Blije melkboeren bij Albert Heijn klagen niet meer over oneerlijke prijzen

In Coevorden overhandigde afgelopen vrijdag Jan Anker, CEO van Royal A-ware, het eerste pak zuivel uit een gloednieuwe, buiten de bestaande normen opgezette melkstroom aan Albert Heijn. Albert Heijn mikt op meer omzet door klanten te overtuigen dat ze in de AH-winkels de beste melk voor de beste prijs van Nederland verkopen. Daphne Lubbers sprak voor Foodlog met de boeren die de melk leveren voor het nieuwe concept.
 Blije melkboeren bij Albert Heijn klagen niet meer over oneerlijke prijzen (foodlog.nl)

In Coevorden overhandigde afgelopen vrijdag Jan Anker, CEO van Royal A-ware, het eerste pak zuivel uit een gloednieuwe, buiten de bestaande normen opgezette melkstroom aan Albert Heijn. Albert Heijn mikt op meer omzet door klanten te overtuigen dat ze in de AH-winkels de beste melk voor de beste prijs van Nederland verkopen. Daphne Lubbers sprak voor Foodlog met de boeren die de melk leveren voor het nieuwe concept.

Nieuwsgrazer

Probeer dit ding maar eens kapot te krijgen

Weer gewone, simpele telefoon die oersterk is? Dat scheelt je een hoop irritatie en euro's.

Advertentie
Bezoek website

Laatste  |  

Reacties

+2
ted9
Hahaha
+4
George
Hahahahahahahahahahahahaha
Twentsch Land
Hoe dan ook...feit is dat ze behoorlijk aan de weg timmeren....en ach de consument kun je met een goede sound die leuk wordt gebracht veel laten geloven.
+7
George
Quote Reactie van @Twentsch Land:
de consument kun je met een goede sound die leuk wordt gebracht veel laten geloven.

En de boeren ook.....
Twentsch Land
@George

Misschien wel...zijn er op moment genoeg die blij zijn de overstap te hebben gemaakt.

Echt feest is het bij geen enkele fabriek ( bij alle is de prijs die de boer krijgt te laag ) dus als je dat wel verwacht of verlangt zal het overal tegen vallen.
+13
paul1
Ik denk dat ah en aware nog het meest blij zijn, dat die boeren er voor een paar cent intrappen
weurding
kwa vlees laat het maar mooi bij sukadelappen en rundergehakt, vooral als ze al een heel leven achter hun hebben,de term biefstuk mag dan wel kukident bij geleverd worden 😉
dewittemotor
Leuk voor een paar boeren die toevallig hier iets mee kunnen en die veel gratis arbeid hebben en niet teveel verborgen kosten tellen. Daarbij moet je bedrijf al bijna in een van de weidegebieden liggen. Maar de manier waarop dit weer gepresenteerd word, krijg ik toch een beetje een wrange smaak van. 3 cent voor dit eisenpakket is voor de meeste bedrijven een aalmoes.

Eens kijken als dit niet aanslaat, hoe snel dit project wordt afgeblazen
+4
Jaap40
@dewittemotor de kans dat je gekort wordt op je gangbare melk lijkt mij groter.
+1
putjesschepper
@dewittemotor vindt persoonlijk geen aalmoes het enige wat we moesten veranderen was vlogvoer erin en een extra koeborstel.heb een mechanische borstel aangeschaft.vlogvoer kost waarschijnlijk halve cent meer is nog natte vingerwerk.maar de rest van eisen voldeden we al aan.we melken jaarlijks een miljoen als ik van 2 centen uitga heb ik toch 20.000 in de knip.en dan heb ik al zeer ruim gerekend met de kosten.
Jansky
@dewittemotor Het AH concept moet je idd passen. Er is een catogerie bedrijven die dmv kleine aanpassingen vrij makkelijk aan de eisen kunnnen voldoen. Deze bedrijfsvoering word al jaren gehanteerd dus die (veel) gratis arbeid is niet relevant net als die verborgen kosten. Stukje meerwaarde is mooi meegenomen.

Wel opvallend veel is 100% kruidenrijk grasland maar wie weet vallen de klavers daar ook onder.
Verder meende ik dat de 3 cent door de consument zou worden betaald als extra per pak maar word gegenereerd door het het behalen van extra omzet. Best een uitdaging!
+1
putjesschepper
@Jansky klaver valt er ook onder bovendien is het niet 100 procent kruidenrijk.
+1
Frans1
Quote Reactie van @dewittemotor:
Maar de manier waarop dit weer gepresenteerd word, krijg ik toch een beetje een wrange smaak van. 3 cent voor dit eisenpakket is voor de meeste bedrijven een aalmoes.

Ze zijn niet zoveel bedrijven nodig,en voor degenen die hier aan meedoen ligt hun bedrijfsvoering al dicht op dit eisenpakket,dus ze pronken met duurzame zuivel,terwijl er eigenlijk niks verandert,snap ook niet zo goed dat die bedrijven zich met zo`n fooitje af laten schepen terwijl Anker en vooral AH goede sier maken hiermee
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
ook niet zo goed dat die bedrijven zich met zo`n fooitje af laten schepen terwijl Anker en vooral AH goede sier maken hiermee

ik wel. Je krijgt er gratis 3 cent bij.; Zou jij dat niet doen?
Frans1
@robbies niet gratis.maak het maar niet mooier dan her lijkt😄 Als je echt niks hoeft te wijzigen voor dit concept ben je gek dat je nog niet biologisch bent,want dat stapje is niet groot meer,en dan krijg je wel echt wat extra.
Voor die schamele 3 cent is het eisenpakket behoorlijk pittig naar mijn idee.
En om nu naar A-ware over te stappen om m et een extra eisenpakket een paar ct "nabetaling" binnen te halen😉
robbies
Quote Reactie van @Frans1:
Als je echt niks hoeft te wijzigen voor dit concept ben je gek dat je nog niet biologisch

ik denk dat je nu biologisch onderschat. Daarnaast kun je ook gewoon perfect tevreden zijn met je bedrijfsvoering en daar heel makkelijk een cent of 3 extra voor krijgen. Overstappen naar Aware vanwege deze maatregelen zou ik ook niet doen, al is het wel zo dat RFC wel erg graag leden ziet vertrekken
+1
Frans1
Quote Reactie van @robbies:
al is het wel zo dat RFC wel erg graag leden ziet vertrekken

Vreemde zin.Wij zijn zelf RFC.Voor het bestuur is het misschien handiger dat er wat producenten vertrekken,maar dat is wat anders.Je laat je je eigen bedrijf toch niet uitjagen.

Ik denk dat jij de eisen voor het AH concept wat onderschat.Het zijn kleine dingetjes,maar beknot wel weer je vrijheid in het maken van keuzes
+1
Noordoost
Quote Reactie van @Frans1:
Vreemde zin.Wij zijn zelf RFC.

Dat is pas een vreemde zin!

RFC is een hand vol bestuurders in Amersfoort, en de veehouders mogen gewoon hun mond houden.
En de ledenraadsleden(ook wel de ja knikraad genoemd) zitten er echt niet voor de veehouders hoor, puur voor zichzelf.
Uit verleden blijkt dat wel, want elk voorstel uit Amersfoort keuren ze goed
+3
Frans1
@Noordoost jij bent anti rfc,altijd maar commentaar,maar de leden veehouders zijn eigenaar ja,en het bestuur bestuurd het geheel,zo werkt dat eenmaal.Wou jij iedereen zijn zegje laten doen voor elke beslissing?dan komt er niks meer van de grond,dan verzand elk voorstel in een oeverloze discussie
+1
putjesschepper
@Frans1 laatste 10 jaar is het wel zo alles drukken ze erdoor.
+1
Noordoost
@Frans1 als de leden eigenaar zijn, laat ze dan ook beslissen over bestuurs- voorstellen.

Dus heel simpel : de ledenraad kan naar huis (scheelt weer 210 man/vrouw op de loonlijst)
Vervolgens zet het bestuur hun voorstel op melkweb en laat de leden stemmen, dus niks geen eindeloze discussies.
Is meerderheid voor dan voorstel aangenomen, is meerderheid tegen dan niet.
+2
George
@Noordoost Zo zou het misschien wel moeten voor belangrijke zaken.
+1
pieta
@George De meerderheid was voor vrij melken schijnbaar. Dat heeft ons toch ook een heleboel problemen opgeleverd.
cornelissen
@pieta Dat komt door een zwakke president-commissaris. (P.Boer.)
Je kunt best uitleggen, dat extra productiecapaciteit en een rendabele markt ontwikkelen geld kost en de ledenraad gaat nu wel akkoord waarschijnlijk, dus toen ook.
En het verhaal is niet eens zo onaannemelijk,want als het niets kost had DOC het ook wel ontdekt.
Gevolg bij 50 eurocent per kg extra groei, ca 750 miljoen euro door het putje en nu wel mogelijkerwijs 50 eurocent in rekening brengen,terwijl de stallen zijn gebouwd met andere toezeggingen,dus voor enige effectifiteit moet je je nu bedienen van "smerige " streken ,als men deze stallen wil vullen
pieta
@cornelissen Daar ben ik mee eens. Toen mocht je er niet over praten maar ook jou hadden ze toen wellicht kunnen vertellen dat je niet de enige was met een groeiplan en dat je dat plan beter kon verminderen/verkleinen. En dan had jij waarschijnlijk net zo veel "herrie" gemaakt als je nu doet.
George
Quote Reactie van @pieta:
De meerderheid was voor vrij melken schijnbaar. Dat heeft ons toch ook een heleboel problemen opgeleverd.

Omdat ze telkens door alles en iedereen op het verkeerde been werden gezet. Van LTO tot Rabo , van voerfabrikant tot boekhouder. Iedereen wilde verdienen en naaide de boerkes op …. En nu zitten ze ermee......
Frans1
Quote Reactie van @George:
Iedereen wilde verdienen en naaide de boerkes op

En degenen die daar direct naar geluisterd en gereageerd hebben door mee te doen hebben nu wel mooi goedkope rechten 😄
George
Quote Reactie van @Frans1:
ebben door mee te doen hebben nu wel mooi goedkope rechten

Die hebben ze wel betaald door quotumlease en superheffing en dergelijke.
+4
van Ittersum
@George als diegenen puur op basis van die adviezen hebben gebouwd moeten die zich onder curatele laten zetten. Dan zijn ze namelijk handelsonbekwaam. Wie tekent is verantwoordelijk ook als de spelregels naderhand veranderen, geldt voor iedereen en in alle branches en is van alle tijden
George
Quote Reactie van @van Ittersum:
ls diegenen puur op basis van die adviezen hebben gebouwd moeten die zich onder curatele laten zetten. Dan zijn ze namelijk handelsonbekwaam.

Klopt er zijn er genoeg die tegen zichzelf beschermd zouden moeten worden. Meer dan je denkt zelfs. Dat van spelregels veranderen is echter niet chique
van Ittersum
@George dat klopt, maar dat geldt voor een ieder dat werkt tegen je en dat werkt juist in je voordeel. De maatschappij veranderd constant, dat willen/eisen zij maar tegelijk wij zelfs ook. Zit in de mens. Ging er mij om dat men realiseert dat er maar twee zekerheden in je leven zijn: op dag wordt je geboren en op een dag verlaat je de wereld. Alles daar tussenin is niet vastgelegd en zit geen garantie op, maar je bent er wel verantwoordelijk voor.
Frans1
Quote Reactie van @pieta:
De meerderheid was voor vrij melken schijnbaar

Ik was ook voor die marktwerking,maar niet zoals ze het nu uit de klauwen hebben laten lopen,dwz,gewoon lukraak meer koeien aanhouden zonder mestplaatsing duurzaam geregeld te hebben,die zijn door deze grote miskleun wel spekkoper geweest. Die kaders,weet je nog piet.

Wiebren liep destijds ook te jammeren dat de mest niet meer opgehaald kon worden,dat moesten we als sector niet willen,bla,bla,dat hoort bij marktwerking,verkeerd gegokt,jammer joh,maar nee,hoe het zgn opgelost is weten we nu wel
+1
pieta
@Frans1 Los van wel of geen melkquotum/rechten hebben we die marktwerking op de melkprijs toch wel. En ook grond is gewoon een beperkende factor net als rechten. Alleen past het ene de een beter en een ander het andere. Ik had het liefst gehad dat ze net als nu de veestapel begrenst hadden en eenieder jaren terug al P-rechten(bijvoorbeeld) hadden gegeven voor de huidige situatie vh bedrijf ongeacht intensiteit en dat de groei grondgebonden moest zijn. De eindstreep gewoon duidelijk vastgelegd en wie dan te laat was met grond had gewoon pech gehad.
+1
Frans1
@pieta wij zijn het helemaal eens
+3
George
Quote Reactie van @Frans1:
k was ook voor die marktwerking,maar niet zoals ze het nu uit de klauwen hebben laten lopen,dwz,gewoon lukraak meer koeien aanhouden zonder mestplaatsing duurzaam geregeld te hebben,die zijn door deze grote miskleun wel spekkoper geweest. Die kaders,weet je nog piet.

Zet het uit je hoofd Frans , vrije marktwerking bestaat niet in de landbouw en gaat ook nooit bestaan.
+1
Frans1
@George dat is idd gebleken.een ervaring rijker en een illusie armer zeg maar.
Gewoon dom doordoen is het beste,en de boer,hij ploegde voort😄
+1
van Ittersum
@Noordoost zo slecht idee dat het serieus reageren niet eens waard is
Noordoost
@van Ittersum wat is er zo slecht aan dan?
De meerderheid van de leden komt niet eens op een vergadering( dus de ledenraad spreekt niet namens alle leden), maar op deze manier geef je ze wel een kans om te stemmen.
+1
pieta
@Noordoost Ik vind het ook een slecht idee. Eigenlijk kun je alleen over iets dergelijks mee beslissen als je goed op de hoogte bent. Nou is dat met de ledenraad wellicht ook een probleem/aandachtspunt maar het is een afspiegeling vd leden.
+2
robbies
Quote Reactie van @Noordoost:
De meerderheid van de leden komt niet eens op een vergadering( dus de ledenraad spreekt niet namens alle leden), maar op deze manier geef je ze wel een kans om te stemmen

dan komen ze maar gewoon naar de vergadering. Uit protest wegblijven vind ik een beetje sneu. alsof ze in Amersfoort wakker liggen als jij niet komt opdagen.
van Ittersum
@Noordoost divanstemmers zijn emotiestemmers heb je niks aan. Onbetrouwbaar volk. Ik zou nog veel liever hebben dat de criteria van de bestuursleden omhoog gaat, sterker nog ze mogen daar ook ruim voor betaald krijgen
Moet je nu eens kijken al die vergaderingen in den lande voor de 2e keer x 20 euro p.p dat kost pas geld , had voorkomen kunnen worden door betere onderbouwing. Wellicht door gebrek aan kennis
+1
dwers
@van Ittersum ik was gisteravond bij vergadering FC in Koudum ( Frans deed de avond ) wat ik opvallend vond dat het voorstel is om de marktgroei % te verdelen onder bedrijven, bleek tijdens bespreking in groepjes dat meerderheid voor absolute verdeling per bedrijf was.
+1
Frans1
Quote Reactie van @Noordoost:
zet het bestuur hun voorstel op melkweb en laat de leden stemmen, dus niks geen eindeloze discussies.Is meerderheid voor dan voorstel aangenomen, is meerderheid tegen dan niet.

Aan de ene kant een heel mooi systeem,zou prima kunnen binnen melkweb,maarrrrr,de andere kant,elk lid stemt hoe het zijn eigen bedrijf past,en kijkt niet naar consequenties voor onze gehele cooperatie,en juist daar wringt die schoen!
jpls
@Frans1 maarrr is wel cooperatief zoals je zelf schrijft, de cooperatie is er toch voor alle leden, groot en klein, beiden hebben stemrecht.
Frans1
@jpls snap ik wel,maar keuzes op bedrijfsniveau kunnen heel slecht uitpakken voor het geheel
+2
Jaap40
@dewittemotor Hoe zit de prijs systematiek bij aware in elkaar? Het is bij AH plus 3 cent, maar hoe is de basis prijs vastgelegd?
cjw73
@Jaap40 gewoon de basisprijs die maandelijks bekend wordt gemaakt.
+1.25 weidepremie en 3 van appie zolang dat duurt.
Jaap40
@cjw73 ja maar omdat de aware basis prijs klaarblijkelijk nergens aan gerelateerd is kan aware de basis prijs laten zakken en zo de AH groep plussen als je begrijpt wat ik bedoel.....
cjw73
@Jaap40 alleen de melkprijs van rfc is ergens aan gerelateerd. Voor de rest zou ik niemand meer weten.
Jaap40
@cjw73 als men een plus belooft dien je toch te weten hoe de basis wordt gelegd?
cjw73
@Jaap40 gewoon bovenop de basisprijs.
Niet iedere fabriek heeft zo'n achterlijk systeem als rfc met geen eigen melkprijs.
Jansky
@Jaap40 De A-ware melkprijs is opgebouwd uit verschillende onderdelen. De basis is de A-ware Basisprijs welke is gebaseerd op de marktsituatie en de afzet van Royal A-ware. Daarbovenop betaalt Royal A-ware de A-ware Kwantumtoeslag en A-ware Kwaliteitstoeslag. Bovendien betaalt Royal A-ware een duurzaamheidspremie en een weidepremie.
+19
marcel r
Als AH opeens je vriend is, heb je geen vijanden meer nodig.
Resultaten uit het verleden geven geen betrouwbare toekomst..........
Jansky
@marcel r Helemaal vreemd is het niet want AH koopt ook al jaren praktisch alle kaas in bij Aware. Het zou alleen niet wenselijk zijn dat AH op den duur de schroeven gaat aandraaien mbt regels/eisen. Het moet wel werkbaar blijven.
+5
de jonge
@marcel r inderdaad,was het een aantal jaren geleden ah niet,die vond dat de boeren en toeleveranciers nog wel verder uitgeknepen konden worden ten gunste van ah zelf?? mensen vergeten snel blijkbaar
van Ittersum
@marcel r "if you can 't beat them, join them"
+4
ted9
AH zal in al zn advertentie s wel weer breed uitmeten hoe goed ze zijn voor hun boeren en tuinders. Om te kotsen. Zij kunnen zich weer op de borst kloppen hoe duurzaam ze wel niet zijn.
van Ittersum
@ted9 kweet zeker dat de trein al vol zit met deelnemers. Dus wie is er uiteindelijk gek, diegenen die er van profiteren of diegenen die op het perron blijven staan
ted9
@van Ittersum Dat zal de tijd uitwijzen.
van Ittersum
@ted9 het alternatief Is?
cjw73
@van Ittersum de trein zit ook gauw vol want het is nog onbekend hoeveel afname er komt.
Jaap40
@cjw73 de Aware trein vol?
Er worden nog steeds leveranciers avonden her en der in Nederland georganiseerd. Kortom, 'interessante' leveranciers zijn blijvend welkom zo lijkt het.
cjw73
@Jaap40 eerder weinig animo. Daarom zoeken ze nog steeds.
Jaap40
@cjw73 weinig animo.... als ze ruim méér gaan betalen als RFC gaande wel meer over... een zichzelf respecterend particulier zal dat gemiddeld over de jaren niet doen.
Jansky
@Jaap40 De afzet is al geregeld volgens Aware. De mozzarella is al verkocht nu nog bouwen en boeren.
putjesschepper
@Jaap40 alleen boerderijmelk is nog niet vol de rest wel.hoef je niet perse te weiden.
+3
hans1980
Dus op deze melk legt AH 3 cent per liter toe (winkel prijs blijft gelijk,boeren 3 cent meer) Dan wil AH volop inzetten op deze zuivel door meer omzet te verkrijgen (op zuivel of alle producten?)
Verdienmodel AH rammelt aan alle kanten, is AH sinterklaas geworden of speelt er meer?
Allereerst 3cent meer als wat , wat is referentie of krijgt referentie 3 cent minder?
Vraag me sterk af of die 3 cent structureel uit zak AH wordt betaald? AH is geen liefdadigheid instelling, doel zal zijn reclame maken voor super duurzaam ofzo
Consument moet dan massaal niet meer voor weide zuivel maar voor vlog/klaver/zonnepanelen/jv weidegang kiezen vraag het me af, misschien eerder nieuwe standaard met elk jaar meer eisen zodat fabriek en AH niet zonder elkaar kunnen met de boer die dan links of rechtsom het financiële gat mag dichten!
+1
van Ittersum
@hans1980 klopt, alleen zonder dit alles gaat het ook door. Ik doe/ga mee doen met de VLOG , niet uit financieel gewin, da's maar tijdelijk, dat weet ik ook maar meer ter voorkoming dat de mijn "bulkmelk" een min krijgt op zijn melkprijs wegens afzetproblemen. Markt veranderd zonder dat er een meerwaarde eruit komt vrees ik, ter vergelijking: BOVAG garantie was vroeger 3 maanden en optioneel bij de auto, tegenwoordig standaard, 6 maand en kost niets. Elk branche heeft daar mee te maken, zelfs de eerlijke gouden man wordt zonder deze soort vorm van garantie Beun de Haas genoemd. Wat nu beloond wordt is straks de standaard. Misschien niet helemaal terecht, maar: bedankt CONO voor jullie voorstrevendheid, de rest moet nu wel mee hobbelen, melkse!
huske
@van Ittersum jij denkt dat die BOVAG garantie van 6 maanden gratis is maar weet je het zeker. Denk het namelijk niet, zit gewoon in de prijs in berekend. Dat is juist de kunst van iets verkopen. Al die bedrijven die iets extra doen aan duurzaamheid doen dat niet uit liefdadigheid of betalen dat uit eigen zak. Zit gewoon verrekend in de prijs
van Ittersum
@huske weidemelk zit dus ook al in de prijs berekend, tis maar net met welke tools je werkt
Boerma
@hans1980 die drie cent is bovenop de standaard aware melkprijs plus weidegang plus duurzaamheidstoeslag.
Als er extra eisen met extra kosten komen mag je er per direct mee stoppen.
Jansky
@Boerma En zo niet? Kun je dan ook uitstappen binnen de contractduur van 3 jaar?
van Ittersum
@Jansky heeft Aware zelf ook niet in zijn contract staan dat zij na 3 of 5 jaar van zijn nieuwkomer af kan. Is mij verteld, klopt dat?
Jansky
@van Ittersum Volgens mij is het zo dat Aware na 3 jaar idd het contract kan beëindigen en dan 2 jaar opzegtermijn heeft. Andersom kunnen de eerste veehouders dat ook, maar hebben dan een jaar opzegtermijn. In theorie is het mogelijk dat er per 1/1/19 veehouders vertrekken die per 1/1/15 zijn begonnen met leveren bij Aware.
cjw73
@van Ittersum das niet waar. Ik kon indien ik dat wilde na 2.5 jaar alweer vertrekken van hun kant is voor onbepaalde tijd.
Jansky
@cjw73 Mijn vraag was eigenlijk meer gericht op de AH stroom. Kun je daar zonder dat evt wijzigingen doorgevoerd worden binnen de 3 jaar uitstappen. Dit contract van 3 jaar staat immers los van het ,standaard’ leveringscontract.

Mbt de 2,5 jaar en de onbepaalde tijd is mij niet bekend. Zo dicht zit ik niet bij het vuur.
+1
cjw73
@Jansky als ik het goed heb kun je zo weer terug naar gewone levering aan aware als je uit het ah concept stapt. Maar gezien de meeste kosten gemaakt hebben lijkt mij dat niet verstandig. Maar ben zelf ook sinds 1/1 2015 bij hun en van onze kant gold het contract maar 2.5 jaar dus je kon al sinds juli vorig jaar alweer vertrekken.
+1
Boerma
@Jansky nee die drie jaar zit je aan vast. Maar voor 1 jaar heeft het ook niet zoveel nut lijkt mij. Gaat om co2 binding en kruidenrijk geasland. Dat helpt niet 1 jaartje.
van Ittersum
@cjw73 opzegging van hun kant, onbepaalde tijd, weet u dat zeker?
cjw73
@van Ittersum ja. Maar als ze je kwijt willen lukt het altijd. Das bij jullie net zo, als wij ons niet aan de regels houden is iedereen zo geloosd.
casev
Jaja, van AH moet je het hebben.... toevallig vanmiddag nog in de winkel geweest. Van de 20 verschillende melkverpakkingen is 90%huismerk. Campina heeft alleen 3 pakken breed de halfvolle melk er in staan, volle alleen biologisch. De zaanse hoeve huismerk stond er zelfs voor 79 cent....
van Ittersum
@casev 79 cent, best duur voor water met een smaakje🤣

Maar wat ze vragen voor uw EX-product zal u toch een zorg zijn. Als uw melkprijs afhankelijk zou zijn wat de grootgrutter vraagt of verkoopt dan is het anders. Hoe meer afzet hoe groter de vraag
+1
Jansky
@casev Die Zaanse Hoeve heeft vast zijn langste tijd gehad. Jumbo wil in 2022 alleen nog maar duurzame zuivel in de schappen, AH zal niet later zijn.
Zaanse Hoeve is volgens mij het enige pak melk bij AH wat nog geen weidemelk is.
Weidemelk is al standaard, VLOG/duurzaam word standaard.
En wie weet komt er weer is iemand die wat geks bedenkt en daar gaan we weer..........
zuivelarbeider
@Jansky Zaanse Hoeve is eigen huismerk van AH
George
Weer leuk nieuws van RFC:

boerderij.nl/Rundveehouderij/Nieuws/…

KNMEG
+1
Leo,s vriend
@George is niets nieuws, werd in de voorjaarsvergadering al aangekondigd.
En: er staat toch ook echt dat het bestuur een voorstel heeft aangepast omdat de leden er niet achter stonden,hoezo "ze doen toch wat ze willen, en: ze luisteren toch niet?
George
Quote Reactie van @Leo,s vriend:
is niets nieuws, werd in de voorjaarsvergadering al aangekondigd.

Voor mij wel. En ja ze luisteren inderdaad niet.
« Terug naar discussielijst

Deze site mist jouw kennis en inzicht

Hebben de trefwoorden prijs , melk , boeren , zuivel , foodlog , nederland , buiten , albert heijn , a-ware en omzet geen geheimen voor jou? Dan kunnen we jouw kennis en inzicht goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!