Kabinet helpt varkensboeren te stoppen

Om de overlast van de vele varkensboeren in het zuiden en oosten van Nederland tegen te gaan, gaat het kabinet boeren uitkopen.

Om de overlast van varkensboeren tegen te gaan, gaat het kabinet boeren uitkopen. Het doel is om stank en fijnstof tegen te gaan in gebieden met een 'hoge varkensdichtheid', zoals Twente en de Peel. Omwonenden hebben last van de stank of worden zelfs ziek van bijvoorbeeld het fijnstof dat door de veeteelt in de lucht terechtkomt.

Deel dit topic

Reacties

dijkstra uit w
Reken maar dat er niet minder dieren komen in die gebieden, dit is alleen om sneller oude stallen te slopen, zodat die niet verhuurd kunnen worden aan een ander. en de blijvers die dus nu wel nieuw moet bouwen.
Twentsch Land
@dijkstra uit w

In Twente en een stukje Gelderland wat tegen Twente ligt ( het gebied in een straal van 15 km waar Annie woont ) zijn veel kleinere varkensboeren ( ook wel een aantal groteren natuurlijk ) in het verleden .....vader was boer en 1 van de zonen nam het koeienbedrijf over en de andere zoon of zonen ( meestal werkzaam in de bouw ) kregen een Ha grond mee waar een varkensschuur op werd gezet en vervolgens een woonhuis, dit heeft er voor gezorgd dat het een intensief gebied is geworden. Veel van deze hebben niet de grote om mee te komen en zullen graag stoppen met een hand vol geld....het aanzien wat Annie in het begin had heeft ze in dit gebied niet meer .... dat ze pleit om varkensfosfaat in te wisselen voor koeienfosfaat had haar aanzien weer kunnen verhogen...maar als deze varkenshouders een soort stop premie krijgen zullen ze ook blij mee zijn.

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's lucht , platteland en varkensboeren geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
2
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
0