Mest injecteren tijdens droogte?

Heb nogal wat rundveemest in de kelder.
Nu injecteren op droog/gemaaid land of wachten op regen?
Voor je het weet is het september.

Deel dit topic

Reacties

+1
Twentsch Land
Het regent nog wel voor september, gras wortels door snijden met deze droogte zou ik niet doen, doe je het wel en het blijft nog even droog kun je het doorzaaien.
+2
robotmelker
Gewoon in de put laten zitten... als het weer verbetert werk het mest het best.. anders heb je volgend jaar wat extra m3
JappieJo
Morgen maar wat mest uitrijden, is mooie dunne mest ca 15m3 en de injecteur maar niet te diep..
+3
pietjepuk
Mocht je een beetje werk niet afschuwen. Rij regenbuizen met sproeiers aan. Aan beide zijde een stuk mest rijden. Paar uur later omleggen en weer verder. Is veel werk maar je kunt zo wel enorm donker groen gras kweeken.
+2
Dre van Helmond
Sleepslangen met heel veel water
+1
cs-agrar
@Dre van Helmond idd, zeker niet in die grasmat te snijden
+1
de hoef
Quote Reactie van @cs-agrar:
die grasmat te snijden

da gaat ook nie lukken
casev
@cs-agrar er in snijden lijkt me echt het domste wat je nu kan doen. En dan te bedenken dat denhaag dit volgend jaar wil gaan verplichten..... hier heb ik alle mestkelders in 1 kelder gepompt, en laat het sleepslangen zodra buienradar wat regen gaat opgeven.
cjw73
@casev zodra het gaat regenen???
Dan kun je nog wel een poosje wachten.
sjuste
Heb vorige week 1000 m3 weggereden en 25 m3 de ha en was mooie dunne mest en een heel klein beetje in de grond. ligt er nu mooi bij
casev
@sjuste en de rijsporen? Die kan je hier bij de collega's nog met de tank rijden (veengrond) heel erg duidelijk zien.....
sjuste
@casev hier ook op veen grond maar geen sporen te zien. als je maar niet vaker dan 3 keer over hetzelfde spoor gaat. dus op de kopakker heb je wel 1 dood spoor
Grensboertje
Vorige week 15 kuub mest gereden op bruin verdroogd grasland, meteen met regenhaspel 60mm erover heen. Is nu weer mooi groen 👍 Bij niet kunnen beregenen rustig blijven en wachten tot het gaat regenen.
+1
Nico96
@Grensboertje 60 mm is wel enorm veel, zet je dan niet alles blank? Ik houd het altijd bij 30 mm en dan staan de plassen onder de haspel.
Grensboertje
@Nico96 Op de zand stukken gaat dat goed. Op de klei is 30mm ook zat ja. Haspel verzetten is veel werk, dus probeer het altijd zo langzaam mogelijk te laten draaien.
+1
cs-agrar
Quote Reactie van @Nico96:
60 mm is wel enorm veel, zet je dan niet alles blank?

mest ligt met water weer in de greppel
Grensboertje
@cs-agrar Geen last van greppels hier 👍
newholland6640
@Grensboertje

60 mm, wat voor grond?
Grensboertje
@newholland6640 Zwaar leemhoudend zand, hoef ik hier op de klei stukken die ik ook kan beregenen niet te doen. Maar hier ook al sinds 30 april geen druppel gehad, dus grond kan wel wat hebben.
+1
van Ittersum
Hoe komt het dat je nog vrij veel mest in de put hebt zitten. Bent u niet grondgebonden of altijd de koeien binnen. Normaal zou je denken, voorjaar, na de 1e en 2e snede is het wel over met de hoeveelheden. Althans ik krijg mijn percelen niet allemaal meer bemest
cjw73
@van Ittersum putten zitten hier ook tot aan de roosters toe. Moet deze week nog maar wat uit.
van Ittersum
@cjw73 hoe kan dat? maisland heb je, grondgebonden meende ik, weiden weet ik niet zeker. wat bemest je dan per snede(zonder water toevoeging, voorjaar, en na de 1e en 2e snede en dan nog maislandbemesting)
cjw73
@van Ittersum zeker niet grondgebonden en opstaller. Doe 35 voor de eerste snee en 20 erna. Had met het bemesten na de 2de snee even gewacht vanwege de droogte maar de put zit vol dus moet nu toch maar.
newholland6640
Heb nu een 3e snede staan van 5 weken. eerst regen en dan pas weer maaien. Anders heb je helemaal geen gras dit jaar.

Zeker niet bemesten met deze droogte als je niet beregent.
+1
van Ittersum
Sleepslangenbemesten met een uhm....2 pk
Elvis
@van Ittersum CO2 neutraal over 10 jaar moeten we zo allemaal te veld

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
26
DEELNEMERS
15
WEERGAVES
0