Nieuwe Delaval VMS V300

Deel dit topic

Reacties

+2
Grensboertje
Na die documentaire mysterie van de melkrobots komt er hier geen delaval meer op het erf!
+1
de hoef
@Grensboertje laat je nooit be invloeden door 1 verhaal
+1
delavalboer
@de hoef hoeveel van die boeren denk je dat er zijn....heeeeel veel....ik kan er zo 10 opnoemen.
de hoef
Quote Reactie van @delavalboer:
..ik kan er zo 10 opnoemen

de boeren van tegenwoordig klagen erg gauw ,er is altijd wel wat om over te zeuren tegenwoordig ,ik heb geen mening in dit verhaal ,maar dat ze het eerste half jaar vreselijk tevreden zijn en daarna drama zegt bij mij niks over de laval,en ja wij hebben ook een keer de oude software erop gezet
+1
grös
@de hoef
Ken wel met melkstal waar de koeherkenning niet goed werkte, bleek na een 8 maanden zoeken en 2 verschillende dealers kwam door een transformatorhuisje.
Een Lely boer had ook problemen, bleek de spanning niet constant te zijn, zat lekstroom 50 meter verderop in de stroomkabel aan de weg.
friesboertje
@Grensboertje
Ben toch benieuwd wat de oorzaak was geweest.
Er is, lijkt mij, gewoon iets geweest wat schijnbaar iedereen over het hoofd heeft gezien? Aangezien het een half jaar uitstekend heeft gewerkt en toen ineens niet meer.
+1
van Ittersum
@Grensboertje mijn neef uit Gaastenland gesproken en op de man afgevraagd of hij weer Laval zou nemen of toch Lely indien hij de keuze had. Zijn antwoord was zeer duidelijk: absoluut weer Laval, zeker geen Lely. Zijn motivatie was de betrouwbaarheid en de updates zonder dat je het hemd van het lijf getrokken werd. Dus zeg het maar
+2
Herbert
@van Ittersum maar als je aan een willekeurige vertegenwoordiger vraagt welke boeren positiever over de robots zijn krijg je toch echt een rood verhaal te horen.
robbies
Quote Reactie van @Herbert:
maar als je aan een willekeurige vertegenwoordiger vraagt welke boeren positiever over de robots zijn krijg je toch echt een rood verhaal te horen.

Kennen ze ook de kosten van een Lely?
+1
Herbert
@robbies nee, maar ik heb het over de tevredenheid van de boer. Liever 10000 meer kwijt en tevreden dan andersom.
jan w
Quote Reactie van @Herbert:
maar als je aan een willekeurige vertegenwoordiger vraagt welke boeren positiever over de robots zijn krijg je toch echt een rood verhaal te horen.

Wij melken al 11 jaar naar tevredenheid met een blauwe. Ik denk niet dat het uitmaakt voor welke kleur dat je nu kiest. Hier in de buurt is ook iemand met een rooie waar die blijkbaar niet tevreden is en er ook al geruchten gingen dat daar een ander merk robot in zou komen. Maar hij mag er niks over los laten en minder positief naar buiten overkomen. Dus waar ben je dan mee bezig.
volgens onze dealer werken de robots van die boer uit de documentaire bij de boer die ze gekocht heeft wel goed. Dus zeg het maar.
robbies
Quote Reactie van @van Ittersum:
Zijn antwoord was zeer duidelijk: absoluut weer Laval, zeker geen Lely

heeft hij ervaring met Lely?
+2
weurding
@van Ittersum vraag een boer met een belarus of ie bevalt pocht ie ook... als ie ingeruild is voor een ander komen de verhalen pas los😃niet dat ik delaval daarmee vergelijken wil maar meer de reactie van de meeste boeren.. zelf laatste 16 jaar super content met delaval melkstal geweest
+2
van Ittersum
@weurding conclusie: onafhankelijk advies krijg je nooit. Zo ooit een Fendt boer gevraagd naar zijn type fendt(305ls) , dat was zo goed ding, ging nooit stuk enz.. Dus ook maar zo'n type gekocht. Jaren later kwam ik hem weer tegen, vroeg hoe die trekker mij beviel, ik zei goed maar wel veel problemen met de remmen. Zijn antwoord, ja daar heb ik ook steeds last van......zeg dat dan eerder, klojo
grös
@weurding
Hier hebben ze 18 jaar met een Lely gemolken, in het begin ('99) ook genoeg problemen gehad, maar bij andere robot-pioniers was het vaak nog erger. Vind wel dat de firma zich de laatste jaren wel sterk verbeterd heeft, af en toe wat verloop van monteurs maar ondanks de leeftijd heeft het ding nog nooit een halve dag stil gestaan.
Grensboertje
@van Ittersum Dan zou ik alsnog voor een Gea monobox gaan, Lely lijkt mij ook nog niet wat. Hoor hier vaak dat juist de Delaval robots goedkoop worden weggezet en je dan met onderhoud flink genaaid wordt. Maar dat zal dan ook wel meer aan de delaval dealer liggen, die net failliet is omdat ie geen robot meer verkocht kreeg.
robbies
@Grensboertje welke dealer is dat??
de hoef
@Grensboertje onze verzekerings man zegt rood en blauw is prima de rest willen wij niet
+1
Grensboertje
@de hoef Bepaalt jou verzekeringsmapman de kleur van de robot? Zou met de staart tussen de benen vluchten als zulke mensen invloed op je krijgen.
cjw73
@Grensboertje dat was mijn gedachte ook al.
de hoef
@Grensboertje kwam hier alles effe nalopen ,en zodoende vertelde de beste man dat
+1
delavalboer
Ik denk dat dit best wel eens een hele goede robot kan zijn, 3500 liter per dag en 10 % meer capaciteit klinkl veelbelovend. maar het is jammer dat de öudere' niet verder is doorontwikkeld. vooral die wat wij hadden met problemen.
Nu staat er ineens het neusje van de zalm...overingens een stuk duurder.....maar had liever gezien dat ze eerder met aanpassingen kwamen.
Ik hoop dat er op onze robot nog aanpassingen kunnen worden gedaan zodat deze ook beter kan presteren, want ik denk nog steeds dat het beter kan!
Een boer in Denemarken is overgegaan na lely naar jaren van problemen. en die is van 25 liter naar 38 gegaan , hij zegt zoveel meer lol in ons werk. Zelfde boer, zelfde voer en zelfde koeien en zoveel makkelijker!! Daar wisten ze overigens een jaar geleden al dat de nieuwe robot er aan zat te komen, en lopen ze ver vooruit met de updates. Daar loopt allang de 5.2.1...versie...
+1
hans1980
@delavalboer blik witte verf doet wonderen!
+1
ejb
@hans1980 volgens mij heeft die pot verf hem een vermogen gekost. Had finanvieel gezien veel beter kunnen ovetleggen/schikken
Wij hebben overigens ook blauwe en zijn ook tevreden. Ken rode robots die geen jaar gedraaid hebben en toen eruit geschopt zijn. Maw overal is wel eens wat
brabo
Quote Reactie van @ejb:
Maw overal is wel eens wat

dat klopt zeker, alleen zijn er de laatste jaren wel meer blauwe dan rode buiten gegooid.
Voor een objectief geluid kun je het beste maar eens iemand uitvragen die zowel bij rode als blauwe betrokken is. Bijvoorbeeld je plaatselijke elektricien. Die weet vaak wel wat er echt speelt.
+1
ejb
@brabo elke elektricien heeft zijn eigen kleur bij ons dus vaste monteur voor de rode en een andere vaste monteur voor de blauwe
Verder is de a2 nu oud ijzer
Over een paar jaar de a3 ook
Enz enz en zet lely elke paar jaar nieuwe type in de markt .en wordt oude type niet verder ontwikkeld

Lely is dus vooral bezig om hun eigen zakken te vullen en dat jij daar als proefbedrijf goed van mee profiteert heb jij groot gelijk in. En dan zou ik ook zo reageren zoals jij nu doet. En ik weet haast wel zeker dat bij jou in de stal geen mensen komen die belangen hebben bij een ander merk dan Lely
brabo
Quote Reactie van @ejb:
Verder is de a2 nu oud ijzerOver een paar jaar de a3 ook

nu overdrijf je wel wat. De A2 wordt de komende paar jaar nog steeds ondersteunt, en over de A3 is daar nog nooit een mededeling over gedaan.
Hier rijd de elektricien in ieder geval bij alle kleuren boeren de dam op en die heeft daar volgens mij toch echt wel kijk op.
Maar goed als gekleurde boer is het altijd heel gevaarlijk om andere kleuren af te vallen, dus meestal onthoud ik me hier in deze van commentaar
bio boer
@ejb hoho a2 is nog geen oud ijzer hoor ben nog blij met haar
grös
@bio boer
Melkt hier ook nog best, en sowieso onderdelen blijven tot 2021, en daarna gewoon uit sloop-robots, en ik denk dat dat wel een zelfregulerend effect heeft. En er draait ergens ook nog wel een A1, en officieel zijn daar ook geen onderdelen meer voor maar ding draait nog steeds.
jan w
@brabo
Wij als melkveehouders hebben de verschillende merken wel nodig, dit geeft tenminste concurrentie en men blijft ook wakker mbt verbeteringen.
Sprak gisteren nog wel met de dealer en hij maakte zich wel zorgen om het personeelsbestand op orde te houden, dit omdat andere technische partijen qua uurloon langzamerhand wel uit begint te lopen. Al hebben we hier weinig verloop in de servicemonteurs.
pieta
@ejb Ik ken zo geen rode die er uit gegaan zijn. Wel enkele blauwe. Waarvan het op 1 adres echt niet wou. De boer daarvan ken ik goed. En toen ik overgestapt ben op robots heb ik Delaval niet gevraagd. Maar ik ken er ook verschillende die er denk ik prima mee draaien.
+1
cjw73
@pieta hier in de buurt zijn er genoeg rooie die eruit gegaan zijn. Enkele zijn gewoon terug gegaan naar de melkstal en de rest andere merken. Buur heeft ook nog 2 lely's als hij een gek kan vinden die ze over wil nemen gaan ze er vandaag nog uit.
+1
kaas
@cjw73 hier in de omgeving ook 3 rode er uit en 3 blauwe er in het draait nu als een trein met de rode zeer veel problemen gehad dus over al is er wel wat
+2
hans1980
@delavalboer maar ken ook wel delaval boer met 37 kg gem.
Idd lijkt me ook jammer dat je nieuwe technieken niet op oude kunt zetten maar op een gegeven moment is de basis natuurlijk te oud.
weurding
@hans1980 hier ook. Is er zeer content mee
hans1980
@delavalboer hoeveel is er van die capaciteit gelogen? Scheelt bij ons (mochten we overgaan naar robotmelken) tussen 1 of 2 robots
1miljoen moet dan zat kunnen
jan w
Quote Reactie van @hans1980:
hoeveel is er van die capaciteit gelogen? Scheelt bij ons (mochten we overgaan naar robotmelken) tussen 1 of 2 robots1miljoen moet dan zat kunnen

Het gaat niet over gelogen capaciteit. Het gaat erom wat je zelf wilt. In Canada draait een VMS die over een miljoen gaat. ken er hier in de omgeving ook 1tje die er 850 a 900 ton ermee melkt.
Maar de vraag is of je dat wilt. Als alle robots eens 700 ton zouden melken komt er nog een behoorlijke melkplas bij. Maar ik denk dat 700ton per robot makkelijk moet kunnen.
weurding
@jan w niet met 8000 per koe
+1
de hoef
@weurding melk hier met vier ,de melk van drie met plezier
bio boer
@jan w bij mij doen ze de helft warom altijd het uiterste willen berijken doe mij maar gewoon en heb er geen omkijken naar
cs-agrar
Quote Reactie van @jan w:
ken er hier in de omgeving ook 1tje die

Content is met een Claas-trekker..
Hebben ze je ook verteld hoeveel werk die boer aan het melken heeft om dat botje tegen het miljoen melk aan te jagen of zelfs dr over? Bij mijn weten, maar dat zal jij beter weten, hebben alle "robotboeren" zo'n ding voor arbeidsverlichting, en ik hoor alleen maar dat, als je prettig werken wilt, je die dingen op max een 60koeien/arm houden moet en niet meer, die geluiden komen van zeer hoogproduktieven maar ook in de lagere genre's.
weurding
Quote Reactie van @cs-agrar:
Content is met een Claas-trekker

je hebt de naald gevonden?
Melkveehoudernh
Hier 2 vms van delaval sinds 2008. technisch super robot. sinds vorig jaar de camera kappen zijn vervangen door safierglas loopt het nog beter. maar ga alstublieft handmatig voeren, wij hebben de eerste vijf jaar gedraaid op allerlei voertabellen en veel te hoog kv gebruik met veel te kort liters. nu alles zelf, en voeren nu meer dan drie kilo minder per 100 liter melk met 2 liter meer per koe per dag.
Hans19
@Melkveehoudernh Waar zit je nu op?
pieter p
@Hans19 Ja ben zelf ook wel benieuwd wat er in Nederland gevoerd wordt. Zelf zit ik op 10.2kg kv op 100kg melk, daarbij krijgen ze 0.9 kg per koe soja/koolzaadschroot(70/30) door het rantsoen. Totaal gem. per koe is het dan 3.82kg kv/dag daarbij komt er nog 1.2kg gebroken korrelmais bij. Op een weekgem. van 29.2kg melk, geen weidegang alleen maar een uitloop van 1 ha.
jan w
@pieter p
In nederland gaan de boeren steeds meer brok voeren. En er gaat steeds minder ruwvoer in de koe, dit terwijl de meeste boeren barsten van de voer. ( kan trouwens met dit droge weer snel verandering in komen) Het gemiddelde kan wel eens boven de 25 kg kv ( incl. bijproducten) liggen.
Vee en Veldlust
@jan w je moet te vreden zijn met minder melk per koe en meer eigen voer in de koe. 20 kg brok per 100kg melk is genoeg
Hans19
@pieter p Dan doe je het aardig beter dan bij mij. Zit op 24 kg krachtvoer per 100 kg melk. Inclusief weidegang geven ze 30 kg melk op het moment.
dorpsrandhoeve
Quote Reactie van @pieter p:
Zelf zit ik op 10.2kg kv op 100kg melk, daarbij krijgen ze 0.9 kg per koe soja/koolzaadschroot(70/30) door het rantsoen. Totaal gem. per koe is het dan 3.82kg kv/dag daarbij komt er nog 1.2kg gebroken korrelmais bij. Op een weekgem. van 29.2kg melk,

Ik kan je niet helemaal volgen, want inclusief die gebroken korrelmais voer je dus 5,02 kg per 29.2 kg melk. Is toch wat meer dan 10.2, of mis ik iets.
pieter p
@dorpsrandhoeve Die 10.2 per 100kg melk is alleen in de robot, 29.2, dus 65(aantal koeien) is dus 1898kg melk per dag. In de robot wordt er 190kg kv gevoerd per dag, dus 9.99kg kv per 100kg melk. Dit is een berekening die ik hier zelf maak de robot zal wel anders afronden dus die zegt 10.2kg/100kg melk. Die soja en korrelmais gaat in het rantsoen die kan de robot niet meenemen in zijn berekening Die 5.02kg is per koe gem. per dag die gem. 29.2kg geven
pieta
@pieter p Dus je voert ook gewoon 20-25 kg per 100 kg melk?
pieter p
@pieta Als ik het bereken kom ik op 13.4 zonder korrelmais en met op 17.6kg per 100kg melk. Maar de korrelmais haal ik van eigen land dus ja hoe moet je dat rekenen als krachtvoer?
cs-agrar
Quote Reactie van @pieter p:
de korrelmais haal ik van eigen land dus ja hoe moet je dat rekenen als krachtvoe

alle andere krachtvoer komt ook ergens van het land..
+1
pieta
@pieter p Ik kan het niet helemaal volgen maar je voert 190 kg in de robot en 65 koeien maal 5 kg niet in de robot. Dat is bij mij 190 + 325 = 515 kg. Dit deel je door 1.900 kg = 27kg. Nou heb ik natuurlijk niet gecorrigeerd voor ds. Dan wordt het weer wat lager. En korrelmais is gewoon krachtvoer. Dat je het vervolgens (goedkoop) van eigen land hebt is heel mooi voor jou. Maar om een koe melk te laten geven moet er gewoon goed voer in. En om in kv wat te vergelijken met een ander moet je niet een soort krachtvoer weg willen laten.
+1
pieter p
@pieta Ik laat niets weg, vermeld het alleen erbij, die 5 kg kv is het totaal robot en ranstoen samen. Dus hoe melkveehouderh het schrijft dus
dorpsrandhoeve
@pieter p Maar kwam er dan de korrelmais nog bij?
pieter p
Quote Reactie van @dorpsrandhoeve:
Maar kwam er dan de korrelmais nog bij?

Nee die zit in de 5 kg
pieta
@pieter p Oké.
newholland6640
@pieta

maar waarom rekenen we krachtvoer en ruwvoer apart? krachtvoer duur is.
We voeren op dit moment ook vrij vors perspulp. Volgens iedereen moet je dat bij krachtvoer optellen. Als je vervolgens vraagt of je de mais ook bij het krachtvoer optelt kijken ze je raar aan.
pieta
@newholland6640 Daar kun je natuurlijk uren over gaan discussiëren. Voor elk bedrijf is er een ideale/optimaal iets afhankelijk van zijn bedrijfsomstandigheden.
Melkveehoudernh
@dorpsrandhoeve omgerekend voert hij bij 65 koeien 320 kilo op 1898 kg melk. dit is volgens mij ongeveer 17 kg per 100 kg melk. dit is bij deze productie nog steeds een heel scherp cijfer. doe je netjes, heb je goede kwaliteit ruwvoer. weet natuurlijk niet hoe de rest van het rantsoen eruitziet, alleen mais en kuil?
pieter p
@Melkveehoudernh Niet zo moeilijk graskuil 1ste snee mais, mineralen korrelmais , soja/koolzaadschroot, zeezout kalk
Melkveehoudernh
@Hans19 voeren nu 20 kg per 100kg melk, hebben op het hoogtepunt wel tegen de 30kg gevoerd. melk zit nu op 28.5 liter met 4.2 en 3.65. voor de rest alleen maar kuilgras op stal en overdag 6 uur weiden
pieter p
@Melkveehoudernh Bij ons in het rantsoen zit ongeveer 6.7kg ds aan eerste snee dit jaar aan kuilgrasbaal en de rest aan snijmais met die 1.2kg gebroken maiskorrel. Dat wil ik er later dit jaar uit hebben, denk er over om de mais zo'n 30 cm hoger te laten hakselen, of is dat niet zo goed idee. Wat denken jullie daarvan? Het onderste deel van de maisstengel is het minst verteerbaar voor de koe maar het beste voor organische stof te geven aan de bodem
stefan56breizh
@pieter p Wij hebben afgelopen jaar ruim 3ha in de MKS (mais êpi) geoogst ruim 2 maanden van gevoerd half maart tot ergens in mei het molk super voor ons doen en verder alleen kuilgras erbij en vanaf begin april overdag 6 uren de koeien naar buiten, en 1kg kv gemiddeld per koe 22 liter 47.8 en 37.3
pieter p
@stefan56breizh Daar heb wel aan gedacht om mais epi te laten kuilen maar hoe hebben jullie dat ingekuild in een slurf? En hoe is de conservering want heb gehoord dat het nog weleens broei in komt, vandaar het idee mais hoger laten hakselen.
stefan56breizh
@pieter p wij hebben het in een silo van 6 meter breed gedaan en niet hoger dan 1meter en een conservering middel gebruikt in principe geen broei gehad maar ik weet niet of bij jullie veel ratten zijn, wij hadden op een plek tegen de rand ratten er in dat gaf een schimmel laagje. Je moet voldoende voersnelheid hebben. En wat achter blijft op het land je kunt precies zien waar weinig of niks ligt of een mooie laag, het gras wat uit de winter is gekomen kon je duidelijk verschil zien.
+1
Nick83
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
maar ga alstublieft handmatig voeren

Wat doe je met de hand wat met een krachtvoer tabel niet kan dan?
cs-agrar
Quote Reactie van @Melkveehoudernh:
nu alles zelf,

en dan tik je wekelijks een nieuwe gift in?
Lijkt mij dat je die standaard-tabellen gewoon kunt aanpassen, dat kon 20-25jr terug al met voerprogramma's
Melkveehoudernh
@cs-agrar tuurlijk kun je die aanpassen, hebben we zelf, en met verschillende zelfbenoemde robotspecialisten gedaan, maar zonder succes. nu ga ik niet iedere week alle koeien bijlangs, ben ik niet de boer voor. tot honderd dagen krijgen ze maximaal, daarna bouwen ze 50 gram per dag af, eerst in kv station, daarna in robot, tot een minimum van 1.5 kilo lokbrok. simpel, en misschien ook niet optimaal. maar zo hebben we het voor de robot ook altijd gedaan in de nedap voercomputer. en het werkt voor ons
bourks
@Melkveehoudernh wat is maximaal
Nick83
@Melkveehoudernh Dat is dus wel een krachtvoer tabel. Maar niet op basis van liters melk, maar op basis van latatiedagen.
Friese Staby
3500L, laat me niet lachen. Stel je zou 75 melkkoeien kunnen melken met 1 vsm dan geven die 17.000L per koe/ 46L per dag en dan moet je melksnelheid minimaal zijn 2,43kg/ per minuut (en dan trek ik er geen tijd af voor reinigingen en onderhoud)
ejb
@Friese Staby idd en daarom is @delavalboer ook geen boer die met delaval melkrobots melkt zoals zijn nickname doet vermoeden maar als ik op mijn eigen ervaring uit moet gaan een vertegenwoordiger van de rode concurrent .
hans1980
@ejb die 3500 liter/box komt van delaval
Waarom zou delavalboer geen delaval vms hebben,? Hij weet de ins en outs wel
Melkveehoudernh
@hans1980 3500 liter per box is gewoon een lulverhaal. je koopt melkrobots mede om arbeidsverlichting. met onze huidige vmsen draaien we ongeveer 3000 liter per dag met twee robots. ik ken jongens die draaien 2000 per robot, misschien op een goede dag 2500. maar 3500, misschien met feed first, en voorselectie, zodat de robot geen weigeringen hoeft te doen. maar nooit met vrij koeverkeer
ted9
@Melkveehoudernh Als ik wil beweiden 8 uur per dag wat is dan het max aantal koeien per robot om alles een beetje goed te laten verlopen bij 2 vms en.
jan w
@ted9
Op zich maakt het aantal nog niet eens zoveel uit. Als het maar wil lopen. Belangrijkste is de boer zelf. Je moet heel snel kunnen schakelen en zorgen dat de koeien qua voeding niet te kort komen. Hooguit zal je aantal melkingen per koe een paar tiende zakken.
Zelf ben ik naast het weiden vorig jaar begonnen met stalvoeren is alleen weer meer werk, maar is mij wel goed bevallen.
ted9
@jan w hoeveel per box melk je er
+1
jan w
@ted9
Heb er maar 1.
Er lopen nu 67 koeien op de robot. De koeien kunnen hier van 4.00 tot 10.00 uur en van 16.00 tot 22.00 uur naar buiten. Als je smorgens om 6.00 uur komt is de stal bijna leeg, maar zoals vanmorgen met dat warme weer is alles om 10.00 uur weer binnen. Maar je moet wel zorgen dat ze dan wat te vreten krijgen. En het is hier momenteel erg droog, wat er groeit is niet het neusje van de zalm.
jan w
@Friese Staby
Ik denk dat die capaciteit van de 3500 hier ook niet gehaald wordt. In Landen om ons heen wordt er met een heel ander vacuum gemolken en dat scheelt ontzettend veel capaciteit.
hans1980
+1
ejb
@hans1980 ' een goede vertegenwoordiger kent zijn concurrentie door en door en weet dus hoe hij of zij de potentiële klant moet bespelen
grös
Hier in de buurt draaien alleen maar Lely en Laval, en een enkele Fullwood, in de begin was er ook nog een Galaxy en een Manus (prolion) maar die mensen zijn al lang helemaal gestopt ook een fullwood is er uit gegaan, en ook 2 Lely's begin 2000, maar goed niet ieder bedrijf is geschikt voor robots.
demelkboer
Zo dat viel even tegen die nieuwe delaval. Paar nieuwe kapjes en een beetje schuiven met de deurtjes van de kabinetten maar tis eigenlijk nog steeds dezelfde. Ik denk de slag verloren. Met lely en fullwood. En da's voor ons Hollandse gevoel we mooi want inmiddels zijn alle twee Nederlandse merken
jan w
@demelkboer
Het systeem met de arm is het zelfde gebleven. Maar als je het oude en nieuwe model naast elkaar gaat zetten zit er wel degelijk veel verschil in. De opbouw van de robot is totaal anders waardoor de onderhoudsbeurten veel korter kunnen zijn. Bij het oude model rekent men voor een beurt 7 uur en dat is bij de nieuwe 4 uur. En de camera is compleet veranderd. Waardoor er geen koeien meer ingeregeld hoeven te worden. Bij het oude model zoekt de camera eerst de speen waarna die wordt aangesloten. Het nieuwe model scant het uier al als de camera onderweg is naar het uier en sluit in 1 beweging de beker aan de speen. Dit gaat ongeveer net zo snel als dat je de koe met de hand aan zou sluiten.
En het nieuwe model past nog steeds naast het oude model. Alleen als de koeien in het oude model komen moet je ze eerst ingeregeld hebben.
demelkboer
@jan w heb je aandelen delaval.
jan w
@demelkboer
Nee, maar ik melk zelf wel met een blauwe. En ik snap eigenlijk niet wat er dan tegenviel.
Frits1
@jan w ohbeurt 7 uren? Dan is mijn oh man een topper!
jan w
@Frits1
Standaard redden ze dat ook wel, maar bij een beurt waar de rubbers van de kleppen moeten worden vervangen en al helemaal als ze de keerringen binnenin ook nog moeten vervangen wordt die tijd wel krap. hier met de buffertank zitten er 9 kleppen op.
+1
weurding
@Frits1 nou, idd, een beurt van 7 uur.... 😉
Harry K
@weurding En tijdens de onderhoudsbeurten staat de robot af en toe maar even stil. Merk er hier met een volle robot maar weinig van nadien. Schijnt bij andere merken wel anders te zijn..
kaas
@Harry K tijdens een onderhoudsbeurt die vaak 4 a 5 uur in beslag neemt staat de robot maar 1 uur stil dus dat valt wel mee
Nick83
@Frits1 ligt er aan hoeveel x hij komt per jaar 😉
kaas
Ik denk dat dit wel een goede keus is van delaval want vroeg of laat loop je vast met het oude systeem kwa updates en ontwikkeling.
en dat verhaal van die boer op tv is diep triest dat dat zo is afgelopen maar zulke gevallen zijn er bij lely ook hoor dat het de boer 100000 duizende euro,s heeft gekost met de lely en later toch er maar andere merk er in en melk alweer denk ik 8 jaat zeer tevreden met weinig problemen
hans1980
@kaas klopt ben ook totaal niet bang dat de vms niet goed werkt , delaval is groot en gaat niet falen met slechte robot.
Deze lijkt goed zo goed dat ik overweeg afscheid te nemen van melkput maar kan nog paar jaar , schouders zijn nog ok

« Terug naar discussielijst

Deel ook jouw kennis en inzicht

De melkveehouderij staat bol van de ontwikkelingen. Elke dag worden er tientallen nieuwsberichten besproken en kennis gedeeld. Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste reactie naar boven borrelt.. Jouw kennis en inzicht m.b.t. de melkveehouderij kunnen deze site nét dat beetje beter maken. Maak ook een (gratis) account aan!

REACTIES
96
DEELNEMERS
32
WEERGAVES
0