Provincie Utrecht voert geitenstop in vanwege gezondheidsrisico's

De Provincie Utrecht heeft dinsdag een geitenstop afgekondigd vanwege gezondheidsrisico's. De regeling gaat vanaf woensdag in.
 Utrecht komt met geitenstop (nieuweoogst.nu)

In Utrecht geldt een geitenstop. Geitenbedrijven met meer dan tien geiten, mogen vanaf woensdag niet meer uitbreiden. Mogelijk is het een tijdelijke maatregel.

 Provincie Utrecht voert geitenstop in vanwege gezondheidsrisico's (nu.nl)

De Provincie Utrecht heeft dinsdag een geitenstop afgekondigd vanwege gezondheidsrisico's. De regeling gaat vanaf woensdag in.

 Ook Utrecht voert geitenstop in (rd.nl)

Net als Gelderland en Noord-Brabant, legt de provincie Utrecht de geitenhouderij aan banden. Aanleiding is de aanhoudende onduidelijkheid over de gezondheidsrisico’s van geitenbedrijven voor de directe omgeving, maakte de provincie bekend.

 Ook Utrecht voert geitenstop in (telegraaf.nl)

Nieuwsgrazer

Reacties

+1
sorry
Komt er ook een knelgevallen regeling?
boerbartus
De stop op de bedrijfsontwikkeling in de melkveehouderij is ook een feit en word toegejuicht door de lto. Daar was bedrijfsontwikkeling ook nodig voor verduurzaming en beter dierenwelzijn. Zet dan een streep door de uitbereiding van ieder soort vee.
Gelijke monniken gelijke kappen.
Pluto
De akkerbouw zal in de toekomst zelf vee moeten gaan houden om over voldoende org mest te kunnen beschikken
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden geitenhouderij , platteland en utrecht geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!