Veehouder Jan Zomerdijk blijft geloven in toekomst


Originele beschrijving

[DEN OEVER] Het zijn onzekere tijden voor melkveehouders en toch bouwt Jan Zomerdijk bij Den Oever een extra stal om in de toekomst meer koeien te kunnen melken. ,,Als boer moet je altijd weer nieuwe regels afwachten en je daarbij aanpassen. Of de regel komt van de overheid of van de melkfabriek maakt niet uit. Als je door wilt moet je erin mee, of je wilt of niet." door Co Schipper
 Veehouder Jan Zomerdijk blijft geloven in toekomst (wieringercourant.nl)

[DEN OEVER] Het zijn onzekere tijden voor melkveehouders en toch bouwt Jan Zomerdijk bij Den Oever een extra stal om in de toekomst meer koeien te kunnen melken. ,,Als boer moet je altijd weer nieuwe regels afwachten en je daarbij aanpassen. Of de regel komt van de overheid of van de melkfabriek maakt niet uit. Als je door wilt moet je erin mee, of je wilt of niet." door Co Schipper

Co Schipper

Laatste  |  

Reacties

van Ittersum
👍
sjoerd de melker
@van Ittersum groot gelijk. Fosfaatrechten kosten straks toch geen drol
+6
pietjepuk
@sjoerd de melker gauw verkopen dan en over een paar jaar terug kopen.
andre01
Er staat niet vermeld vanwaar zij komen en waar ze naar toe willen met aantal dieren, het lijkt me dat het stappen zijn die in verhouding staan met hun bedrijf, Als ze de dieren gelijk nietr mogen houden hebben ze volgens mij geen financieel probleem
buorman
Er staat nergens dat hij geloof heeft in de toekomst,
en ook niet dat hij door wil.
Hij 'moet' door omdat hij een opvolger heeft, en om hetzelfde aantal dieren te mogen houden moet hij extra boxen bouwen
MARTIJN G
Duidelijk verhaal. Overbezetting in de stal. spantje extra erbij!.
buorman
.
+1
Detukkeroettwente
???????????????????????
+1
George
Als ik dat allemaal lees is hij het allemaal meer dan zat en heeft hij net zoveel geloof in de landbouw als ik.
+1
van Ittersum
@George hoor al 30 jaar, het kan nu niet, het kan straks niet, het kan nooit niet......wanneer houdt dat pessimistische gedachten eens op. HET KAN ALTIJD MAAR NIET VOOR IEDEREEN.
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
HET KAN ALTIJD MAAR NIET VOOR IEDEREEN.

Het worden er steeds minder , je kunt het wel ontkennen maar het is een feit. Gewoon weg kijken naar de realiteit en blijven geloven dan maar.
van Ittersum
@George lopen wij nu echt uit de pas met andere branches, zoals bakkers, slagers mechanisatiebedrijven, loonbedrijven enz, de echte familiebedrijven van weleer. Deels door de opgelegde schaalvergroting, deels door specifieke eisen maar ook vooral door (betere) alternatieven. De jongens van mij zien de wereld gewoon totaal anders dan ons toen wij jonger waren. Praten we niet eens over het verdienmodel maar meer over passie. Melkse of eet smakelijk!
sjoerd de melker
@van Ittersum het verschil met het rijtje bedrijven wat je noemt is dat als zij het beter doen dan gemiddeld zij vanzelf meer klanten krijgen en als wij het beter doen dan de gemiddelde koeienboer wij eerst fosfaatquotum moeten kopen voordat er extra omzet komt
van Ittersum
@sjoerd de melker zij stoppen ook massaal
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
pen wij nu echt uit de pas met andere branches, zoals bakkers, slagers mechanisatiebedrijven, loonbedrijven enz, de echte familiebedrijven van weleer.

Ja want er is nogal een verschil. Trouwens we hebben hier nog 5 prima slagers in de gemeente en ook 3 bakkers zelfs in het dorp. Maar de voedselproductie ligt in handen van de boer , die moeten het doen. Ik begrijp er van overheidswegen zich niet meer bekommeren om het lot van de boer. Ze zouden meer beschermd moeten worden en er zou makkelijker een inkomen te behalen moeten zijn zodat ook zonder schaalvergroting aan de gang gebleven kon worden. Altijd maar die schaalvergroting en kostprijsverhalen en alles op scherpst van de snede daar gaat de lol we vanaf en is voor opvolgers ook ontmoedigingsbeleid. Loonbedrijven , mechanisatiebedrijven is ook landbouw gerelateerd en dus zelfde verhaal.
van Ittersum
@George wees er maar zuinig op, hier stopt maar er komt niets voor terug
+1
Erco
@van Ittersum je vergeet de fietsenmakers 😄😁
+1
Twentsch Land
@George

Jonge volgens mij heb jij een inflatie update nodig ....
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
onge volgens mij heb jij een inflatie update nodig ....

Je hebt gelijk ze inflateren langzaam weg. En iedereen vind het normaal tot er geen meer zijn.
Twentsch Land
@George

Tja .... de jehova's hebben tot nu toe ook al 4 x gedacht dat de wereld zou vergaan....tot heden nog niet gebeurt....ze zijn nu weer over een datum aan het denken wanneer het dan toch zal gaan gebeuren.

Zolang de wereld bestaat zullen er vast nog wel boeren zijn George 😉

tuurlijk vallen er de komende jaren nog wel wat om...maar dan komt er weer een tijd dat boer zijn tot de veredelde positie gaat behoren.
hans1980
@George klopt wel ..alleen denk ik niet dat je het tegenhoudt bakker/slagers verdwijnen langzaam uit dorpen 1 supermarkt per dorp 1 tankstation 1 pin automaat en een café dat is het wel.

Inflatie monster en belasting voordeel op grote bedrijven maken dat kleintjes moeten wijken, das overal zo ook worden loonwekers steeds groter vroeger met 1 hakselaar en 2/3 man personeel nu 3/4 hakselaars in continue rooster met 20/30 man
Nu melkveehouderij, die moet niet veranderen in schaalgrootte??
George
Quote Reactie van @hans1980:
hakselaar en 2/3 man personeel nu 3/4 hakselaars in continue rooster met 20/30 man

Ik ken ze hier niet.
+1
de hoef
@George jij leest net als iedereen ,alleen wat hij of zij wil horen
ik hoor dat hij doorgaat
+2
buorman
@de hoef
wie leest hier nou wat hij wil lezen, dit is wat er staat;
''Daarom volg ik braaf de regeltjes en pas mijn bedrijf daar op aan. Dat doe ik alleen omdat ik een opvolger heb. Hij moet straks een levensvatbaar bedrijf over kunnen nemen. Als ik geen opvolger had gehad waren de koeien al verkocht, gewoon omdat ik wel klaar ben met al die nieuwe regeltjes," zegt Zomerdijk.
van Ittersum
@buorman als dit en als dat.... maar dat is niet van toepassing dus niet actueel
de hoef
@buorman een hoop gepiep maar onder het motto mijn zoon wil door gaat hij bouwen ,
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden jan , stal , koeien , melkfabriek , melken , overheid , melkveehouders , boer , toekomst , regels en weer geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!