niet voor blijven? Hier blijft de bron van 44 meter diepte het altijd voor. Heel ander gebied dan hier. Die slootjes hier pomp je binnen no time leeg.
pieta
Quote Reactie van @George:
We werken hier met 900 meter grondleiding ,hydranten en een 15.5 KW Grundfos elekropomp. En Kaweco 90-300 .

Wij hebben een ongeveer een kilometer ondergrondse leiding van 125 liggen, een 22 kw Grundfos electropomp met een Irtec 125-420 met computer en automatische kering op de sproeier zodat je hem voor aan het perceel kunt zetten en na de ingestelde tijd van achter naar voor kunt laten draaien. Werkt magnifiek. 😁
pietjepuk
matt
@George nog altijd eerste slang op liggen?
George
Quote Reactie van @matt:
og altijd eerste slang op liggen?

Ja nog nooit iets aan geweest.
En ik zie hier wel vaker van die oude Kaweco's en dat spul draait allemaal nog. Die hebben destijds super goede haspels gebouwd. Daar kunnen die Italianen niet tegen op.
matt
@George heb een Bauer van 35 jaar oud en daar is nu toch de slang van versleten.
George
Quote Reactie van @matt:
Bauer van 35 jaar oud en daar is nu toch de slang van versleten.

Wat? Nu al? 😄
+1
matt
@George valt me ook wat tegen 😂
spotmelker
Quote Reactie van @George:
Dat zie je hier in het zuiden nooit.

Da's wel met meer dingen zo 😁 Maar idd, wij hebben altijd water in de sloten stromen omdat we 4m beneden NAP zitten.
+1
joske1980
@van Ittersum
Pb gestuurd
Maar denk groot en gemakkelijk
van Ittersum
@joske1980 ik zal zo kijken, tige dank!!!
+2
dorpsrandhoeve
@van Ittersum

lengte langste te beregenen perceel.
pompen uit sloot of uit put
electrische of diesel
grondleiding of niet
slangdikte
percelen aan huis, maar nog erger, percelen van huis.

eigenlijk is het een heel geouwehoer, en nogal bedrijfsgebonden.

Wij hebben 800 meter 125 mm grondleiding met nog een aftakking van 250 meter 110 mm. Moest ik het nu maken zou ik zeker de eerste 400 meter grondleiding van 160 mm maken, en misschien wel het hele traject.
Ons langste perceel kan ik met mijn hydrofoglia 110/350 net beregenen, dan staat hij op zijn verst, zonder dat je de slang van de trommel af trekt. Een langere slang is voor mij dus onzin, en zou enkel drukverlies geven.
Verder heb ik nog een ocmis van 25 jaar oud 90/300. Die pakt meestal overdag de kortere percelen. Ik verzet doorgaans 1 keer per dag de 2 haspels, en ruil als de ene klaar is de slang om voor de andere. Wij hebben nogal wat droge grond, dus moeten we bij enige droogte aan de slag.
Het verschil tussen de 2 haspels is wat betreft capaciteit behoorlijk. Met de hydrofoglia kan ik met een 28 mm sproeier een mooi beeld krijgen, met de ocmis houdt het met 26 mm op. Beide hebben een komet 160 twin sproeier. Dus slangdikte maakt wel degelijk veel uit!

De sloten hier staan droog, dus wij hebben een put van 40 meter diep met een diameter van 200 met 25 meter filter. Hierin hangt een 22 kw onderwaterpomp van calpeda. Deze kan ik van afstand via een sms modem bedienen. (sinds we de calpeda pomp hebben) Dit is niet eens duur, en echt een aanrader.

Met deze set machines beregen ik mijn 35 ha huiskavel. Verder heb ik nog wat grond van huis die hoef je in een normaal jaar niet te beregenen.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve sloot, langste perceel 300 meter, eigen trekker, water genoeg, zit naast de drukst bevaren toeristische route van Fryslân met een eigen inlaat
cjw73
@van Ittersum zal morgen of zondag wel even checken of er nog voorraad water op de fluessen is.😎😎
cjw73
@dorpsrandhoeve wat is zo ongeveer de werkbreedte van die haspel tijdens het sproeien?
+1
dorpsrandhoeve
@cjw73 De hydrofoglia haalt ongeveer 100 meter, maar je moet voor een mooie bedekking wat overlappen.
T6040
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
een 28 mm sproeier een mooi beeld krijgen, met de ocmis houdt het met 26 mm op.

Dan komt er serieus water uit. Heb hier maar een haspeltje van 90 300 zit een sproeier van 20 in kan ik 20 ha mooi mee bijhouden. De meeste grond is wel vocht houdend. Pas nog met een sproeier van 22 geprobeerd de beregeningspomp gaf aan dat hij 26 ampère trok. dat bleek naar een uurtje toch te veel voor een 25 ampère meterkast.
sorry
Quote Reactie van @T6040:
sproeier van 20 in kan ik 20 ha mooi mee bijhouden. De meeste grond is wel vocht houdend. Pas nog met een sproeier van 22 geprobeerd de beregeningspomp gaf aan dat hij 26 ampère trok

hoeveel kw is de pomp en hoe breed sproeit de kanon?
+1
T6040
@sorry dacht tussen 12 en 13 kw. Op de pomp heb ik 7,5 bar regent met niet te veel wind dik 70 meter. Zet de haspel meestal om de 60 meter. Een beetje overlap is wenselijk omdat daar minder water valt.
grondlozeboer
@Koeien boertje ik had mn baars haspel vorige week op internet gezet. Binnen drie uur gehaald en betaald.

Gras was toch al dood en voor die diesel koop ik wel voer
+3
de hoef
@grondlozeboer en als ik je naam goed lees heb je geen grond
+1
grondlozeboer
@de hoef k had altijd 2.5 ha. Die kon k er mooi groen mee houden. Beetje hobby.

Nu 20 ha. En voer zat te koop hier. Dus dan maar zo.
JAAP-AAP
Als je alleen grasland beregent lijkt een baars haspel mij de beste oplossing.
Je kunt er alleen geen grasland mee beregenen dat net opnieuw ingezaaid is.
verbi
@JAAP-AAP Teveel werk.
van Ittersum
@verbi anders vervelen we ons en zitten we op de prikbord
verbi
@van Ittersum Daar heb je een punt....
ted9
@verbi net zo makkelijk 4 uurtjes laten sproeien ook met harde wind. Kanon heb je nog wel eens last van dichtslaan vd grond met sproeiers niet.
jan w
@JAAP-AAP
Waarom niet, moet je alleen ff wachte tot de bovenlaag weer opgedroogd is.
Piet1960
Je kan er ook mooi mest onder kwijt.
Koeien boertje
Ik zal maar eens een domme vraag stellen.
Hier zit water zat in de sloot, maar als je het uit en bron pompt gaat het dan via leiding en haspel rechtstreeks naar het kanon , of moet je dan een droge sloot volpompen vooraan bij het land met de bron en dan met een extra pomp naast de hapel naar het kanon?
matt
@Koeien boertje rechtstreeks
George
@Koeien boertje We hebben een bron en kleine 900 meter ondergrondse leiding met aftappunten. Hydranten genaamd waar je slang naar haspel op kunt koppelen. Bron met elektromotor en pomp liggen ongeveer in het midden van de ondergrondse leiding en we kunnen leiding links of naar rechterzijde van bedrijf apart met kranen afsluiten.
brabo
Quote Reactie van @George:
we kunnen leiding links of naar rechterzijde van bedrijf apart met kranen afsluiten.

wat zou dat voor nut hebben?
er komt toch altijd water uit de hydrant die open staat, en maakt dan toch niet uit of je het linker gedeelte afsluit als je rechts aan het beregenen bent.
+1
pietjepuk
@brabo Als sjors nu aan ergens een hydrant afrijd kan hij altijd nog beregenen. Voor de ondergrondse leiding is het ook beter als deze zo kort mogelijk is. heb je minder waterterugslag bij het afslaan van de pomp.
George
@pietjepuk Jij snapt het. We zitten met gebouwen en bron ongeveer precies in het midden van de huiskavel. Dus als aan 1 kant een lek is of iets dergelijks kun je aan de andere kant door met beregenen.
pietjepuk
Quote Reactie van @George:
Jij snapt het

dank je zal ik van @pieta niet te horen krijgen 😬
+2
pieta
@pietjepuk Als ik het goed begrijp wil jij applaus als je een keer iets snapt. 😁
+2
pietjepuk
@pieta Het is erg zat dat ik dom geboren ben en niets bijgeleerd heb.
brabo
Quote Reactie van @George:
als aan 1 kant een lek is of iets dergelijks

wij hebben eigenlijk altijd wel ergens een lek. Die kunnen we wel gaan maken, maar dan gaat het ergens anders weer wel kapot, dus dat doen we daarom maar niet 😄
matt
@brabo ik las het van morgen,en dacht nog waar zou brabo nu mee komen..
van Ittersum
Update: welke merken zijn er op dit ogenblik op de Nederlandse markt en een goed dealer of servicenetwerk hebben.

AP , ....?
dorpsrandhoeve
@van Ittersum Irrtec (abemec)
hydrofoglia (Buts Meulepas oss)
Bauer (geen idee wie daar dealer van is wel heel goede kwaliteit haspel waar je ook voor betaalt)
Marani (gecomi mill) voorheen ocmis dealer
Faber zie je hier bijna niet.
van Ittersum
@dorpsrandhoeve dank u, Faber is opgegaan in AP meende ik
cjw73
@van Ittersum klopt faber behoort tot ap machinebouw.
wotan2
@van Ittersum bauer wordt geimporteerd door Smits in veldhoven, en die heeft diverse dealers (groot en klein) door het land. Verder is er nog Irrifrance, na wat importeurs wisselingen nu bij Irridelta van de Vlaming groep. Maar bij beregenings machines geldt nog meer dan bij andere machines dat onderhoud loont. Zorg voor het seizoen dat alles in orde is, heb je in het seizoen stukken is eigenlijk geen een firma in staat om je snel weer aan de gang te helpen, gewoon omdat ze het werk niet aan kunnen.
George
Quote Reactie van @wotan2:
aar bij beregenings machines geldt nog meer dan bij andere machines dat onderhoud loont.

Ik weet bij god niet wat ik aan mijn Kaweco moet onderhouden. Ik kom niet verder dan de ketting een keer te sprayen met busje kettingvet en de vetnippels te smeren. Verder voor het in de winterstalling zetten zorgen dat slang en turbine leeg zijn zodat ze niet stuk vriezen.
van Ittersum
@George wat goed is...En waarom maken ze die niet meer, 30 jaar geleden ook met kaweco en ermego(ofzo) gewerkt
cs-agrar
@van Ittersum faber/ap wel lekker simpel ding, werkt makkelijk en goed
van Ittersum
Update: welke merken zijn er op dit ogenblik op de Nederlandse markt en die een goed dealer of servicenetwerk hebben.

AP , ....?
+1
harke
@van Ittersum ga lekker onder de parasol zitten zou ik zeggen.
Met dit weer beregenen gaat je ook niet meevallen.
En als je veel diesel verstookt kan voer aankopen ook gauw uit bij gebrek aan voer
+1
George
@harke Elektrisch vallen de kosten veel mee. Voor 2000 euro stroom kun je gruwelijk veel beregenen.
jan w
@George
Ben hier aan stroom ongeveer € 0.33 per mm per ha kwijt aan stroom ( gerekend met 15 cent / Kwh ) Systeem baars 400 mtr 20 sproeiers met 25 pk elektromotor
+1
Nico96
@harke voor 100 euro aan diesel per hectare heb ik hier 40 mm water op mijn maisland liggen. Dat stelt toch kwa kosten niks voor. Ik denk dat je dit jaar je complete beregeningsinstallatie in een keer terugverdient.
+3
Elvis
@Nico96 Voor een paar duizend € rijden ze je hele werft vol met pulp. zeiltje dr over heen en klaar is nico
George
Quote Reactie van @Elvis :
Voor een paar duizend € rijden ze je hele werft vol met pulp. zeiltje dr over heen en klaar is nico

Bieten moeten hier ook eerst nog groeien. Liggen helemaal plat nu. Moeten nodig weer water.
Elvis
@George het stikt van de toeslagen op de pulp maar beregenen zit bij de prijs in
Nico96
@Elvis Die pulp zul je hard nodig hebben om de productie onder de koeien te houden als je kolfloze mais moet voeren.
+1
van Ittersum
@harke gaat me niet om de hoeveelheid voer maar om het behoud van de kwaliteit van de grasmat
newholland6640
Heb hier een irrifrance met een balgsysteem.
Thuis een elf kw elektromotor staan. Bij huis sproeier 21 erin. Heb dan 7 bar aan de pomp en 5,5 a 6 bar aan de haspel. Op wat verder weg, zn 700 meter met behoorlijk wat bochten erin 19.
T6040
@newholland6640 Heb ook zon haspel met 300 meter slang. Moet minimaal 7 bar op de haspel hebben anders rolt hij niet op. Doe ook maar 1 tandje tegelijk bij twee tandjes en lang gras rolt hij bij 7 bar nog niet op.
newholland6640
@T6040 verder dan 200 meter gaan we nooit op gras. Nu op bouwland wel 300 meter. Maar daar heeft ie aan 5 bar genoeg.
de hoef
Quote Reactie van @T6040:
7 bar nog niet op.

zit een filtertje in de toevoer slang is die niet vies
grondlozeboer
@van Ittersum zag net in Hommerts nog n mooie haspel te koop. Niks voor je mais?

facebook.com/groups/602842069851256/…
van Ittersum
@grondlozeboer te laat, misschien daarom wel te koop. Maar nog strak in de lak.

(klik om te vergroten)

+1
pietjepuk
@van Ittersum mais mag nog wel.
grondlozeboer
@van Ittersum voor volgend jaar dan
van Ittersum
@grondlozeboer Deze met eigen motor is te veel van het goede voor mij om de af te tikken van mijn RC, daarvoor dit jaar te veel uitgegeven aan bling bling en renovatie. Dus idd van winter maar eens goed rondkijken
+1
pieta
@van Ittersum Het bedrag wat er als vraagprijs staat is niet de vraagprijs waarschijnlijk. 123.456.789 😁
grondlozeboer
@van Ittersum koop je m zonder motor, trekkerpompje en gaan
van Ittersum
@grondlozeboer eindeloze discussie. Geld is op, eerst maar weer sparen. Vanwinter maar weer kijken
grondlozeboer
@van Ittersum je hebt net balen verkocht 😂
+1
van Ittersum
@grondlozeboer en een slurf met corngold voor terug gekocht #vestzak-broekzak
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!