Sovon ziet geen massale zwaluwsterfte

Het gaat niet massaal slecht met de huis- en boerenzwaluw in Noord-Nederland. Dat stelt Sovon Vogelonderzoek Nederland naar aanleiding van een bericht in het Dagblad van het Noorden.

Ecoloog Jan Doevendans meldde in dat artikel dat hij veel dode jonge huiszwaluwen en -zwaluwen met ondergewicht aantreft in het Lauwersmeergebied.Oorzaak van de zwaluwensterfte is volgens Doevendans een gebrek aan insecten. 'De zwaluwen zijn de controleurs van de insectenpopulatie.'
 Sovon ziet geen massale zwaluwsterfte (nieuweoogst.nu)

Het gaat niet massaal slecht met de huis- en boerenzwaluw in Noord-Nederland. Dat stelt Sovon Vogelonderzoek Nederland naar aanleiding van het bericht in het Dagblad van het Noorden over ecoloog Jan Doevendans die veel dode jonge huiszwaluwen en -zwaluwen met ondergewicht aantreft in het Lauwersmeergebied.

Grasbaal

De beste boeren staan aan wal

Hebben de trefwoorden zwaluwen en insecten geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de agrarische sector kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!