Zelflerend systeem ontdekt ziekten tot 48 uur eerder dan veehouder

Slim gebruik van sensoren in combinatie met zelflerende software kan ervoor zorgen dat melkveehouders zieke koeien 24 tot 48 uur eerder ontdekken dan normaal. De gemiddelde tussenkalftijd kan dalen met 25 dagen.

Dit zijn de belangrijkste conclusies van een project rondom data en sensoren van ZLTO. De belangenorganisatie werkte in dit project samen met leverancier van managementsystemen Agrovision en Connecterra, een jong ICT-bedrijf dat zich richt op de ontwikkeling van zelflerende systemen voor de melkveehouderij. Sensoren en uitwisseling van data via het ‘internet of things’ vormden de basis. De verzamelde data werden geanalyseerd met behulp van slimme software, die leert afwijkingen in het gedrag van koeien te herkennen. Hierdoor is het systeem steeds beter in staat om diagnoses te stellen en veehouders van advies te voorzien.

Bron

Zelflerend systeem ontdekt ziekten tot 48 uur eerder dan veehouder
veeteelt.nl

Deel dit topic

Grasbaal

Reacties

vaak
Nu dus definitief einde aan het Ot en Sien tijdperk.
paul1
Inderdaad, typisch een taak voor een belangenbehartiger, maar niet heus.
« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

Hebben de thema's melkveehouderij , advies , koeien , agrovision , veehouders , melkveehouders , zlto en tussenkalftijd geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!